Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze zakupy

8561 odpowiedzi w tym temacie

#6541 ibanezz

ibanezz
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 18 luty 2021 - 16:17

Ekstra te Sidi. U mnie trochę skromniej, ale ostatnio mam fazę na granat więc te fiziki mnie skusiły. No stoją obok i na nie patrzę  :D

APC-0938-Kc-Du5-Jman4m.jpg

projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów

#6542 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 luty 2021 - 16:30

Też fajne buty, ciekawi mnie jak się spisują takie zapięcia. 

#6543 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 18 luty 2021 - 16:38

9a1ff905219b55ca587ccb2bec7b8b1c.jpg

Fajna, kolorowa, 87-gramowa Leżyna wielkości starych telefonów komórkowych
  • lupus, cauchy i bonobo lubią to

#6544 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 luty 2021 - 16:51

Co to za lezyna, daj Panie linka, proszę :)

edit:

O - M - G 200 zł! :D słono!

edit2:

Nagraj dokument ile czasu pompuje się tym oponkę do prawilnych 7 barów, ciekawi mnie! Rozmiarowo kocur! 

#6545 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 18 luty 2021 - 17:05

Gdzieś w polskim internecie była za 180zł, acz widziałem i po 260zł -_-.. stricte sensu cenowego to ma więcej ta bez dopisku "Pro":

https://ride.lezyne....ts/pocket-drive

a po drugim skrajnym końcu cenowo to za 400zł można jeszcze carboneum:

https://ride.lezyne....-mp-cbrdr-v3m05

ale z najmniejszych pompek w Lezyne to Pocket Drive wygrywają.

Spuściłem powietrze, napompowałem trochę, do 3 barów poszło całkiem sprawnie ale jednocześnie przy owych 3 mi się znudziło a i już lekki opór się pojawił. No tak czy tak: do ułożenia dętki w oponie a potem dobicia nabojem CO2 to jest przyjemnie malutka.

#6546 ibanezz

ibanezz
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 18 luty 2021 - 17:09

Też fajne buty, ciekawi mnie jak się spisują takie zapięcia. 

Zobaczę w praniu, ale w domu rzepy działają całkiem fajne. Dość mocno można je zapiąć. Nie oszukuję się jednak. Kwestie estetyczne przeważyły  :D

• bonobo lubi to

projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów

#6547 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 luty 2021 - 19:06

dzięki za cynk Arturo, chyba się zaopatrzę w takie - HP i HV. Główna bolączka moich obecnych Lezynek jest taka, że ledwie ledwie mieszą się w torbach podsiodłowych. Aczkolwiek wezmę chyba zwykłą wersję, bez pro :)

#6548 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 18 luty 2021 - 19:33

Do takiej podsiodłówki medium-sized (ale medium jak na szosowe) wejdzie na luzie, wersja nie-Pro jest też nieco lżejsza. Chyba różnica poza malowaniem nieco w materiale, ale szczerze mówiąc nie wiem. Jak widzę ten lakier to u mnie rozsądek przegrywa... (uhhh Abus Gamechanger Purple... )

Aaa, ale jak coś, to jest dołączone mocowanie pod koszyk na bidon.

Mam nadzieję, że plus minus widać wymiary:

34f6f5b8996e132848aebdf859d688e7.jpg

• stryjek lubi to

#6549 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1027 postów

Napisano 18 luty 2021 - 19:47

Wiosna idzie, więc trochę szpeju wjechało 0eb871afbafb703e4355f9e821e406c3.jpg

#6550 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 luty 2021 - 23:31

Gdzieś w polskim internecie była za 180zł, acz widziałem i po 260zł -_-.. stricte sensu cenowego to ma więcej ta bez dopisku "Pro":

https://ride.lezyne....ts/pocket-drive

a po drugim skrajnym końcu cenowo to za 400zł można jeszcze carboneum:

https://ride.lezyne....-mp-cbrdr-v3m05

ale z najmniejszych pompek w Lezyne to Pocket Drive wygrywają.

Spuściłem powietrze, napompowałem trochę, do 3 barów poszło całkiem sprawnie ale jednocześnie przy owych 3 mi się znudziło a i już lekki opór się pojawił. No tak czy tak: do ułożenia dętki w oponie a potem dobicia nabojem CO2 to jest przyjemnie malutka.

sprawdziłem swoją pompkę od Lezyne - Sport Drive HP. Zapłaciłem za nią 85 zł. Waga 75 g, 17 cm długości. 

Ta karbonowa za 100 $ jest o centymetr dłuższa i o 2 gramy lżejsza oraz cztery razy droższa. Ktoś wyjaśni sens istnienia takiego produktu? :D

Arturo, a ta Twoja w porównaniu do wersji niepro jaki ma atut? Ku mojemu zdziwieniu pro jest cięższa. 

#6551 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 luty 2021 - 00:12

jest o 3cm krótsza, a to już powoduje że mozna bez problemu zmieścić do małej torebki podsiodłowej zamiast cisnąć ją w koszulce na plecach :)

#6552 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 luty 2021 - 07:11

Ja się wyleczyłem z mikro-pompek, ładnie wyglądają i dają dobre samopoczucie właścicielowi do momentu pierwszego użycia ;) Wożę normalne lezyne hp (szosa) i hv (mtb) przypięte obok koszyka na bidon bo po wielu eksperymentach tak jest wygodnie, tanio i dobrze.
  • Prozor, Bzyk i bonobo lubią to

#6553 luker

luker
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 19 luty 2021 - 07:15

Ja żeby być oreo wożę torebke podsiodłową w koszulce na plecach :)

Wiosna idzie, więc trochę szpeju wjechało 0eb871afbafb703e4355f9e821e406c3.jpg

Który model oponek veloflex kupiłeś? Też mam ochote spróbować ich opon tubeless, chociaż recenzje nie zachęcają. Instalacja oponki ponoć kłopotliwa.

#6554 KMQ

KMQ
  • Użytkownik
  • 829 postów

Napisano 19 luty 2021 - 08:09

Troche doinwestowalem Tarmaca i wskoczyly:
Opony Specialized Rapid Air 700x26
Mostek Extralite Hyperstem
Uchwyt Garmina Alpitude combo small
Korba Sram Red Dub + pomiar Quarq AXS
Wklad suportu Bb30-DUB
  • Born Ready i bonobo lubią to

#6555 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 luty 2021 - 08:14

jest o 3cm krótsza, a to już powoduje że mozna bez problemu zmieścić do małej torebki podsiodłowej zamiast cisnąć ją w koszulce na plecach :)

no nie - jest o centymetr dłuższa, co czyni ją mniej poręczną. W kategorii wagi - 2 gramy waży kurz na rowerze, więc to też żadne uzasadnienie, żeby pompkę wyceniać 4 razy więcej. Piszę o tej karbonowej, chyba najdroższej w ofercie lezyne, do której link wrzucił Arturo.

#6556 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 19 luty 2021 - 08:47

Arturo, a ta Twoja w porównaniu do wersji niepro jaki ma atut? Ku mojemu zdziwieniu pro jest cięższa. 

Szczerze mówiąc nie wiem, przy pompkach aż takiego researchu jak przy rowerach nie robię :P. Karbonowa bardziej jako ciekawostka podlinkowana, zgaduję, że ta to już jedynie ma wyglądać, chociaż te 3cm pewnie niektórym też zrobią różnicę :P.

Ja się wyleczyłem z mikro-pompek, ładnie wyglądają i dają dobre samopoczucie właścicielowi do momentu pierwszego użycia ;) Wożę normalne lezyne hp (szosa) i hv (mtb) przypięte obok koszyka na bidon bo po wielu eksperymentach tak jest wygodnie, tanio i dobrze.

A nie lepiej mikro-pompkę + ze 2 naboje CO2? Póki masz naboje nie musisz tak dużo pompować, jak się skończą naboje zawsze masz pompkę no i zawsze pompką ułożysz sobie dętkę.

#6557 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1027 postów

Napisano 19 luty 2021 - 09:15

Który model oponek veloflex kupiłeś? Też mam ochote spróbować ich opon tubeless, chociaż recenzje nie zachęcają. Instalacja oponki ponoć kłopotliwa.

Corsa Evo Tlr. Opinie negatywne na temat Veloflex?? Możesz przytoczyć?? Zeszly sezon przelatalem na nich co prawda nie TLR ale złego słowa nie powiem

#6558 luker

luker
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 19 luty 2021 - 09:35

https://road.cc/cont...tlr-tyre-276555

Sprawdzałem  także opinie kupujących na zagranicznym sklepie, chyba na merlinie. Piszą  że oponki tlr te są trudne do instalacji.

Troche się obawiam tej komplikacji związanej z systemem tubeless i czy ten system da jakieś zyski w porównaniu z ich oponką na dętke.

#6559 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 luty 2021 - 09:40

A nie lepiej mikro-pompkę + ze 2 naboje CO2? Póki masz naboje nie musisz tak dużo pompować, jak się skończą naboje zawsze masz pompkę no i zawsze pompką ułożysz sobie dętkę.

Tak najlepiej, tylko że strasznie dużo gratów. Dołóż jeszcze dętkę. Kończy się tym, że wozisz pół kilograma warsztatu w kieszeni / na rowerze. 

Zainwestowałem w Stan's Dart do tubeless i liczę, że to będzie hit. Mój zamiar to wożenie dartów oraz dwóch dwóch naboi CO2 z pompką CO2. 

Bazuję na doświadczeniu - zazwyczaj kapcia łapię na jakichś kolcach pochodzenia roślinnego - takie załata bez problemu samo mleko. Jeden raz zdarzył mi się element metalowy, jakiś wygięty haczyk / gwóźdź - tutaj mleko mogłoby sobie nie poradzić, ale dart będzie do tego idealny. I zamierzam polegać na dwóch nabojach CO2. 

• artho lubi to

#6560 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 luty 2021 - 09:45

Naboje co2 swoje ważą i zajmują. Moim zdaniem jak się nie ścigasz gdzie liczy się czas naprawy to lepsza jest dobra pompka. Do tego co2 nie zabierzesz na pokład samolotu jak lecisz z rowerem więc i tak potrzebujesz pompkę.
  • artho lubi to

Dodaj odpowiedź