Najsss 😆. Gdzie kupowałeś?
Nasze zakupy
Napisano 18 marzec 2021 - 21:17
Tj. Wyżej Czechy... Cyclology. Po trzech dniach od zamówienia kurier zapukał do drzwi. Mają chyba cały zakres tych kaset, sprawdź sobie U mnie ciut drożej za przesyłkę bo 35pln ale Ty ze Śląska to powinno być taniejNajsss . Gdzie kupowałeś?
- Bzyk lubi to
Napisano 18 marzec 2021 - 21:26
Tj. Wyżej Czechy... Cyclology. Po trzech dniach od zamówienia kurier zapukał do drzwi. Mają chyba cały zakres tych kaset, sprawdź sobie U mnie ciut drożej za przesyłkę bo 35pln ale Ty ze Śląska to powinno być taniej
Z Dolnego 😜. Ale to w zależności od lokalizacji inny koszt przesyłki? Widzę w sumie tylko opcję DPD za 35 zł. Bo to za 19 zł faktycznie głównie Śląsk i stolica.
Dzięki.
Napisano 19 marzec 2021 - 12:36
A kupiłem uchwycik na Radar od Garmina na pręty siodła, co by nie czepiać gum na sztycę.
Wypaśny uchwyt, mocno trzymany śrubami na imbus, nie ma opcji by się coś samo poluzowało czy odpadło. Poza tym, ilość pozytywnych opinii tylko to potwierdza ;]
11 USD z Aliexpress oczywiście ;-]
Napisano 19 marzec 2021 - 15:41
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
- Marcin321 lubi to
Napisano 19 marzec 2021 - 15:48
U mnie trochę przeróżnych szpejów, w tym kilka dętek Conti Race Light (70g), X10EL (przez pomyłkę, miał być X11EL - chce ktoś?), jeszcze 2 x CN-HG601-11 łańcuch 105 z Czech, kilka łatek od ParkTool-a TB-2 oraz GP-2 (w sumie z myślą o gravelu), owijka Supacaza, Muc-Off Drivetrain bo w UK się skończył, Nutrend UNISPORT (tym razem 0.5l i cytrynka dla odmiany) oraz kilka tabsów na drogę, koszyk na bidon Deca 28g ale pomylili kolor, pasty karbonowe z Deca oraz sztyca karbonowa z Deca, i to ona jest w sumie najciekawsza. Za 160zł jestem 90g w dół (ważone ze śrubkami, 230g), ciekaw jestem czy odczuję cokolwiek w kwestii komfortu, to jest 350-tka u mnie wysunięcie wynosi 19cm, więc miejsce do pracy ma. Jeżeli nie poczuję to trudno, zawsze to 90g w dół, jeżeli poczuję cokolwiek to miło . W Emondzie maszt pięknie pracuje to a nuż tutaj też..
- Marcin321 i stryjek lubią to
Napisano 19 marzec 2021 - 17:02
A kupiłem uchwycik na Radar od Garmina na pręty siodła, co by nie czepiać gum na sztycę.
Wypaśny uchwyt, mocno trzymany śrubami na imbus, nie ma opcji by się coś samo poluzowało czy odpadło. Poza tym, ilość pozytywnych opinii tylko to potwierdza ;]
11 USD z Aliexpress oczywiście ;-]
Wierz mi - opcja, żeby samo się poluzowało jak najbardziej istnieje. Sam się zdziwiłem, że mi uchwyt radaru wisi na jednej śrubie mocowania pod siodełkiem przełaja... Sugeruję dodać podkładki, kontrnakrętki lub klej do gwintów. Albo od czasu do czasu sprawdzać, czy śruby dobrze trzymają, bo możesz się zdziwić...
Wpadły klamki Sram Res 22 (używki)
O, Sram Res - jakaś nowa grupa ze stajni Srama? RES... No proszę
(ta, wiem "s" leży obok "d" i na klawiaturze smartfonowej błąd wystąpił... Ale błąd dość zabawny )
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 20 marzec 2021 - 13:19
Zależy jaka korba. Ja przy mojej 52/36 właśnie w 11-32 prędzej celuję niż w 11-30.
Gdzie TY we WRO będziesz piłował 32t z tyłu?
Chyba , że jakieś Calpe albo inne masz w planach?
Tatry oblecisz na 30, podejrzewam nawet że na 28 spokojnie byś przepchnął.
Napisano 20 marzec 2021 - 14:09
Ja wcześniej śmigałem na kompakcie 50/34 i kasecie 10-rzędowej 11-25 i objeżdżałem na tym Sowie, Jeseniki, Beskid Śląski, moje górki w Kotlinie Kłodzkiej i wiele innych, w tym srogie ścianki po 15% i ten zestaw dawał radę. OK, na 15% już było trochę przepychanie, ale jeszcze z zapasem. Na pewno jednak spokojnie wystarczało np. na 2 x Červenohorské sedlo, Dlouhe Strane od tej ostrzejszej strony z Loucnej i Pradziada, wraz z pośrednimi, lecz wcale nie łagodniejszymi podjazdami, za jednym razem (3550 m przewyższenia na 130 km).
Teraz mam 52/36 oraz 11/30 i kalkulator pokazuje, że w stosunku do poprzedniego, wyżej wspomnianego zestawu będę miał spoooro więcej zapasu. Natomiast kasetka 11-32 może oferować fajniejsze dopasowanie.