Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze zakupy

8561 odpowiedzi w tym temacie

#6681 speed50

speed50
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 26 marzec 2021 - 09:45

Uchwyt MagCad do Bolta z mocowaniem na lampkę/kamerkę

IMG-7750-kopia.jpg

IMG-7752-kopia.jpg

Byłbyś uprzejmy jakiegoś linka podrzucić?

Dziękuję

#6682 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marzec 2021 - 16:27

Ebay.co.uk tam jest kolo co sprowadza z USA, ale aktualnie oplaty importowe i wychodzi 200zl za kawalek materialu z 3D

#6683 piotrsk

piotrsk
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądOpole

Napisano 30 marzec 2021 - 17:21

Klamkomanetki Campagnolo Veloce 10s

Przerzutka przednia Veloce 10s

Sztyca FSA K-Force SB25

IMG-5625.jpg

IMG-5626.jpg

IMG-5628.jpg

IMG-5630.jpg

Tym razem fanty od Campy w całości "made in Italy". Przerzutka sprawdzona przez lokalnego eksperta :) Starsza wersja klamkomanetek miała poziomo prowadzony przycisk do zrzutu biegu, w tej nowszej wersji jest pochylony jak w obecnych wyższych grupach. Ciekawe jak to się w praktyce sprawdzi.

• Marcin321, EmPe i artho lubią to

#6684 bazyl33

bazyl33
  • Użytkownik
  • 53 postów
  • SkądOżarów Mazowiecki

Napisano 30 marzec 2021 - 17:37

U mnie wpadło

Oakley Sutro S

Kierowniczka od Jackpack'a

Aeolus Elite

i26LsG.jpg

#6685 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 kwiecień 2021 - 21:07

Zakupy wycieczkowe:
- gopro hero 8 z promocji, 125g
- plecak wolfskin moab jam 24l, 800g

Kamerka byla pod wplywem chwili, bo moja stara sjcam m20 do niczego juz sie nie nadaje (brak dobrej stabilizacji, brak 4k, kiepska jakość obrazu, tragiczna jakosc zdjec). A zauwazylem ze lubie wracac do tego co mam pomontowane z Teneryfy czy Kampinosu wiec cgce wrocic do nagrywania. Na single, na objazd Tatr i inne wypady powinna być git.

Plecaka szukalem lekkiego 22-26l i ten byl strzalem w 10tke. Do tej pory uzywałem Kellys explorer 20l, 500g, ale on pruł sie po paru miesiacach. Czekam na wymiane gwarancyjna. Zobaczymy ile ten wolfskin pojezdzi :)

5e1d5cef1976173ddad5758a1ae258e9.jpg9a774f648ddbe4911c47162c5f779e14.jpg

#6686 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 kwiecień 2021 - 21:23

Ważenie plecaka i kamerki to już gruby objaw manii lekkości. :D

• lupus i artho lubią to

#6687 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 kwiecień 2021 - 21:27

ot taka ciekawostka :D im lżej tym lepiej, zwłaszcza na plecach i wie to każdy kto trochę chodzi po górach i jeździł z plecakiem na rowerze ;)

• artho lubi to

#6688 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 01 kwiecień 2021 - 22:09

o, cauchy to widzę, że podobne myślenie. U mnie starą SJCAM kot nieco popsuł (w nocy uznał, że to jego zabawka, więc się bawił tak skutecznie, że rozbił nieco obiektyw), więc wpadła GoPro 9. Bez promocji. W sumie do ostatniego momentu zastanawiałem się, czy jednak nie 8mkę, bo stabilizacja w 8 jest de facto taka sama... Czary 9-tki odblokowujemy DOPIERO kupując dodatkowe mody-akcesoria. No niemniej wpadła 9-tka, oczywiście od razu zestaw uchwytów i mocowań, od razu dodatkowe baterie, bo bez tych elementów ciężko mówić o posiadaniu nowej kamerki.

Oglądałem dzisiaj też na żywo zintegrowane kokpity z nowej Emondy SLR i... zakochałem się. Jednak fakt, że jest delikatniejszy niż w Madonce tutaj jest zaletą - w końcu to Emonda a nie Madonka, to nadal dwa różne rowery. Ten kokpit w ogromie swojego minimalizmu po prostu wygląda dobrze, i mimo, że "oreo-aero" dodaje mu nieco wagi (wszak ten zintegrowany kokpit waży AŻ 280g!... nawet Bontrager ma w swojej ofercie lżejsze) to jednak stylowi (zwłaszcza temu oglądanemu na żywo) ciężko czegoś ująć. Po porządnym fittingu na klasycznych mostkach i kierownicach na 85% zamawiam. Jedziemy na 7kg :D.

GoPro 9-tka w ramach "Nasze zakupy":

tIQHzFY.png

Jedynie poglądowa fotka na kokpit (na razie jeszcze nie zamawiam bo muszę wiedzieć na 100% jaka długość i szerokość):

4bepYTx.png

#6689 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 kwiecień 2021 - 23:11

też patrzyłem na 9tkę, ale jednak nie byłem skłonny wydac tyle cashu za dodatki z jakich nie będę korzystał

7mki nie brałem bo wszyscy na nią narzekali na zwiechy i ogólnie że robiła co chciała, a od 8mki znacząco poprawili stabilizację

muszę jeszcze dokupić karty klasy V30, moje stare nie obsługują 4k/60, plus rzecz jasna 5 aku plus jakaś ładowarka

#6690 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 02 kwiecień 2021 - 00:03

No właśnie to jest to:

1. Bazowo 8mka ma plus minus taką samą stabilizację jak 9tka

2. 8mka ma te same baterie co 6 i 7, więc zawsze taniej/używki

3. Potencjalnie więcej akcesoriów zgodnych ze starszymi standardami/wymiarami

9-tka w sumie przoduje dopiero jak się dokupi "Max Lens Mod" lub inne tzw. "MODy", czyli po prostu dodatkowe akcesoria. Ale może kiedyś zainwestuję i się opłaci. Jeżeli ktoś nie planuje, to lepiej kupić 7mkę lub 8mkę (natomiast 7mka ma już nieco gorszą stabilizację, więc warto zwrócić na to też uwagę).

Z baterii jak chodzi o zamienniki w dobrej cenie ja nigdy nie sparzyłem się na Newell-ach, więc osobiście polecam.

Ładowarkę na dwie baterie na raz też zakupiłem od Newella, działa dobrze.

Ciekawe co pokaże GoPro 10 lub też GoPro Max 2 (?). Liczę przede wszystkim na lepszą jakość nagrań w nocy, bo tutaj nadal jest tragedia. Tzn. w trybach manualnych da się sporo wyciągnąć no ale... mocno na siłę i z akceptacją wielu ograniczeń.

• cauchy lubi to

#6691 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 02 kwiecień 2021 - 00:42

Trzeba było brać 9 ze strony GoPro (nie polskiej) z subskrypcją. Akcesoria też są w super cenie. Razem z roczną subskrypcją (m. in. wymiana na nową przy uszkodzeniu, bez żadnych pytań), podwójna ładowarka, 2 dodatkowe baterie i karta Sundisk UHS-I 64 GB 365 EUR. Co nawet przy obecnym kursie jest świetną ceną.
A sama kamerka pełen ogień. W dobrym oświetleniu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#6692 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwiecień 2021 - 04:26

Ej gdzie dostales 9tke za 1600zl
Ogolnie zależy mi na braku zwiech i prostocie - ustawiam sobie 30sec sekwencje, montuje kamere pod licznikiem, naciskam recording gdy chcę i leci. Nie potrzebuje szmerow bajerów. Że obraz brdzie gites to wiem

Nie wiem jak w gopro ale sjcam nieraz sam z siebie resetowal ustawienia - wylaczal stabilizacje np. I tak mi raz jeden dzien przepadł bo nie dalo sie tego ogladac. Mam nadzieję że tu tego nie będzie.

#6693 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 02 kwiecień 2021 - 05:47

https://gopro.com/en...901-master.html

Teraz dodają tylko kartę 32GB. Wcześniej, jak napisałem, było 64GB + bateria. Ale cena i tak nie do przebicia.
No chyba, że za 50 EUR więcej weźmiesz opcję Bundle z baterią, obudową, kijkiem i uchwytem.

W GoPro nic się nie resetuje. Włączając kamerę zawsze jest ustawiony ostatni tryb. To samo jak włączysz od razu nagrywanie bez włączania kamery (nie pamiętam jak ten tryb się nazywa).
Nie wiem jak w 8, ale w 9 stabilizacja miażdży system.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#6694 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1027 postów

Napisano 02 kwiecień 2021 - 07:16

Nie chce mi się szukacIle ona może pracować na jednym ładowaniu??

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

#6695 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 02 kwiecień 2021 - 07:18

Niestety to największy minus, bo szału dalej nie ma. Aczkolwiek w stosunku do Hero 8 sporo zostało poprawione. 

Od 3:33.
https://youtu.be/Q4Izp_WvV3E?t=213

• EmPe i artho lubią to

#6696 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 postów
  • SkądSobótka

Napisano 02 kwiecień 2021 - 08:02

Nowe okulary, Bliz matrix nordic light, podobno fajna optyka, zobaczymy jak będzie :)
152ecc5cc27394bb669d09059295c95c.jpg
  • lupus i artho lubią to

#6697 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 02 kwiecień 2021 - 09:54

Niestety to największy minus, bo szału dalej nie ma. Aczkolwiek w stosunku do Hero 8 sporo zostało poprawione.

Natomiast pod tripy chyba lepiej podpiąć pod powerbanka niż żonglować bateriami ;)

#6698 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 02 kwiecień 2021 - 10:50

No to na pewno :). Ja tak czy siak, jak kupowałem GoPro, to wziąłem do kompletu ładowarkę Dual z dodatkową baterią, bo u nich na stronie taki komplet jest po 35 EUR, czyli po nawet obecnym kursie prawie 100 zł taniej, niż w PL. A wtedy EUR było jakoś po 4,4 PLN. 

Więc w sumie mam 3 sztuki i na trochę filmowania starcza. 

#6699 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwiecień 2021 - 11:02

chciałbym zobaczyć to pdpięcię powerbanka w kolarce :) chyba że po prostu dlugi kabel od kamery a bank w plecaku albo kieszonce koszulki

nosz kurde tak technika poszła do przodu a energia/ogniwa dalej sprzed 30 lat

#6700 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 02 kwiecień 2021 - 11:14

Ogniwa też poszły, tylko 30 lat temu (czy tam 10 lat temu) nie nagrywałeś 5K 30fps, tylko co najwyżej 720p. Razem z pojemnością idzie też sporo do przodu w przetwarzaniu, nawet, jeżeli optymalizacja także idzie naprzód.

Ciekawie to wygląda w telco, gdzie w teorii każda kolejna technologia (3G, LTE, 4G, 5G) jest w teorii sporo bardziej energooszczędna ale jednocześnie większe prędkości wymagają potężniejszych zasobów. W efekcie dla przeciętnego klienta końcowego "obraz" się zeruje, bo... telefon trzyma tyle samo co 5 lat temu (dzień, dwa, max trzy dni), choć osiągane prędkości potrafią być sporo wyższe. Oczywiście w przypadku telefonów rzadko ma to duże znaczenie, bo czy na małym ekraniku oglądamy YouTube-a w 720p czy w 4K to aż taka ogromna różnica nie jest, ale już w przypadku przemysłowych rozwiązań, używających np. LTE-M1, gdzie czas pracy na baterii jest liczony w miesiącach lub latach... no to tutaj już postęp jest ogromny względem 2G czy powoli wreszcie kończącego swój ROZWÓJ ... 3G.

chciałbym zobaczyć to pdpięcię powerbanka w kolarce :) chyba że po prostu dlugi kabel od kamery a bank w plecaku albo kieszonce koszulki

Wielka torba pod górną rurą, z niej kabel do kamerki.. a nie, to już musi być gravel bo na szosie "to wstyd" :lol:

Dodaj odpowiedź