Uchwyt MagCad do Bolta z mocowaniem na lampkę/kamerkę
Byłbyś uprzejmy jakiegoś linka podrzucić?
Dziękuję
Posted 30 March 2021 - 17:21
Klamkomanetki Campagnolo Veloce 10s
Przerzutka przednia Veloce 10s
Sztyca FSA K-Force SB25
Tym razem fanty od Campy w całości "made in Italy". Przerzutka sprawdzona przez lokalnego eksperta Starsza wersja klamkomanetek miała poziomo prowadzony przycisk do zrzutu biegu, w tej nowszej wersji jest pochylony jak w obecnych wyższych grupach. Ciekawe jak to się w praktyce sprawdzi.
Posted 01 April 2021 - 21:07
Posted 01 April 2021 - 22:09
o, cauchy to widzę, że podobne myślenie. U mnie starą SJCAM kot nieco popsuł (w nocy uznał, że to jego zabawka, więc się bawił tak skutecznie, że rozbił nieco obiektyw), więc wpadła GoPro 9. Bez promocji. W sumie do ostatniego momentu zastanawiałem się, czy jednak nie 8mkę, bo stabilizacja w 8 jest de facto taka sama... Czary 9-tki odblokowujemy DOPIERO kupując dodatkowe mody-akcesoria. No niemniej wpadła 9-tka, oczywiście od razu zestaw uchwytów i mocowań, od razu dodatkowe baterie, bo bez tych elementów ciężko mówić o posiadaniu nowej kamerki.
Oglądałem dzisiaj też na żywo zintegrowane kokpity z nowej Emondy SLR i... zakochałem się. Jednak fakt, że jest delikatniejszy niż w Madonce tutaj jest zaletą - w końcu to Emonda a nie Madonka, to nadal dwa różne rowery. Ten kokpit w ogromie swojego minimalizmu po prostu wygląda dobrze, i mimo, że "oreo-aero" dodaje mu nieco wagi (wszak ten zintegrowany kokpit waży AŻ 280g!... nawet Bontrager ma w swojej ofercie lżejsze) to jednak stylowi (zwłaszcza temu oglądanemu na żywo) ciężko czegoś ująć. Po porządnym fittingu na klasycznych mostkach i kierownicach na 85% zamawiam. Jedziemy na 7kg .
GoPro 9-tka w ramach "Nasze zakupy":
Jedynie poglądowa fotka na kokpit (na razie jeszcze nie zamawiam bo muszę wiedzieć na 100% jaka długość i szerokość):
Posted 01 April 2021 - 23:11
też patrzyłem na 9tkę, ale jednak nie byłem skłonny wydac tyle cashu za dodatki z jakich nie będę korzystał
7mki nie brałem bo wszyscy na nią narzekali na zwiechy i ogólnie że robiła co chciała, a od 8mki znacząco poprawili stabilizację
muszę jeszcze dokupić karty klasy V30, moje stare nie obsługują 4k/60, plus rzecz jasna 5 aku plus jakaś ładowarka
Posted 02 April 2021 - 00:03
No właśnie to jest to:
1. Bazowo 8mka ma plus minus taką samą stabilizację jak 9tka
2. 8mka ma te same baterie co 6 i 7, więc zawsze taniej/używki
3. Potencjalnie więcej akcesoriów zgodnych ze starszymi standardami/wymiarami
9-tka w sumie przoduje dopiero jak się dokupi "Max Lens Mod" lub inne tzw. "MODy", czyli po prostu dodatkowe akcesoria. Ale może kiedyś zainwestuję i się opłaci. Jeżeli ktoś nie planuje, to lepiej kupić 7mkę lub 8mkę (natomiast 7mka ma już nieco gorszą stabilizację, więc warto zwrócić na to też uwagę).
Z baterii jak chodzi o zamienniki w dobrej cenie ja nigdy nie sparzyłem się na Newell-ach, więc osobiście polecam.
Ładowarkę na dwie baterie na raz też zakupiłem od Newella, działa dobrze.
Ciekawe co pokaże GoPro 10 lub też GoPro Max 2 (?). Liczę przede wszystkim na lepszą jakość nagrań w nocy, bo tutaj nadal jest tragedia. Tzn. w trybach manualnych da się sporo wyciągnąć no ale... mocno na siłę i z akceptacją wielu ograniczeń.
Posted 02 April 2021 - 00:42
Posted 02 April 2021 - 04:26
Posted 02 April 2021 - 05:47
Posted 02 April 2021 - 07:18
Niestety to największy minus, bo szału dalej nie ma. Aczkolwiek w stosunku do Hero 8 sporo zostało poprawione.
Od 3:33.
https://youtu.be/Q4Izp_WvV3E?t=213
Posted 02 April 2021 - 10:50
No to na pewno . Ja tak czy siak, jak kupowałem GoPro, to wziąłem do kompletu ładowarkę Dual z dodatkową baterią, bo u nich na stronie taki komplet jest po 35 EUR, czyli po nawet obecnym kursie prawie 100 zł taniej, niż w PL. A wtedy EUR było jakoś po 4,4 PLN.
Więc w sumie mam 3 sztuki i na trochę filmowania starcza.
Posted 02 April 2021 - 11:14
Ogniwa też poszły, tylko 30 lat temu (czy tam 10 lat temu) nie nagrywałeś 5K 30fps, tylko co najwyżej 720p. Razem z pojemnością idzie też sporo do przodu w przetwarzaniu, nawet, jeżeli optymalizacja także idzie naprzód.
Ciekawie to wygląda w telco, gdzie w teorii każda kolejna technologia (3G, LTE, 4G, 5G) jest w teorii sporo bardziej energooszczędna ale jednocześnie większe prędkości wymagają potężniejszych zasobów. W efekcie dla przeciętnego klienta końcowego "obraz" się zeruje, bo... telefon trzyma tyle samo co 5 lat temu (dzień, dwa, max trzy dni), choć osiągane prędkości potrafią być sporo wyższe. Oczywiście w przypadku telefonów rzadko ma to duże znaczenie, bo czy na małym ekraniku oglądamy YouTube-a w 720p czy w 4K to aż taka ogromna różnica nie jest, ale już w przypadku przemysłowych rozwiązań, używających np. LTE-M1, gdzie czas pracy na baterii jest liczony w miesiącach lub latach... no to tutaj już postęp jest ogromny względem 2G czy powoli wreszcie kończącego swój ROZWÓJ ... 3G.
chciałbym zobaczyć to pdpięcię powerbanka w kolarce chyba że po prostu dlugi kabel od kamery a bank w plecaku albo kieszonce koszulki
Wielka torba pod górną rurą, z niej kabel do kamerki.. a nie, to już musi być gravel bo na szosie "to wstyd"