Kupiłem dokładnie za tyle we Wrocławiu na Hallera. Na razie do 7-15 stopni jeździłem w niej mając pod spodem różnej grubości koszulki termiczne z długim rękawem, było ciepło i komfortowo, do tego ani razu się nie ugotowałem.
Co do koloru to chciałem żółta ale nie było
Zostaje jazda z lampkami;)
Dziś byłem na Hallera i mierzyłem tę kurtkę - mają jeszcze sztukę w rozmiarze M (granatowa z czerwonymi elementami). Na mnie (176 cm i teraz 67 kg), idealna na szerokość i na długość, ale tak idealna, że chyba max, jaki byłbym w stanie pod nią zmieścić to koszulka termoaktywna z długim rękawem. Obawiam się, że nic więcej bym nie zmieścił choćby w rękawach, które mi idealnie przylegają do rąk i na długość są też w punkt.
Natomiast ja mierzyłem na t-shirt - zamierzam zabrać ze sobą koszulkę termo z długim rękawem i na nią wrzucić tę kurtkę - wtedy przymiar będzie sensowniejszy. I może jednak powinienem wybrać Lkę, jeżeli chciałbym jej używać jako warstwa wierzchnia przy temperaturach ok. 5 stopni (w niższych nie jeżdżę).
W ogóle ta kurtka sprawia wrażenie czegoś między kurtką a bluzą (w sumie sprzedawca nazwał ją właśnie bluzą). Nie wygląda na zimowy ciuch, jest tak cienka i lekka.