Air Attack Shield, wersja 2014.
hqvkamil, kręce, kręcę Tygodniowo robię ze 200km załadowanym trekkingiem po pagórkach, więc noga chodzi
Napisano 27 kwiecień 2015 - 09:31
Zawsze się zastanawiałem, jaki jest komfort termiczny w tego typu kaskach?
Przetestuj kask, tak pod względem termicznym, jak i użyteczności szybki (plus okulary korekcyjne) no i daj znać jak się sprawdził.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 27 kwiecień 2015 - 23:29
klocki shimano R55C3 i kółeczka do przerzutki ;-)
Napisano 29 kwiecień 2015 - 23:30
Napisano 30 kwiecień 2015 - 15:53
http://www.wiggle.co...-cycling-glove/
Tu jest wszystko. Raczej się jeszcze nie zawiodłem na czymkolwiek od Gore (może poza rękawicami na zimę), więc i tu powinno być ok.
Jak przyjdą napiszę coś więcej.
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 02 maj 2015 - 10:05
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 02 maj 2015 - 10:33
Kółko tylne na obręczy Mavic CXP 30 z piastą Campagnolo z bębenkiem na 8s i na jakieś szprychy DT do tego za 110zł, nie wiem czy przepłaciłem czy nie, mam nadzieje, że nie jakiś trup ale sama piasta jest mi w sumie potrzebna ale jak kółko będzie ok jak w opisie na allegro to na pewno na nim pośmigam.
tutaj link z allegro dla ciekawskich bo koła jeszcze nie mam i własnych fotek nie mam
http://allegro.pl/ma...5308646182.html
Napisano 02 maj 2015 - 17:59
Koszulka, którą mi przysłano nie dość, że jest w złym kolorze, to jeszcze za duża. Brawa dla sklepu :/
W związku z tym zamówiłem u producenta taką:
Trochę bardziej styl retro, ale będzie dobrze współgrać z rękawiczkami.
Przy okazji jeśli ktoś będzie zamawiał jakiekolwiek ubrania ze sklepu Merlin radzę uważać - wystawiają obrazki najnowszych wersji, a upychają zeszłoroczne, albo i starsze.
I jeszcze pierwsze wrażenia z niektórych zakupów:
Kask Giro Air Attack Shield 2014:
Na głowie wydaje się siedzieć pewnie, nie jest specjalnie szeroki (na mnie pasuje jak rękawiczka, chociaż z milimetr więcej nie stanowiłby problemu). Wyglądowi nie ma co zarzucić, robi wrażenie i wcale nie wygląda źle. Szybka ma trzy silne magnesy i nie wydaje się jakby miała odpaść przy nierównej drodze, jednakże czytałem opinie o słabo przyczepionych magnesach w skorupie kasku, na co trzeba będzie zwracać uwagę. W kwestii używania okularów korekcyjnych to jest to możliwe, jednak powinny być one jak najbardziej przylegające do twarzy, zwłaszcza w okolicach zewnętrznych kącików oczu. Moje są w tym miejscu załamane pod kątem 90 stopni i pukają o szybę, co z czasem będzie ją rysowało. Najwyżej wyrobię sobie jakieś najtańsze z odpowiednimi oprawkami do jazdy na rowerze. Jakość użytych materiałów jest ogólnie ok, ale zaskoczyłem się paskami, które są strasznie cienkie i w porównaniu do mojego 7-letniego MET-a wydają się delikatne i tanie. Tak samo z klamerkami. Zrobione są z badziewnego plastiku i nie wzbudzają zaufania. System zaciskania na potylicy regulowany jest maleńkim kółeczkiem, ale takim serio małym. W rękawiczkach z palcami będzie trzeba się pogimnastykować, żeby dało się to przekręcić. Dużym plusem jest możliwość skokowego opuszczenia tego mechanizmu bliżej szyi w trzech różnych zakresach( ja lubię, jak jest nisko, prawie przy punkcie, gdzie czaszka przechodzi w szyję. Da się też w drugą stronę i wtedy kółeczko będzie siedziało w połowie potylicy). Wszelkie ozdobne aplikacje z logiem producenta są naklejane na skorupę i po wyjęciu z pudełka koniuszek jednego z nich odstawał. Zapewne trzeba będzie dać tam kropelkę kleju, żeby gdzieś nie pofrunął.
Wrażenia z jazdy opiszę, kiedy już ona nastąpi.
Rękawiczki GORE:
Do wykonania nie da się przyczepić. Wszystkie szwy są bardzo ładne i nie ma odstających nitek. Na oko te rękawiczki nie należą do jakoś bardzo chłodnych. Nastawiono bardziej na wygodę i posiadają one sporo poduszeczek i wypełnień. Założone są bardzo wygodne, ale nie tak przylegające jak lycrowe. Szczególnie odstają krawędzie dużej dziury za rzepami na nadgarstkach. Co ciekawe są to kolejne rękawiczki GORE, które średnio siedzą na moich kciukach i podczas gdy reszta palców jest dopasowana idealnie, to ten jeden ma trochę ciasno. Z czasem powinno się to wyrobić. Rękawiczki posiadają dwa paski do łatwego zdejmowania, ale jest to najsłabiej wykonany element - wydają się bardzo delikatne i przyszyte są tylko kawałkiem nitki do cienkiej, siateczkowej części pomiędzy palcami. Poza tym mocno odstają, są widoczne i nie wygląda to najlepiej. Lepszym rozwiązaniem byłaby "błonka" gdzieś w środku, jak w moich Decathlonowych za ułamek ceny tych, tutaj. Będę musiał nauczyć się je zdejmować bez użycia pasków. Rzepy są mocne, jednak pasek jest dość gruby i twardy. Nie czuć go jednak na nadgarstku po zapięciu. Wymienione wady jednak nie są jakimiś dużymi. Ogólnie jestem zadowolony z zakupu.
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 02 maj 2015 - 21:01
@piotrkol91 gdzie kupowałeś skarpetki?
Napisano 04 maj 2015 - 21:07
3 pary skarpetek Winaar :-)