Nasze zakupy
Started By
Deadi
, 22 sty 2011 00:02
8561 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 marzec 2011 - 12:45
A ja sobie rzutem na taśmę dokupiłem jeszcze mostek 3T arx Team i teraz będę miał cały kokpit 3T
Jak wszystko ogarnę to zrobię małą sesję i wrzucę fotki mojej piękności w "nasze rowerki"
pzdr
Jak wszystko ogarnę to zrobię małą sesję i wrzucę fotki mojej piękności w "nasze rowerki"
pzdr
- ogreczek lubi to
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
#147 Gosc_wolk13_*
Napisano 12 marzec 2011 - 09:59
SikuJeszcze za 1500zł można kupić jak się komuś podobają. Wiadomo że rower zupełnie inaczej się prezentuje na takich kołach a to jest duża zaleta. Masa kół jest duża ale na płaskie po co inne a i na góry jak ktoś mocny to ujedzie. W życiu natomiast nie wydał bym 3200-3400 na te koła i do tego własnie Mavica. Jak dla mnie za te pieniądze to bardzo udany zakup ;-)
Napisano 12 marzec 2011 - 10:30
obręczy jest bardzo dużo , była to pierwsza rzecz jaką sprawdziłem przed zakupem . z tyłu jest minimalne 0,5mm zdecentrowanie , ( koła nigdy nie były centrowane ), z resztą kupowałem je od znajomego więc przyznaję, że moje wyczulenie na poszukiwanie ewentualnych wad zostało lekko uśpione, ale dlaczego wychodzić z założenia że ktoś chce Cię oszukać ? .. Mimo że faktycznie nie raz juz na tym ucierpiałem ... ale nadal staram się być ufny
waga faktycznie nie powala bo około 1800g , ale na górki mam inne kółka.
Jedyne co mi się nie podoba, to naklejki .. myślicie że mogę je ściagnąć rozgrzewając je szuszarką ? .. nic się tam nie porozkleja ? :roll:
waga faktycznie nie powala bo około 1800g , ale na górki mam inne kółka.
Jedyne co mi się nie podoba, to naklejki .. myślicie że mogę je ściagnąć rozgrzewając je szuszarką ? .. nic się tam nie porozkleja ? :roll:
Napisano 12 marzec 2011 - 13:50
Siku tylko gdzie ty u nas w Krakowie znajdziesz płaskie? Chyba po Błoniach albo do Trzebini przez Zabierzów
Za 1500zł jeśli są całe i proste to bardzo udany zakup. Po tyle chodzą jeżdżone Ksryriumy.
e tam ... w kierunku Szczurowej , przez puszczę , itd w stronę tarnowa bokami .. płasko-płaściutko .. poza tym już od dawna bawię sie w triathlon , a na takowych zawodach 90% to płasko
żeby nie było off'a .. zakupiłem zapasowa dętkę z długim wentylem HUTCHINSON AIR LIGHT :mrgreen:
Napisano 14 marzec 2011 - 18:43
robo, obśliniłem sobie komputer :-P Do mnie przyszła dziś właśnie przedostatnia partia części - pedały 5700 i kaseta 5700. Przedwczoraj klamkomanetki (5600), przerzutki i łańcuchy 5700 . Dziś jeszcze zamówiłem Fulcrumy R7, mam nadzieję, że do końca tygodnia dotrą. W planach była jeszcze zmiana ramy, ale na razie nic z tego. Chociaż może to i lepiej, hehe ;-)
Napisano 14 marzec 2011 - 22:39
A ja ramę w połowie na Reynolds 531 dostałem prawie za bezcen. Tylko jest dość mocno zardzewiała. Po oględzinach wnioskuję jednak, ze może coś z niej będzie. Nie będę na razie za dużo zapowiadał, bo najpierw wypiaskować trzeba i dokładne obejrzeć. Jeśli wszystko okej, to pomaluje, ozdobię i się wtedy pochwalę. ;-)
Rama jest bardzo lekka. Na oko ma jakieś 1,2-1,5 kg.
Rama jest bardzo lekka. Na oko ma jakieś 1,2-1,5 kg.
Napisano 15 marzec 2011 - 14:09
Łańcuch Shimano Ultegra Ultra Narrow 6701
http://www.gambacicl...ena-p-3126.html
Na próbę wziąłem, zobaczymy jak będzie współgrać grupą Sram Rival.
Kaseta Sram 12-27
http://www.gambacicl...tta-p-3377.html
Mam kasete 12-25, ale wielokrotnie mi brakowało przełożenia przy podjazdach ponad 10%.
Przedłużki wentyli do obręczy o wysokim profilu 30mm - Vittoria
http://www.gambacicl...ena-p-3126.html
Na próbę wziąłem, zobaczymy jak będzie współgrać grupą Sram Rival.
Kaseta Sram 12-27
http://www.gambacicl...tta-p-3377.html
Mam kasete 12-25, ale wielokrotnie mi brakowało przełożenia przy podjazdach ponad 10%.
Przedłużki wentyli do obręczy o wysokim profilu 30mm - Vittoria