re@arturoo3 Po pierwsze, jest regulamin FS, który nakazuje trzymać się gramatyki i ortografii
No to zacznij się tej reguły trzymać to pogadamy 
fakt, nie lubię twoich postów, bo się mądrzysz i zazwyczaj piszesz zmanierowane, infantylne bzdety.
Jestem na tym forum ledwie 4 lata a już tak bardzo podpadłem! I to tym, że podobają mi się ukryte kable, bo łatwiejsze to w transporcie. Podoba mi się też współczesna korba Ultegry bardziej, niż srebrna 6700, mimo, że jedyna słuszna korba to Ultegra 6700. Odpowiadają mi też hamulce tarczowe, bo dla osób bez wieloletniego doświadczenia na kołach karbonowych w górach mają po prostu sens - mimo, że jedyne słuszne hamulce to szczęki na karbonie. Nie mam też problemu z HT2 mimo, że jedyna słuszna droga to kwadrat. No i akceptuję rowery, które ważą 7kg, mimo, że jedyne słuszne rowery to 4.5kg. Aaa i lubię porządne lampki, które nie oślepiają innych zamiast najtańszego chińskiego szrotu. Problem polega na tym, że ja nie jestem ekspertem mechanikiem rowerowym i ja tutaj mało wyrażam stricte opinii a co więcej popieram lub nie cudze, na podstawie swojego użytkowego doświadczenia a nie mechanicznego. Mimo to, akurat to mnie przypisywane niejednokrotnie jest jak napisałeś "mądrzenie się zmanierowanymi infantylnymi bzdetami". Czasami zastanawiam się, czy takie błędne targetowanie swoich oponentów powstaje na wskutek czytania wypowiedzi na szybko, szukania kozła ofiarnego czy może kompletnie losowo. Bo de facto prawidłowym ponownie byłoby uderzanie do osób wyrażających swoją opinią wprost a nie tyle ją popierających bądź nie
.
Oczywiście TA mądrość także jest kompletnie głupia i nie można jej brać jako jedyną słuszną, wychodzę tako z założenia, że póki śmierć mnie nie skazi głupim będę acz większymi głupcami zawsze będą Ci, którzy wyznają "jedyną słuszną drogę". Mam rower alu na szczękach i karbonowy na tarczach, jeden na kwadracie drugi na HT2, jeden z drutami wszędzie a drugi z ukrytymi w ramie, pierwszy na przestarzałej korbie drugi na współczesnej. Oba kocham, zaś nie rozumiem, dlaczego według niektórych muszę wybierać tylko jeden!
Mimo też tego, że piszesz, iż ja piszę bzdety to mam wrażenie, że moje starania o pomoc innym są niejednokrotnie mocno doceniane - tak publicznie czy to na PW. Zastanów się natomiast jak dużo osób dziękuje Ci za to, że nazwałeś kogoś "mądrzącym się bzdetem". Nie pomagasz, zbędnie spamujesz offtop-em, trollujesz i wprowadzasz do wątków zbędny chaos. Bo tak, zmiana kierunku rozmowy z wirusa na błędy ortograficzne to tylko i wyłącznie Twój trollowy cel. I nie wina tutaj innych co jedynie Ciebie. Znudzony życiem bądź niespełniony wyładowujesz swoje emocje na publicznym forum skryty pod głupim nickiem mimo, że dobrze wiesz, iż mógłbyś te negatywne emocje wyładować w sporcie, choćby na rowerze. I nie zrozummy się źle - wszyscy jesteśmy położeni w trudnej sytuacji, jakby nie patrzeć Polska nie była krajem łatwym ani w latach 70. ani w późniejszych i od urodzenia wszyscy nie jesteśmy dziećmi zachodu - tylko od nas natomiast zależy na ile jesteśmy w stanie pokonać "brzemię", tak wychowania w tym kraju jak i otaczającej wielu z nas codziennie atmosfery. Niejednokrotnie bardzo trudnej, i tego Ci szczerze współczuję.
Jednocześnie ponownie zaznaczę - gdy się ma trzydziechę na karku to już ta "infantylność" co niemało źle brzmi... zmień to słowo na inne, bo jeszcze ktoś źle zrozumie. Chyba lepszym byłoby już "niestosowne" bądź "nie na miejscu" miast "infantylne".
tl;dr - jeżeli komuś (słusznie??) się nie chce czytać powyższego to tutaj turbo-skrót:
Powyżej w kilku słowach skruchy przepraszam za niezamierzoną urazę czcigodnego Bulleta, jednocześnie próbując wyjaśnić, że mnie zaszczyty "mądrzenia" jak i "bzetów" się nie należą a są czcigodni bardziej zasłużeni na te miana, bo jam jedynie skruchy pełny pomagać innym potrzebny. Zwłaszcza gdzie coś wiem. I chyba trochę jednak może się Bullet obrazić, mimo, że też lubię AC/DC. Z drugiej strony jak przeczyta ze zrozumieniem i inteligencji nie brak to obrazić się nie powinien a jedynie przyjąć do wiadomości... Jaki tego efekt będzie? Nie wiem. To już zawsze jest jedynie zasiane ziarno a czy chwasty z tego czy róże to już się okaże...