Jump to content

Photo

Jazda W Czasach Dżumy I Cholery

2399 replies to this topic

#2241 berski

berski
  • Użytkownik
  • 583 posts
  • SkądMałopolska

Posted 25 April 2021 - 08:19

Inny punkt widzenia: https://www.facebook...578788862325557

#2242 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,879 posts

Posted 25 April 2021 - 09:05

Ok, to czemu ten pan z linka jest podpisany "Genetyk, biolog ewolucyjny", skoro pisze o zmienianiu DNA? :D

5G much?

PS: pod postem owego samozwańczego genetyka Romana widzę lajk swojego znajomego naczelnego korwinisty, więc wszystko jasne :).

#2243 SILESIAN

SILESIAN
  • Użytkownik
  • 110 posts
  • SkądRudy

Posted 25 April 2021 - 10:02

... tylko, że boga nie ma. Taki psikus. I co teraz?

Ja jak widzę tak słabą pisownię , też sobie myślę ... wszystko jasne

#2244 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,615 posts
  • SkądSzczecin

Posted 25 April 2021 - 10:14

I błyskawiczna odpowiedź: https://sprawdzam.af...ki-nie-ma-racji

Taki to poważny Pan Naukowiec, że od 2009 r. nie miał publikacji: https://nauka-polska...49279&_k=rzvkw6, a nawet macierzyste uczelnie pana profesora się od niego odcinają :)

Już samo stwierdzenie, że mRNA pojedynczego genu kodującego wirusa może powodować namnażanie całego wirusa, dyskwalifikuje wywody profesora jako bzdurę.

Być może fakt, że 12 lat temu człowiek był genetykiem roślin, trochę zaciemnił mu obraz działania komórek zwierzęcych/ludzkich Jeżeli nie widzi różnicy pomiędzy wektorami retrowirusowymi (które z założenia są celowo "wzbogacane" o elementy sprzyjające integracji obcego RNA z DNA komórki gospodarza) oraz retroranspozonami (które takie sekwencje zawierają w sposób naturalny) a "gołym" mRNA (takim jak w szczepionce, które takich sekwencji nie posiada), świadczy o tym, jak daleko odfrunął od rzeczywistości.

Nie przesądza to kwestii bezpieczeństwa szczepionki, ale wywód autora rozkłada na łopatki. Zresztą sam fakt, że nie byle kto, ale profesor, wyleciał z branży, mówi więcej niż dużo.

• robo and artho like this

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#2245 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,879 posts

Posted 25 April 2021 - 10:25

Ja jak widzę tak słabą pisownię , też sobie myślę ... wszystko jasne

Wiesz, że odpisałeś dokładnie tak samo słabą pisownią?

#2246 SILESIAN

SILESIAN
  • Użytkownik
  • 110 posts
  • SkądRudy

Posted 25 April 2021 - 10:32

Ty obrażasz mojego IDOLA , a ja kogo obraziłem ?

#2247 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,615 posts
  • SkądSzczecin

Posted 25 April 2021 - 10:48

Nie chcę wkładać kija w mrowisko, ale zdanie "nie ma boga" oznacza "nie ma żadnego boga", a nie "nie ma tego, którego w tym kraju uważa się za domyślnego". To stwierdzenie nie jest obrażliwe, bo (przynajmniej w takiej formie, w jakiej je napisano) nie odnosi się do Twojego Idola :)

Słowo "bóg" nie musi (a nawet nie powinno) być pisane z wielkiej litery, jeżeli nie odnosi się do konkretnego bóstwa.

• artho likes this

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#2248 SILESIAN

SILESIAN
  • Użytkownik
  • 110 posts
  • SkądRudy

Posted 25 April 2021 - 10:53

Ha, ja Ci odpowiem :) Hasło: Teksas i inne dołączające się stany, czyli zdjąć restrykcje i iść radośnie (normalnie) jak Bóg przykazał np. na mecz.

Chcesz mi powiedzieć że w Teksasie jest inny Bóg niż w Polsce ??

#2249 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,879 posts

Posted 25 April 2021 - 10:55

Dobra ja z kolei w temacie bóstw się wyłączam, bo trafiła kosa na osobę chorą, więc wręcz nietaktem byłoby drążyć z mojej strony (zwłaszcza w tym wątku, ale jeżeli ktoś ma ochotę na nowy, na temat istnienia bądź braku bóstw wszelakich, to ja bardzo chętnie). I polecam zresztą to samo innym w wątku, wobec osób, do których argumenty nie docierają, lub docierają a następnie są odbijane od magicznej tarczy.

Ciągle będę powtarzał, bo na razie to jest moje ogromne dyskusyjne odkrycie:

Etap 1: akceptacja, że ktoś (np. lekarz, np. naukowiec) może być mądrzejszy od Ciebie. Jeżeli ten warunek dyskutant zdaje się pojmować można iść bądź podjąć próbę iść dalej...

#2250 SILESIAN

SILESIAN
  • Użytkownik
  • 110 posts
  • SkądRudy

Posted 25 April 2021 - 11:11

Ludzie róbcie to na czym się znacie , za to Was cenię ...

Nie znajcie się wszyscy na wszystkim i nie kopiujcie z netu , tylko używajcie swoich członków ciała rozumnie , jak Bóg Was w nie wyposażył :-))

Wracając do tematu :-))

Który już w temacie jest podszyty obłudą , minął ponad rok jazdy  w TFU! plandemii , co się u  mnie się nic nie zmieniło ... poza tym że co raz więcej ludzi widzę , policja mnie zatrzymywała wielokrotnie , uświadamiała mnie że narażam siebie na niebezpieczeństwo( bo przecież ktoś obostrzeniowo wie lepiej , niż rynek amatorów rowerowych , co jest dla mnie złe ) wirusa przeszedłem w grudniu , żadnych słabości organizmu nie zauważyłem , poza utratą  smaku i węchu , do dnia dzisiejszego uznaję smak 50 % i węch 30 % swoich możliwości z przed.

W takim przypadku mam się WYSZCZEPIĆ do pewności ??? bydło się wyszczepia np. tak przypominam  , czy co mi doradzicie z głównego nurtu szpece ?

I tradycyjnie pozdrawiam myślących :-))

#2251 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,879 posts

Posted 25 April 2021 - 11:21

O patrz, to Ciebie zatrzymała policja wielokrotnie a mnie ani razu. Coś jest na rzeczy... :D!

A tak na serio - no po prostu covid musi Ci zabrać kilka bliskich osób, musisz poczuć brak tych, których obecność była dla Ciebie ważna i tyle. Magicznie zrozumiesz, włączysz myślenie, to popularne hasło pośród myślących w bok. Oczywiście wszelkie kwestie kryzysowe też mogą walnąć, ale te bardziej wybiórczo dobierają swój cel. Wszak nie każdy właśnie szuka niedrogiej klamkomanetki GRX, której praktycznie nie ma.

PS: boga nie ma.

PS 2: tutejszy "dyskutant" jest świetnym przykładem na niespełnienie "Etapu 1", czyli brakuje dla mnie bazowego warunku do dyskusji, po którego niespełnieniu wszystkim doradzam nie kontynuować dyskusji bo nie ma sensu a wręcz obraża dyskusję.

#2252 steve69

steve69
  • Użytkownik
  • 30 posts

Posted 25 April 2021 - 11:39

Ty obrażasz mojego IDOLA , a ja kogo obraziłem ?

Rozum.

• artho likes this

#2253 SILESIAN

SILESIAN
  • Użytkownik
  • 110 posts
  • SkądRudy

Posted 25 April 2021 - 11:40

Człowieku musisz zrozumieć że w moim świecie życie daje i zabiera Bóg , nie covid...

Chcesz zakładać wątek o czymś czego nie ma ?

Ludzie to wygląda jak SAMOZAORANIE...

#2254 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,879 posts

Posted 25 April 2021 - 11:46

Ok, chyba SILESIAN jest już do sprzątnięcia, bo na tym etapie to chyba jest dość oczywisty troll cisnący bekę pod stołem.

#2255 SILESIAN

SILESIAN
  • Użytkownik
  • 110 posts
  • SkądRudy

Posted 25 April 2021 - 15:57

To jest groźba ? Czy zostałem wykluczony z towarzystwa wzajemnej adoracji ? Czy może na forum masz naczelną funkcję sprzątania ? :lol:

#2256 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 26 April 2021 - 09:42

Czy może na forum masz naczelną funkcję sprzątania ? :lol:

Ja mam. I nie zmuszaj mnie do tej roboty. Ogranicz się do tematu danego wątku, bez pyskówek proszę. Kolejny wpis tego typu wylatuje, a Ty dostaniesz ostrzeżenie na ochłonięcie. 

Przydałoby się, żebyś jeszcze zrobił porządek ze swoją interpunkcją. Mam nadzieję, że nauczyli Ciebie w podstawówce, że znaki interpunkcyjne stawia się bezpośrednio ZA wyrazem. Oczy bolą jak patrzę na "coś tam , coś tam"... A przypominam, że regulamin forum zobowiązuje do: "Prowadzenia rozmów według zasad ortografii i interpunkcji języka polskiego."

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#2257 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 26 April 2021 - 12:37

Jak już się ta cała szczepionkowa zabawa rozpocznie na dobre, w sensie paszporty, zakazy, nakazy w zw. z tym czy ktoś jest zaszczepiony czy nie, to zobaczycie, że nasze kartonowe państwo wprowadzi identyfikację osób niezaszczepionych, jakiś tatuaż w widocznym miejscu na przedramieniu, czy pieczątka na stałe na czole że niezaszczepiony.

A historia już zna takie przypadki... ;-)

#2258 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 posts
  • SkądŚląsk

Posted 26 April 2021 - 12:49

Może tak być, ale po takiej "bombowej mieszance" mogą też zacząć świecić na jakiś kolor ci zaszczepieni...Może jakaś aura...

#2259 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3,186 posts

Posted 26 April 2021 - 12:54

To może być prawda. POPiS do spółki z neokomuną, aż przebierają nogami, żeby coś takiego wprowadzić. A kowidoprzygłupy będą jeszcze klaskać hehe.

#2260 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,218 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 April 2021 - 13:51

Wróćcie do tematu bo zaczyncie pierdolić jak baby na targu. 

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

Reply to this topic