Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jazda W Czasach Dżumy I Cholery

2399 odpowiedzi w tym temacie

#741 Gosc_Nikt Ważny_*

Gosc_Nikt Ważny_*
  • Gość

Napisano 06 kwiecień 2020 - 11:59

Jutro spróbuję zrobić z 80 km na rowerze i zobaczę, co się wydarzy...

Dzisiaj przejechałem tą trasę samochodem (w większości poza miastem) i nie widziałem żadnego rowerzysty...

• marcik lubi to

#742 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 06 kwiecień 2020 - 12:13

Ogół jeżdzących zdecydowanie opadł, myślę że gdzieś o około 90%. Wystarczy popatrzeć na stravie. U mnie wchodząc na jakieś oblegane segmenty, w wolny, ciepły dzień zazwyczaj było po 30- 40 przelotów. Wczoraj otwieram zakładkę "today" i 2- 3 osoby
  • ZombieLand lubi to

#743 Ciachoorsky

Ciachoorsky
  • Użytkownik
  • 294 postów
  • SkądOpole

Napisano 06 kwiecień 2020 - 12:21

Ogół jeżdzących zdecydowanie opadł, myślę że gdzieś o około 90%. Wystarczy popatrzeć na stravie. U mnie wchodząc na jakieś oblegane segmenty, w wolny, ciepły dzień zazwyczaj było po 30- 40 przelotów. Wczoraj otwieram zakładkę "today" i 2- 3 osoby

to dobrze - powinniśmy Cię zatrudnić w TVP na czas pandemii :)

instagram.com/p/B-hs1yNlrk1/

#744 ZombieLand

ZombieLand
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 13:01

Moje obserwacje "na oko" potwierdzają Twoje wyliczenia. ;P

#745 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 06 kwiecień 2020 - 13:53

Czyli jak to jest z tym prawem a raczej bezprawiem że nawet hasztag prawnik czeka, czy znajomym na Stravie nie powlepiają mandatów i dopiero potem decyduje się na zewnętrzne wyjście na rower? :)

Tak, a wiesz dlaczego? Bo nie mam potem czasu na bieganie po sądach "dla zasady". A służbistów w naszym kraju niestety jest sporo. Nie lubię użerać się z ludźmi głupszymi i nie mającymi zielonego pojęcia o procedurze i o tym jak ona wyglądać powinna, a mającymi klapki na oczach.

• Yar_Tur lubi to

#746 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:12

Nowy wpis na stronie rządu.

Czy złamaniem obostrzeń jest samodzielne uprawianie sportu na zewnątrz, w tym rekreacyjna jazda na rowerze?

Przepisy pozwalają wychodzić z domu m.in. w celu realizacji niezbędnych codziennych potrzeb. Do takiej kategorii można zaliczyć np. jednorazowe wyjście w celach sportowych. Należy jednak pamiętać o zachowaniu odpowiedniej odległości od innych oraz o tym, że powinniśmy uprawiać sport w grupie maksymalnie dwuosobowej (nie dotyczy to jednak rodzin).

to z dzisiaj?

#747 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:17

Nie dałem rady, wyszedłem. Obserwowanie weekendowych tras na grupie stravy zrobiło swoje. 45 km soczystej jazdy po tygodniu głodu, super weszło. Nie widziałem żadnego patrolu, jedynie wyjeżdżający z lasu samochód strażacki (osobówka). Wybrałem pętlę po kompletnych odludziach, gdzie nawet normalnie ruch mieszkańców jest prawie żaden. 

• artho i ZombieLand lubią to

#748 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:21

to z dzisiaj?

Nie wiem czy z dzisiaj, ale na pewno nie było tego przed weekendem.

#749 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:22

A możesz rzucić link, wydrukuję sobie i myk na rower

Edit:
02ff2dbb8b7d795dc26f6d4f92056396.jpg

No to hej

#750 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:28

Ej, ziomki, ale to było na stronie gov.pl z tydzień temu (wiem, bo zrobiłem sobie screena na telefon), serio, i raczej nikt nie będzie na to patrzył w razie "awarii ;)

#751 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:30

Jeśli na stronie rządu jest podane takie info to o jakiej „awarii” kolega pisze?

#752 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:41

Jestem pewny, że wcześniej, to było całkiem inaczej sformułowane. 

#753 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:43

O takiej, że daną sytuację zweryfikuje konkretny funkcjonariusz tak jak będzie uważał. Było to już wałkowane tysiąc razy w każdym miejscu w internecie. Prawnik kilka postów wyżej też Ci to potwierdzał.

O takiej, że daną sytuację zweryfikuje konkretny funkcjonariusz tak jak będzie uważał. Było to już wałkowane tysiąc razy w każdym miejscu w internecie. Prawnik kilka postów wyżej też Ci to potwierdzał.

#754 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:43

Sprawdziłem. Sami piszą, że to wytyczne. Dzisiaj widziałem rowerzystów i nawet mnie to zaciekawiło.

Chyba zrozumieli chociaż trochę, że zdrowie psychiczne liczy się róWnie mocno.

#755 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:46

Informacyjnie: 80 km, napotkane 2 patrole, ZERO reakcji.
Czego i Wam życzę ;)

Piękne dzięki

#756 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:46

Nie wiem czy z dzisiaj, ale na pewno nie było tego przed weekendem.

Bzyk co Ty piszesz? Ten tekst w tej samej formie jest od czasu pierwszego rozporządzenia. Nic się nie zmieniło i wklejany był w tym wątku już z 8 razy od czasów pierwszego rozporządzenia.

#757 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:53

Niestety, informacje z gov.pl nie są brane przy "nadinterpretacji" przez niektórych policjantów i nie będą brane pod uwagę przez sądy w późniejszych rozprawach, tzn. nie są podstawą.... Po prostu, chore Państwo...

#758 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:55

To może inaczej, kto z miłych Państwa został upomniany mandatem za jazdę rowerem w ostatnich dniach? Czyż z tymi mandatami, karami i sądami nie jest tak jak z UFO?
  • przegibek lubi to

#759 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:58

No w tym wątku się jeszcze nikt potraktowany mandatem nie pochwalił, a jedynie kolega kolegi i koleżanka znajomego została "poproszona o powrót", plus takie cytaty:

Niestety, informacje z gov.pl nie są brane przy "nadinterpretacji" przez niektórych policjantów

Gdzie są Ci niektórzy policjanci, którzy nie ugięli się stronie gov.pl ? Czy pokazywałeś im stronę and38L ?

EDIT:

Więcej - niestety odnoszę mocne wrażenie, że niektórzy w tym wątku specjalnie dolewają oliwy strasząc wyimaginowanymi karami i śmiejąc się za plecami...

• lukaszzsch lubi to

#760 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 711 postów

Napisano 06 kwiecień 2020 - 15:06

https://radiogdansk....mieszczania-sie

Dodaj odpowiedź