Jutro spróbuję zrobić z 80 km na rowerze i zobaczę, co się wydarzy...
Dzisiaj przejechałem tą trasę samochodem (w większości poza miastem) i nie widziałem żadnego rowerzysty...
Napisano 06 kwiecień 2020 - 12:13
Napisano 06 kwiecień 2020 - 12:21
Ogół jeżdzących zdecydowanie opadł, myślę że gdzieś o około 90%. Wystarczy popatrzeć na stravie. U mnie wchodząc na jakieś oblegane segmenty, w wolny, ciepły dzień zazwyczaj było po 30- 40 przelotów. Wczoraj otwieram zakładkę "today" i 2- 3 osoby
to dobrze - powinniśmy Cię zatrudnić w TVP na czas pandemii
instagram.com/p/B-hs1yNlrk1/
Napisano 06 kwiecień 2020 - 13:01
Moje obserwacje "na oko" potwierdzają Twoje wyliczenia. ;POgół jeżdzących zdecydowanie opadł, myślę że gdzieś o około 90%. Wystarczy popatrzeć na stravie. U mnie wchodząc na jakieś oblegane segmenty, w wolny, ciepły dzień zazwyczaj było po 30- 40 przelotów. Wczoraj otwieram zakładkę "today" i 2- 3 osoby
Napisano 06 kwiecień 2020 - 13:53
Czyli jak to jest z tym prawem a raczej bezprawiem że nawet hasztag prawnik czeka, czy znajomym na Stravie nie powlepiają mandatów i dopiero potem decyduje się na zewnętrzne wyjście na rower?
Tak, a wiesz dlaczego? Bo nie mam potem czasu na bieganie po sądach "dla zasady". A służbistów w naszym kraju niestety jest sporo. Nie lubię użerać się z ludźmi głupszymi i nie mającymi zielonego pojęcia o procedurze i o tym jak ona wyglądać powinna, a mającymi klapki na oczach.
Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:12
to z dzisiaj?Nowy wpis na stronie rządu.
Czy złamaniem obostrzeń jest samodzielne uprawianie sportu na zewnątrz, w tym rekreacyjna jazda na rowerze?
Przepisy pozwalają wychodzić z domu m.in. w celu realizacji niezbędnych codziennych potrzeb. Do takiej kategorii można zaliczyć np. jednorazowe wyjście w celach sportowych. Należy jednak pamiętać o zachowaniu odpowiedniej odległości od innych oraz o tym, że powinniśmy uprawiać sport w grupie maksymalnie dwuosobowej (nie dotyczy to jednak rodzin).
Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:17
Nie dałem rady, wyszedłem. Obserwowanie weekendowych tras na grupie stravy zrobiło swoje. 45 km soczystej jazdy po tygodniu głodu, super weszło. Nie widziałem żadnego patrolu, jedynie wyjeżdżający z lasu samochód strażacki (osobówka). Wybrałem pętlę po kompletnych odludziach, gdzie nawet normalnie ruch mieszkańców jest prawie żaden.
Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:43
O takiej, że daną sytuację zweryfikuje konkretny funkcjonariusz tak jak będzie uważał. Było to już wałkowane tysiąc razy w każdym miejscu w internecie. Prawnik kilka postów wyżej też Ci to potwierdzał.
O takiej, że daną sytuację zweryfikuje konkretny funkcjonariusz tak jak będzie uważał. Było to już wałkowane tysiąc razy w każdym miejscu w internecie. Prawnik kilka postów wyżej też Ci to potwierdzał.
Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:46
Nie wiem czy z dzisiaj, ale na pewno nie było tego przed weekendem.
Bzyk co Ty piszesz? Ten tekst w tej samej formie jest od czasu pierwszego rozporządzenia. Nic się nie zmieniło i wklejany był w tym wątku już z 8 razy od czasów pierwszego rozporządzenia.
Napisano 06 kwiecień 2020 - 14:58
No w tym wątku się jeszcze nikt potraktowany mandatem nie pochwalił, a jedynie kolega kolegi i koleżanka znajomego została "poproszona o powrót", plus takie cytaty:
Niestety, informacje z gov.pl nie są brane przy "nadinterpretacji" przez niektórych policjantów
Gdzie są Ci niektórzy policjanci, którzy nie ugięli się stronie gov.pl ? Czy pokazywałeś im stronę and38L ?
EDIT:
Więcej - niestety odnoszę mocne wrażenie, że niektórzy w tym wątku specjalnie dolewają oliwy strasząc wyimaginowanymi karami i śmiejąc się za plecami...