Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jazda W Czasach Dżumy I Cholery

2399 odpowiedzi w tym temacie

#1021 przegibek

przegibek
  • Użytkownik
  • 260 postów

Napisano 12 kwiecień 2020 - 14:53

Ja mam uwagę na podstawie dzisiejszego doświadczenia: jak już kogoś wyprzedzacie to proszę - nie róbcie tego w odległości 50cm.

Bo dzisiaj takiego pajaca spotkałem. Droga kompletnie pusta, to on musiał się prawie o mnie otrzeć żeby mi nagle prosto w twarz wysapać swoje "cześć" :/ Nawet gdyby nie koronawirus to poczułbym się niekomfortowo :/

• lukaszzsch lubi to

#1022 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 postów
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Napisano 12 kwiecień 2020 - 15:54

Dziś 70 km w stronę Legionowa i Nieporętu plus pętla Aleksandrów, na ulicach ruch znikomy, po drodze mijał mnie jeden patrol ŻW i jeden radiowóz policji. Choć to drugie spotkanie miało miejsce w dość niefortunnym miejscu gdyż jechałem ulicą przy której równolegle biegła ścieżka rowerowa to nikt się o nic nie czepiał  :)

• Robert74 i lukaszzsch lubią to

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#1023 Robert74

Robert74
  • Użytkownik
  • 546 postów
  • SkądSANOK

Napisano 12 kwiecień 2020 - 16:05

Ja wczoraj 140 km po Bieszczadach,kilka spotkań ze Strażą Graniczną i Policją zero negatywnych reakcji oprócz tego że mi głowami pokiwali :D

• lukaszzsch lubi to

#1024 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 12 kwiecień 2020 - 16:06

Czyli jednak UFO

#1025 ZombieLand

ZombieLand
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 12 kwiecień 2020 - 16:32

Ja dzisiaj pół trasy z lekko "obsranym" pampersem ;) Mijałem samochód żandarmerii wojskowej, obok którego stał zatrzymany szosowiec, przejechałem koło nich i po jakiś kilkuset metrach minął mnie radiowóz, który jak się domyślam zmierzał do nich.

Jezusssss jak mnie te sprzeczne informacje rozwalają. Ja się wahałem ale wszedłem na gov.pl i tam jak byk wciąż pisze, że do codziennych potrzeb ble ble należy jednorazowe wyjście w celach sportowych. No to wyszedłem w celach sportowych i niech mnie cmokną. Ciarka też mówił dwa dni temu, że za jazdę rowerem, bieganie itd nie można wystawić mandatu, tylko nie wolno się gromadzić.. No to albo ja mam uszczerbek na mózgu i źle pojmuję co piszą i gadają albo już nie wiem🤷‍♀️

#1026 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 12 kwiecień 2020 - 16:37

Może nie dostał mandatu, nie wiem za co go zatrzymali, było to niedaleko Krakowa na prostej drodze między miejscowościami Iwanowice a Skała, ale tam nie da się chyba złamać żadnego przepisu. W każdym razie nie zatrzymywałem się, żeby zapytać o co chodzi i czym prędzej się oddaliłem ;)

#1027 slaweuszek

slaweuszek
  • Użytkownik
  • 247 postów

Napisano 12 kwiecień 2020 - 16:44

Ja dzisiaj 65 km na szosie. Ruch znikomy, słoneczko świeciło, bardzo fajnie się jechało. Mijałem się z jednym radiowozem, ale na szczęście zero reakcji z ich strony.
Mijałem się również z trzema osobami na szosach jadących razem - bez komentarza.

Wysłane z X-ej generacji Note'sa ... z plusem
  • ZombieLand lubi to

#1028 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 12 kwiecień 2020 - 16:48

Wszyscy jeżdżą, więc myślę, że nie ma co się spinać. 

Zastanawiam się tylko jak od czwartku jeździć, bo z zasłoniętymi ustami i nosem, jeszcze w takim temperaturach, to ja ni cholery nie ujadę. 

#1029 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Napisano 12 kwiecień 2020 - 16:51

Ja wczoraj 140 km po Bieszczadach,kilka spotkań ze Strażą Graniczną i Policją zero negatywnych reakcji oprócz tego że mi głowami pokiwali :D

Znaczy ukłonili się?  :D

• X-RAY lubi to

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#1030 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 postów

Napisano 12 kwiecień 2020 - 17:05

Oddali hołd  :D :D

A przy okazji, piszą coś o nowych wytycznych w sprawie mandatów. Zgodnie z nimi funkcjonariusze mają nakładać mandaty jedynie w przypadkach poważnego naruszenia zasad.

https://wiadomosci.w...99081606826113a

Czyżby ktoś poszedł w końcu po rozum do głowy?

• ZombieLand lubi to

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#1031 patrykw

patrykw
  • Użytkownik
  • 48 postów
  • Skądpodlubelska wieś na roztoczu

Napisano 12 kwiecień 2020 - 17:39

Choć niedawno,  o ile dobrze kojarzę, to sam Ciarka w jakimś wywiadzie stwierdził, że teraz to czas na pouczenia minął i teraz policja ma już tylko surowo karać

#1032 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8636 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 kwiecień 2020 - 17:44

Zastanawiam się tylko jak od czwartku jeździć, bo z zasłoniętymi ustami i nosem, jeszcze w takim temperaturach, to ja ni cholery nie ujadę. 

E tam, z lekkim buffem da się jeździć :)

A przy okazji, piszą coś o nowych wytycznych w sprawie mandatów. Zgodnie z nimi funkcjonariusze mają nakładać mandaty jedynie w przypadkach poważnego naruszenia zasad.

https://wiadomosci.w...99081606826113a

Czyżby ktoś poszedł w końcu po rozum do głowy?

Nie, nie poszedł. Od lat mają też - oficjalnie - karać pieszych tylko za poważne wykroczenia, a nadal walą mandaty za przechodzenie na czerwonym świetle przez pustą ulicę w środku nocy.

Umożliwić typowemu polskiemu policjantowi uznaniowe podejmowanie decyzji (i wlepianie kar do 30 tys. złotych!!!) to jak dać małpie już nawet nie brzytwę, a granat.

• stomek lubi to

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#1033 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 12 kwiecień 2020 - 17:46

Wszyscy jeżdżą, więc myślę, że nie ma co się spinać. 

Jeżdżę jak zwykle, dzisiaj 3 godzinki, jeden patrol i zero reakcji. Ale na czwartek maskę mam już przygotowaną, trzeba być konsekwentnym  :P Nie wiem czy się da w tym jeździć, na razie wszystko co mogłem zrobić to wybrać najładniejszą  :lol:

• Bzyk lubi to

#1034 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8636 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 kwiecień 2020 - 17:47

Choć niedawno,  o ile dobrze kojarzę, to sam Ciarka w jakimś wywiadzie stwierdził, że teraz to czas na pouczenia minął i teraz policja ma już tylko surowo karać

Zmyślać, kręcić i kłamać też trzeba umieć :) Na szczęście Internet nie zapomina, a kolejne smaczki wypływają szybciej niż kiedykolwiek - przynajmniej w tym zakresie społeczeństwo obywatelskie jakoś w tym kraju funkcjonuje.

Zresztą słowa Ciarki nie stanowią żadnej wykładni prawa. Ot, wynajęta twarz do gadania przed kamerą.

• patrykw i lukaszzsch lubią to

rowerplus-logo-2.png

#1035 patrykw

patrykw
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 12 kwiecień 2020 - 17:52

Jeżdżę jak zwykle, dzisiaj 3 godzinki, jeden patrol i zero reakcji. Ale na czwartek maskę mam już przygotowaną, trzeba być konsekwentnym  :P Nie wiem czy się da w tym jeździć, na razie wszystko co mogłem zrobić to wybrać najładniejszą  :lol:

Ja kombinowałem z robieniem takiej przepisowej maski, w której dałoby się jakoś normalnie oddychać podczas jazdy i wymyśliłem, że może da radę to zrobić albo ze starej koszulki bawełnainej albo z poszewki na poduszkę, żeby ten materiał był jak najcieńszy i przewiewny.

#1036 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8636 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 kwiecień 2020 - 17:56

Bawełna nasiąka wodą, co nie jest ani komfortowe, ani zdrowe. Tak samo jak w ubraniach kolarskich, najlepiej spisze się tkanina syntetyczna. U mnie idealnie spisał się zwykły buff.

• patrykw, impa i Bzyk lubią to

rowerplus-logo-2.png

#1037 Robert74

Robert74
  • Użytkownik
  • 546 postów
  • SkądSANOK

Napisano 12 kwiecień 2020 - 18:00

Dokładnie tak :D 

#1038 patrykw

patrykw
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 12 kwiecień 2020 - 19:08

Bawełna nasiąka wodą, co nie jest ani komfortowe, ani zdrowe. Tak samo jak w ubraniach kolarskich, najlepiej spisze się tkanina syntetyczna. U mnie idealnie spisał się zwykły buff.

Dzięki, bardzo słuszna uwaga. Nie mam buffa tylko taki ocieplany komin a nie chce mi się tego specjalnie kupować. Za to moja poszewka na pewno jest syntetyczna i może dać radę. 

#1039 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8636 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 kwiecień 2020 - 19:11

I to jest słuszna koncepcja. Zdrowia życzę! :)

• patrykw lubi to

rowerplus-logo-2.png

#1040 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 postów

Napisano 12 kwiecień 2020 - 21:33

Ja zastanawiam się nad półmaską którą kupiłem kiedyś w Deca na narty, rzadko używałem gdyż powodowała parowanie gogli ale przynajmniej dobrze się w niej oddycha gdyż posiada otworki

c35527969d64a3a1med.jpg

Co o tym sądzicie? Przepisy nie precyzują szczegółowo jaka ma to być maska, może to być cokolwiek co zasłania twarz więc w tym przypadku warunek jest spełniony a nikt raczej nie będzie sprawdzać czy oraz ile otworów maska posiada

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

Dodaj odpowiedź