Ja zastanawiam się nad półmaską którą kupiłem kiedyś w Deca na narty, rzadko używałem gdyż powodowała parowanie gogli ale przynajmniej dobrze się w niej oddycha gdyż posiada otworki
A to raczej nie wina googli ?
Napisano 12 kwiecień 2020 - 22:33
Odpuście, idzcie na rower. Sami i w tlenie
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."
Napisano 13 kwiecień 2020 - 08:51
Napisano 13 kwiecień 2020 - 10:30
To przepłaciłeś bo na początku roku w Auchan były na wyprzedaży po 5 pln W tych z cienkiego materiału nawet dobrze się oddycha ale w momencie robią się mokre. Ja już po pedałowaniu. Jeden patrol stał na przeciwko wyjazdu z ulicy na której mieszkam ale nie byli mną zainteresowani wcale.
Napisano 13 kwiecień 2020 - 12:51
To przepłaciłeś bo na początku roku w Auchan były na wyprzedaży po 5 pln W tych z cienkiego materiału nawet dobrze się oddycha ale w momencie robią się mokre. Ja już po pedałowaniu. Jeden patrol stał na przeciwko wyjazdu z ulicy na której mieszkam ale nie byli mną zainteresowani wcale.
No bo gdybyś do nich podszedł, zrobiło by się zgromadzenie 3 osób. A to niewybaczalne
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."
Napisano 13 kwiecień 2020 - 13:21
W czwartek przyczepka i przejażdżka z córką. Trafiłem na nieoznakowany radiowóz. Kazali wracac do domu, bo będę biedniejszy o kilkaset zł. Ich tłumaczenie "Myśli Pan ze w lasach nie ma wirusa, moze przed Panem jechał rowerzysta który jest zarazony". Jechaliśmy droga publiczną.
Publiczną przez last czy w okolicy lasu, tak?
Napisano 13 kwiecień 2020 - 15:57
Dawno nie pisałem, wczoraj i dzisiaj szosowanie po mieście, kilkanaście patroli Policji, SM, zainteresowania oczywiście zero. Szkoda oczywiście zakazu jazdy po parkach i bulwarach, nieco ogranicza to miejskie szosowanie a sensu za wiele nie ma ale co zrobisz. W brak zainteresowania mnie to nie dziwi, no bo te niestworzone historie to raczej powstają w małych miejscowościach gdzie wszyscy są gorzej doinformowani no i wtopy częściej się zdarzą.. nie wierzę, by w Warszawie, Krakowie czy Wrocławiu bywały większe wpadki.
Napisano 13 kwiecień 2020 - 16:09
A ja dziś wyszedłem pokręcić się po okolicy i spotkałem gościa z Lublina, który mówił mi, że jakiś kilku jego kumpli policja w święta zawracała na trasie wylotowej z Lublina i dawali chyba mandaty. On zrobił tak, że wyjechał samochodem za miasto z rowerem. Wydaje mi się, że taktyka jest taka, że są specjalne patrole na trasach wylotowych z dużych miast, które mają po prostu przykaz, żeby surowo karać zbrodniarzy, którzy próbują uciec na rowerze z miasta.
Napisano 13 kwiecień 2020 - 16:22
Może się mylę, ale czy nie jest tak że znaczna część amatorów/masterów itp 4 ligi jeździ dla potrzeby uzewnętrznienia się? Typu kudosy na stravie,lajki na fejsie itd?
Nie mierz wszystkich swoją miarą .
Napisano 13 kwiecień 2020 - 16:25
Wydaje mi się, że taktyka jest taka, że są specjalne patrole na trasach wylotowych z dużych miast, które mają po prostu przykaz, żeby surowo karać zbrodniarzy, którzy próbują uciec
U mnie to się nie zgadza, jeżdżę po mieście ale też po wioskach i miasteczkach wkoło (ponownie.. powodem pozamykane parki, lasy, bulwary ).
Może się mylę, ale czy nie jest tak że większość amatorów/masterów itp 4 ligi jeździ dla potrzeby uzewnętrznienia się? Typu kudosy na stravie,lajki na fejsie itd
Może się mylę (acz nie sądzę), ale ktoś powinien pomóc Ci zdiagnozować problem.
Napisano 13 kwiecień 2020 - 16:38
Gdyby tak ładnie i prosto nam wyjaśnili co można a co nie, człowiek głupio by się poczuł
A takie coś jeszcze znalazłem https://demotywatory...Prawo-musi-byc-
Obecnie 3, 4, 5 kwietnia pętle po 70km, 9 kwietnia 80, 12 kwietnia 85 kilka patroli zero reakcji. Do zakrycia twarzy od czwartku będę używał bandamki bo w kominiarce chyba będzie za ciepło.
Napisano 13 kwiecień 2020 - 17:32
Publiczną przez last czy w okolicy lasu, tak?
W okolicy lasu, jest droga na maszty radiowe i tam sobie jeździmy. Z dzieckiem w przyczepce nie chciało mi się z nimi kłócić