Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jazda W Czasach Dżumy I Cholery

2399 odpowiedzi w tym temacie

#1081 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1989 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 kwiecień 2020 - 09:14

"Trzymać w okładce ! Nie giąć ! Nie niszczyć ! Dwa lata będzie służyć". hehe

https://nczas.com/20...e-oswiadczenie/

Do tego jeszcze koniecznie łańcuszek na FB ;) "Odmawiam wyjaśnień" no proszę, proszę.Sorry za ironię, ale te oświadczenia są zwyczajnie zabawne.

#1082 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 09:30

o Borze Lesisty,

z grzesiek32 pogadać o etyce oraz (dla zaostrzenia dysputy) o moralności, to chyba trzeba by co najmniej pół litra na głowę :D

• Ciachoorsky lubi to

#1083 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 15 kwiecień 2020 - 09:32

A szkoda, że nie ma wzmianki o tym, że w przypadku niekontrolowanego rozwoju pandemii żądam sprawiedliwej rozprawy odnośnie udzielenia pomocy sprzętem wspomagającym oddychanie, w przypadku śmierci z braku dostępu do tego sprzętu pozwe ZUS, KRUS i wszystko co możliwe....żałosne te oświadczenia.

Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka

#1084 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwiecień 2020 - 10:34

Śmiem wątpić czy takie negocjacje z policjantem przyniosą oczekiwany skutek. W sądzie może tak, na ulicy podczas zatrzymania to bym się nie zdziwił gdyby pacjent wylądował na 24h w areszcie dla zasady.

#1085 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 10:36

Już nie rób aż takiego państwa policyjnego z Polski jakim nie jest ...

Jeżeli Policjant nie uzna Twoich argumentów to za odmowę przyjęcia mandatu i skierowanie sprawy do sądu ktoś Cię ma brać na dołek?

#1086 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1112 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 10:42

Dla większości społeczeństwa policja ma uprawnienia do "aresztowania" więc i ten dołek wydaje im się bardziej niż pewny.

Trzepak 

"MAMIL"

#1087 Yudo

Yudo
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 10:43

Nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Przy czym to nie kwestia państwa (choć akceptacja pewnych zachowań na pewno nie pomaga).

Np.:

https://www.youtube....h?v=JsvI3v8GvfM

#1088 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 10:44

Dla większości społeczeństwa policja ma uprawnienia do "aresztowania" więc i ten dołek wydaje im się bardziej niż pewny.

Ile razy w życiu Twój kontakt z policją skończył się zamknięciem?

#1089 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwiecień 2020 - 10:47

Jeżeli Policjant nie uzna Twoich argumentów to za odmowę przyjęcia mandatu i skierowanie sprawy do sądu ktoś Cię ma brać na dołek?

Odmowa mandatu jak najbardziej, chodzi raczej o formę i sposób argumentacji. Jak wyjedziesz paragrafami i artykułami to raczej sobie zaszkodzisz niż pomożesz. Policjant też człowiek :)

#1090 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1112 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 10:49

Ile razy w życiu Twój kontakt z policją skończył się zamknięciem?

Nie zrozumiałeś.

Trzepak 

"MAMIL"

#1091 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 11:05

Nie zrozumiałeś.

Zrozumiałem i pytam ponownie: ile razy Twój kontakt z policją skończył się zamknięciem?

Istnienie przypadków takich jak policjant pytający o zamówienie i czy ryba jest z frytkami jak i pedofilia u księży to fakt. Ale największą bzdurą jest generalizowanie i nagle nazywanie wszystkich z kościoła pedofilami jak i obwinianie wszystkich policjantów o nadużywanie uprawnień !

#1092 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1112 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 11:07

Odpowiem pytaniem: a czy policja może aresztować?

Trzepak 

"MAMIL"

#1093 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 11:08

Nie odpowiadaj pytaniem na pytanie tylko odpowiedz ILE razy Twój kontakt zakończył się zamknięciem. To naprawdę jest proste pytanie i naprawdę dzieci są w stanie na to pytanie odpowiedzieć jasno i rzeczowo.

Nasunęło mi się jeszcze drugie pytanie - jaki procent Twoich kontaktów z policją odebrałeś negatywnie? Ile razy poczułeś się traktowany niesprawiedliwie, bądź niesłusznie ukarany?

#1094 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1112 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 11:17

Czyli nadal nie zrozumiałeś. Na dodatek z jakiegoś powodu rzucasz się na niewłaściwą osobę.

Do czasu nadrobienia wiedzy EOT z mojej strony.

Trzepak 

"MAMIL"

#1095 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 15 kwiecień 2020 - 11:20

Ciekawe czy prawnicy czy radcowie? Pytałem o to wcześniej gdyż radców obowiązuje etyka zawodowa oraz odpowiedzialność, prawników nie.. Prawnik nie podlega żadnej kontroli
Dyskutowanie, owszem nie wymaga wiedzy radcowskiej i można sobie dyskutować aczkolwiek jakieś porady już raczej tak

Wierz mi, że o etyce zawodowej też nie masz zielonego pojęcia, bo nie wiesz jak to wygląda w praktyce :D

Ale spoko, teoretycznie możemy sobie dyskutować do woli.

Za bardzo idealizujesz wszystko dookoła.

#1096 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 11:21

Ależ drogi Kekaczu, nikt się tutaj na nikogo nie rzuca :). Natomiast warto znać swoje prawa a nie podchodzić do życia jak i otaczającego nas bliższego jak i dalszego świata via wypowiedź:

, bo wtedy to najlepiej od razu sobie wykopać dół a następnie się w nim zakopać. Don't you think?

#1097 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 15 kwiecień 2020 - 11:21

Widzę że o etyce zawodowej też nie masz zielonego pojęcia, bo nie wiesz jak to wygląda w praktyce :D

Ale spoko, teoretycznie możemy sobie dyskutować do woli.

Ty za to masz. Porównując rolę komornika do radcy prawnego :P. To radca prawny może być komornikiem a nie komornik radcą
  • Bolec lubi to

#1098 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 11:23

Ot i wreszcie grzesiek32 pocisnął wykształconemu człowiekowi w temacie, w którym nie ma najmniejszego pojęcia :P. Brawa dla tego pana.

#1099 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1112 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 11:31

Ależ nikt się tutaj na nikogo nie rzuca :). Natomiast warto znać swoje prawa a nie podchodzić do życia jak i otaczającego nas bliższego jak i dalszego świata via wypowiedź:

, bo wtedy to najlepiej od razu sobie wykopać dół a następnie się w nim zakopać. Don't you think?

Dobra, napiszę wprost bo widzę, że bez tego się nie obejdzie.

Policja w Polsce NIE MA prawa aresztować. Jednak w świadomości społeczeństwa, głównie z powodu niedouczonych dziennikarzy oraz hamerykańskich filmów, pokutuje mylne przekonanie, że może to robić. Do tego prawo ma tylko sąd.

Na zasadzie porównania stwierdziłem, że tak samo jak nieprawdziwe jest przekonanie o "aresztowaniu" przez policję tak samo wśród obywateli błędne jest stwierdzenie o zamykaniu na dołku każdego kogo się da.

Mam nadzieję, że tym razem jest dostatecznie jasno.

Trzepak 

"MAMIL"

#1100 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2911 postów

Napisano 15 kwiecień 2020 - 11:49

To co napisałeś to prawda, "podejrzenia", które maksymalnie mogło trwać 48h o ile się nie mylę, chyba je można przedłużyć? Nie mam pojęcia natomiast jak one mają się w stosunku do sanepidowskich kar administracyjnych itd.

EDIT: Mea culpa, jestem ciągle przed pierwszą kawą i nadal nie jestem w stanie zrozumieć jak pan Wódz Narodu nie złamał art. 7 konstytucji podczas swojej wizyty na grobie, więc wybaczcie wpadki, muszę doładować kofeiny.

Dodaj odpowiedź