Jazda W Czasach Dżumy I Cholery
Posted 22 March 2020 - 14:20
U nas jest "w porządku" wg. oficjalnych danych podawanych przez reżim podobnie jak na Ukrainie i w Rosji, na Węgrzech czy Korei Północnej. Przypadków prawie zero gdy przyrównać je do milionów mieszkańców. Ale za magiczną zachodnią granicą magiczne dziesiątki tysięcy . Ciężko mi wierzyć w inteligencję osób, które wierzą w 500 przypadków w Polszy.
Idealnie, do wątku wtrąciły się wierzenia oraz polityka, zupa idealna Skończyłem dzisiejszego Alpe du Zwift, idę po "popcorn", póki wątek nie zostanie wyczyszczony/skasowany rozdaję lajki.
- ojcie_c, piotrkol and kudl4t4 like this
Posted 22 March 2020 - 14:23
Niestety, krytykują obecną władzę, a wcale nie byliby lepsi, gdyby się dostali do koryta. A kto wie? Może nawet gorsi. Żeby nie było, nie jestem za PiSem
Chcieli zamknięcia kościołów, są zamknięte, chcieli umorzenia ZUSu, będzie, chcą odwołania wyborów, może też będzie. Ciekawe co wymyślą dalej, bo że będą nadal niezadowoleni, to jest pewne.
Cel jest jeden, dojść do władzy...
- marcin., Robert74, EmPe and 2 others like this
Posted 22 March 2020 - 14:27
Chiny mój drogi! Chiny były najlepiej przygotowane. W kilka dni wybudowali wielkie szpitale! A jak łajzy niedostosowane paletaly się po ulicach to pałowali i rozganiali ignorantów. Dlatego w tak expresowym tempie poradzili sobie z epidemia! A poza tym w d****mam inne kraje. Żyję w Polsce i od naszych wymagam. Bo PŁACĘ podatki! Nieraz słabo wiążę koniec z końcem ale pieprzone podatki płacę. Więc niech oni teraz nie rozkładają mi rąk, że ni ma bo ja rąk co miesiąc rozłożyć nie mogę!który kraj był przygotowany jakbyś mógł podać jakiś przykład? Patrząc na zachód śmiem twierdzić że u nas jeszcze jest w porządku. Włosi zamknęli wszystkie zakłady produkcyjne
- kudl4t4 likes this
#145 Gosc_grzesiek32_*
Posted 22 March 2020 - 14:39
Posted 22 March 2020 - 14:46
Bo Włosi to rozwydrzony kraj. Podobnie będzie na wyspach. Mój brat opowiadał wczoraj jak w Szkocji ogłosili, że od piątku puby, bary itp mają być zamknięte to w czwartek wszystko pękało w szwach. Ręce opadają. W sumie to chyba faktycznie natura się broni w ten sposób przed nami. I w sumie... A niech się przerzedzi. Zdrówka! Idę się wyrzygać.Mój drogi, Chiny lekarzowi który już w grudniu ostrzegał przed koronawirusem i jego skutkami władze skierowały sprawę do sądu o sianie zamętu i szerzenie plotek . A teraz władze go przepraszaja. Niestety pośmiertnie :/ żaden kraj nie był na to przygotowany. W jednych krajach rozwija się bardziej w innych gorzej. Przykładem są Włochy gdzie śmiertelność sięga już 9% zachorowań
#147 Gosc_grzesiek32_*
Posted 22 March 2020 - 14:54
Posted 22 March 2020 - 15:03
Włochy miały specyficzną sytuację - średnia wieku populacji niemal najwyższa na świecie + duże więzi rodzinne. Młodzi mieszkają z rodzicami, dziadkami, ciotkami i wujkami - są bardzo mobilni, pracują w miastach, wracają po pracy do domu do dziadków. Do tego ich wylewne okazywanie uczuć, chociażby na głupie powitanie wymieniają się uściskami i całowaniem w policzek. Na to wszystko koszmarnie zaniedbana służba zdrowia. Jednym słowem - kumulacja.
Co do klimatu - słyszałem też, że wpływ ma wilgotność powietrza. Wychodzi na to, że wirus najgorzej rozprzestrzenia się w gorącym i suchym powietrzu. Podobno w afryce jest stosunkowo mało zachorowań. Może to brak testów, a może rzeczywiście klimat im sprzyja?
W USA południowe stany są owszem ciepłe, ale są też dość wilgotne. Może w tym tkwi klucz
- ZombieLand likes this
Posted 22 March 2020 - 15:50
- kudl4t4 and ZombieLand like this
Posted 22 March 2020 - 18:43
Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka
#152 Gosc_grzesiek32_*
Posted 22 March 2020 - 19:17
- Yar_Tur likes this
Posted 22 March 2020 - 19:28
Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka
- kudl4t4 likes this
#155 Gosc_grzesiek32_*
Posted 22 March 2020 - 19:44
Posted 22 March 2020 - 20:08
Oczywiście statsy obliczone z danych WHO więc można przyjąć że te dane u nich są prawdziwe
WHO to skąd ma dane? Przecież nie mają swoich ludzi w szpitalach. Dane w Polsce o wynikach testów pochodzą z sanepidu (poprawcie mnie jak się mylę). I tu nie chodzi nawet o fałszowanie wyników (mam nadzieję że podają poprawne dane) tylko o metodologię kto powinien podlegać testom. W skrócie mało testów to i mało przypadków ...
To samo dotyczy zgonów, jakie znaczenie ma że denat z pozytywnym wynikiem testu miał 3 inne schorzenia? Zazwyczaj jak ktoś umiera to ma cały wachlarz schorzeń i śmierć to wypadkowa ich wszystkich.
#160 Gosc_grzesiek32_*
Posted 22 March 2020 - 20:09