![](https://s3.amazonaws.com/tapatalk-emoji/emoji28.png)
Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka
Napisano 16 kwiecień 2020 - 11:57
A coś dostepnego online nadającego się chociaż do wyjechania na zadupia / zaszycia w lesie? Na razie poszedłem tylko w cienkim kominie do Żabki (a i tak wydaje mi się, że to z nosa się będzie zsuwać na rowerze) i nieszczególnie realistycznie widzę możliwość przykrycia się tym przez dłuższy czas.
Ktoś coś?
Napisano 16 kwiecień 2020 - 12:03
Poczytaj KPK, art 224 (48h) zanim zaczniesz wypisywać domysły. Za wykroczenie można zatrzymać tylko w jednym przypadku, tylko w celu ustalenia tożsamości (24h). Uprawnienia do aresztowania ma tylko Sąd, policja może tylko zatrzymać, to przeogromna różnica prawna.Dla większości społeczeństwa policja ma uprawnienia do "aresztowania" więc i ten dołek wydaje im się bardziej niż pewny.
Napisano 16 kwiecień 2020 - 12:23
Grafika z oficjalnego profilu MZ z Twittera chyba niestety nakazuje zakrywać też podczas jazdy, podaję link:
https://pbs.twimg.co...=jpg&name=large
Napisano 16 kwiecień 2020 - 12:43
Napisano 16 kwiecień 2020 - 12:45
Grafika z oficjalnego profilu MZ z Twittera chyba niestety nakazuje zakrywać też podczas jazdy, podaję link:
To chyba logiczne. Niech chociaż zezwolą na legalną jazdę rowerem, nawet z zakrytym nosem i ustami.
Napisano 16 kwiecień 2020 - 12:55
To chyba logiczne. Niech chociaż zezwolą na legalną jazdę rowerem, nawet z zakrytym nosem i ustami.
Dla mnie logiczne że trzeba zakrywać, ale pytania padły czy zawsze, tak samo jak logicznym dla mnie jest ze można jeździć na rowerze - legalnie co dla wielu osób nie jest logiczne.
Napisano 16 kwiecień 2020 - 13:09
Odnośnie astmatyków https://pbs.twimg.co...=jpg&name=large i innych wyjątków oczywiście choelra wie jak policja będzie to weryfikowała.
Napisano 16 kwiecień 2020 - 13:59
Napisano 16 kwiecień 2020 - 14:10
Nie bedzie, bo w rozp. masz napisane ze nie masz obowiazku nosic zaswiadczenia. Wiec w zasadzie mozesz nie nosic, mowisz sorry, problemy z plucami i tyle.
Ale przyznasz ze to dalej furtka w przepisach ? bo równie dobrze jak trafisz na drania w mundurze - to Ci wypisze mandat, ktorego możesz nie przyjąć bujać się z nimi po sądach ? Albo wystąpi do sanepidu o kare administracyjną ? troche to chore, albo powinno być w jedna albo w drugą.
Napisano 16 kwiecień 2020 - 14:55
Można i tak tylko jakie macie tam kapitalne warunki do jazdy:P nie dość że do wyboru, góry - płaskie to nie ma też takiego ruchu a wręcz miejscami odludzia . Przykładowo powiat opatowski się przeleci czy lasami Iwanisk, Rakowa,Daleszyc itd czasami tylko parę aut po drodze , a w okolicach Motkowic o ile pamiętam bodaj na odcinku 30km ani domu, ani sklepu, żywego ducha nie idzie spotkaćJeździć, jeździć... Po zgonie wujka 2 tygodnie temu, reszta jego bliskiej rodziny cała pozytywna. Sześć osób od 10 do 50 lat. Żadnych objawów.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Napisano 16 kwiecień 2020 - 15:52
Dla mnie logiczne że trzeba zakrywać, ale pytania padły czy zawsze, tak samo jak logicznym dla mnie jest ze można jeździć na rowerze - legalnie
co dla wielu osób nie jest logiczne.
Wystarczy poczytać ten temat, by zdać sobie sprawę, że niekoniecznie jazda jest legalna. Są przykłady karania i napominania rowerzystów. Jaki to procent wszystkich cyklistów to już inna kwestia. W przypadku "masek" sprawa jest oczywista.
Napisano 16 kwiecień 2020 - 16:00
Nie bedzie, bo w rozp. masz napisane ze nie masz obowiazku nosic zaswiadczenia. Wiec w zasadzie mozesz nie nosic, mowisz sorry, problemy z plucami i tyle.
- A maska gdzie?
- Nie mogę bo mam astme i mi się ciężko oddycha.
- Jakby się ciężko oddychało to byśmy rowerem nie je ździli. 500 czy wniosek?
- 500.
- Do czy z pracy?
- Jednorazowe uprawi..
- Jednorazowe było 2 tygodnie temu. Mamy zapis na kamerze. Czyli wniosek.
Mylę się?
Napisano 16 kwiecień 2020 - 16:07
Napisano 16 kwiecień 2020 - 16:19
wg mnie - przyjąć na klatę, zaistniały fakt, na jakieś pytania odpowiadać, stanowczo ale bez jakichś tonów, wyrazić skruche że to się nie powtórzy, podziękować za uwagi i myślę że tyle wystarczy .Tą pokorę to jak okazywać? Głowę prochem sypać? Na kolana? Czy tarzać się rwąc włosy w obliczu własnej marnosci?
Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
Napisano 16 kwiecień 2020 - 16:20
Nierealne jak na dwóch kolarzy to masz 3 prawników i 2 epidemiologów.wg mnie - przyjąć na klatę, zaistniały fakt, na jakieś pytania odpowiadać, stanowczo ale bez jakichś tonów, wyrazić skruche że to się nie powtórzy, podziękować za uwagi i myślę że tyle wystarczy .
Napisano 16 kwiecień 2020 - 16:25
Tą pokorę to jak okazywać? Głowę prochem sypać? Na kolana? Czy tarzać się rwąc włosy w obliczu własnej marnosci?
Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
Jak to jak?
- Maski nie ma.
- Ale tu jest karta rowerowa, paragon imienny na rower że nie kradziony, karta szczepeień kota i chomika ...
- A w tej karcie to się jakieś dwie stówki zaplątały. Tylko.
- A nie , to przepraszam, o tutaj jest jeszcze jedna, proszę.