Jump to content

Photo

700km/24h Gliwice 28/29.05.2011

365 replies to this topic

#161 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 posts
  • SkądZabrze

Posted 12 May 2011 - 11:57

Mnie podjazdów wyszło 182 metry mała i 220 metrów duża wiec zbliżone wartości. ;-).
Pierwsze prognozy pokazują na słoneczko w nocy i 24 st.w dzień :-). A może odwrotnie.

#162 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 12 May 2011 - 12:15

Znam swoje możliwości bardzo dobrze.

ok, to podstawa.

#163 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Posted 12 May 2011 - 15:05

Jelitek, z rowu się wygrzebałem ;) To kurcze ud mnie wykluczyły z dalszej jazdy. Ale to już przeszłość. Będzie pięknie ;)

Tam było aż 750/24 a tutaj będzie tylko 700/24 ;-)
Jelitek, w tym roku przejechałeś tylko 1182km ??? Dasz radę 700/24 ???

Wiesz nie wszystkie kilometry mam wpisane bo czasem zapominam to zrobić ;-) A to ile mam przejechane...widzisz nie każdy kilometr jest równy kilometrowi bo sporo z tych kilometrów jest zrobionych na góralu w terenie. Praktycznie całą zimę przejeździłem w terenie a nie nabijałem kilometrów. Generalnie jedyna rzecz której się obawiam to to że będziemy jeździli po pętlach - to mnie psychicznie demotywuje. Ale spokojnie nie zamierzam opóźnić grupy. Jak nie będę dawał rady to odpuszczę. Myślę że nie będzie tak źle chociaż jak widzę że jedzie Robercik - cyborg go tempo będzie rwane na pewno. :(

No nic pożyjemy zobaczymy...

#164 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 12 May 2011 - 16:29

A to ile mam przejechane...widzisz nie każdy kilometr jest równy kilometrowi bo sporo z tych kilometrów jest zrobionych na góralu w terenie. Praktycznie całą zimę przejeździłem w terenie a nie nabijałem kilometrów.

Zgadza się, tak tylko pytałem ;-)

#165 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Posted 12 May 2011 - 22:19

Spoko i tak mam wątpliwości, ale wolę o nich nie mówić głośno żeby się nie zakorzeniły w mojej głowie :-)

#166 pawel1983pl

pawel1983pl
  • Użytkownik
  • 103 posts
  • SkądJastrzębie-Zdrój

Posted 13 May 2011 - 18:47

Co do postawy wszystkich zawodników tu się zgadzam z Jarkiem. Wypadki losowe, awarie sprzętu, chwilowa nie moc to jak najbardziej trzeba poczekać.
W innych przypadka dana osoba powinna sama sie zastanowić czy da rade jechać.

Jak już ktoś zostanie, a dojedzie w limicie czasu sam, to oczywiście będzie klasyfikowany?:)

#167 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 posts
  • SkądMysłowice

Posted 15 May 2011 - 10:46

Spoko i tak mam wątpliwości, ale wolę o nich nie mówić głośno żeby się nie zakorzeniły w mojej głowie :-)

Potęga podświadomości! ;)

pawel1983pl, na pewno będzie klasyfikowany :)

#168 Stefan

Stefan
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • Skądpoed

Posted 15 May 2011 - 17:06

w regulaminie pisze o jakims dodatkowym ubezpieczeniu NW na czas imprezy.
moze ktos to rozwinac co to w ogole jest i gdzie mozna nabyc?

#169 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 15 May 2011 - 17:24

Z tym ubezpieczeniem chodzi oto że powinieneś posiadać ubezpieczenie, czyli płacić składkę ubezpieczeniową co rok.

#170 alinoe

alinoe
  • Użytkownik
  • 36 posts
  • SkądGliwice

Posted 15 May 2011 - 19:50

No i znowu się nazbierało, więc trza zdementować pewne plotki.
Co do pomysłu Oskara by zawracać – przyznam że nie ogarniam tego myślami – hamować by zawrócić. Kto zrobi to szybciej i bezpieczniej? Grupy kolarzy, czy samochody osobowo-dostawcze?
Duże pętle powstały min. z myślą o Jelitku, który nie jest fanem zbyt częstego odwiedzania tych samych miejsc. Poza tym w Kędzierzynie nie powinniśmy tracić czasu. Nasza trasa będzie prowadziła obwodnicą miasta na której znajduje się jedno skrzyżowanie wyposażone w sygnalizację świetlną i jedno rondo.
Jeśli ktoś dojedzie poza grupą, ale w określonym limicie czasu – oczywiście że zostanie sklasyfikowany, z tym wyjątkiem że będzie oklaskiwany przez większą liczbę ludzi :/
Jako współorganizator, a przede wszystkim jako zawodnik nie wyobrażam sobie sytuacji, w której grupa nie czeka na kolarza który ma problemy techniczne, bądź jest w trakcie chwilowego poszukiwania „drugiego oddechu”
Jeśli ta sytuacja w sposób trwały dopadnie mnie – powiadomię o zaistniałym fakcie grupę, ekipę wozu technicznego i sam będę próbował osiągnąć zamierzony cel, bądź w ogóle zrezygnuję. Dlatego pamiętajcie zawodnicy o dobrym oświetleniu na noc. Oczywiście że jazda nocą w grupie i za odpowiednio przygotowanym samochodem jest bezpieczna, ale kryzys „na sicher” nie wybiera pory dnia.
Co do ubezpieczenia. Każdy powinien być ubezpieczony, to proste. Jeżeli takowego nie będzie posiadał jedzie na własne ryzyko. Oczywistym również jest to, że My zawodnicy zrobimy wszystko by nie dopuszczać do sytuacji złych.
I na koniec dementuję ostatnią plotkę: Lady Gaga nie jest już dziewczyną Łukasza W.
Pozdrawiam.

#171 Raptor1990

Raptor1990
  • Użytkownik
  • 142 posts
  • SkądChorzów

Posted 15 May 2011 - 20:55

Wiśnia co żeś zaś zrobił?? :P ( to odnośnie Lady Gagi :) )

Alione dobrze, że to napisałeś bo już zaczynałem się obawiać... W gronie mieszanym pod względem dystansu (Wiśnia, Ejpok i ja) dyskutowaliśmy o problemach technicznych na trasie i było dla nas jasne, że takowe będą szybko załatwiane, a ekipa zaczeka te 2min (zwykle nie więcej jest potrzebne na wymianę dętki), a będzie to świetny moment na załatwienie wszelkich "krótkich"potrzeb fizjologicznych. Oczywiście jeśli ktoś ewidentnie opadnie z sił to logiczne, że grupa nie będzie na niego czekać, niezależnie jednak jedziemy tam wszyscy i powinniśmy współpracować i wspierać się, dla osiągnięcia celu..

#172 Lukashs

Lukashs
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • Skądgliwice

Posted 15 May 2011 - 23:36

Witam Wszystkich, nie udzielałem się na tym forum, częściej czytałem tutaj Waszych porad :)

Jadę na dystansie 500km, będzie mi niezmiernie miło Was poznać na maratonie :)) i mam nadzieję, że się utrzymam gdzieś na szarym końcu stawki :)

Jak wcześniej pisaliście, oczywiście, że trzeba poczekać na kogoś kto będzie miał chwilowy problem, a myślę że każdy wie kiedy ma definitywne odcięcie zapłonu i wtedy odpuszcza ( mam nadzieję, że mnie nie dopadnie :))

co do Lady Gagi, to niestety już nie jesteśmy razem, ale Piotrek miałeś tego nie pisać...

#173 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 posts
  • SkądMysłowice

Posted 16 May 2011 - 17:05

Lukashs, wziąłeś pieniądze i uciekłeś ;) prawie jak scalping ;D

A ja mam kolejne pytanie techniczne. Skoro serwis będzie, jedzonko będzie, odżywki będą to co my właściwie poza rowerami mamy ze sobą wziąć? :mrgreen: Rozumiem, że możemy zabrać niewielką torbę z ciuszkami i jedzeniem do samochodu? :->

Proponuję jedną rzecz - przestańmy kombinować i zaufajmy organizatorom ;-)

#174 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Posted 16 May 2011 - 21:53

Duże pętle powstały min. z myślą o Jelitku, który nie jest fanem zbyt częstego odwiedzania tych samych miejsc.

Jesteś wspaniały :-D ucałuję Cię na starcie :-D
Ale na więcej nie licz bo Sprosik będzie zazdrosny :-D

#175 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 17 May 2011 - 13:18

Mam pytanie jeżeli chodzi o 700/24 czy są planowane jakieś postoje na gorący posiłek ?

#176 alinoe

alinoe
  • Użytkownik
  • 36 posts
  • SkądGliwice

Posted 17 May 2011 - 19:14

Krzysiek nie dopuścimy przecież by podstępna grupa "500" wszystko Nam zjadła

#177 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 posts
  • SkądKatowice

Posted 17 May 2011 - 21:31

Nie no co wy, my będziemy mieli tyle czasu (podobno), że będziemy gotować tym co jadą 700 :mrgreen: a w przerwach machniemy te 500 ;-)

#178 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 posts
  • SkądZabrze

Posted 18 May 2011 - 06:33

A to my coś będziemy jeść ???
To po co ja tłuszcz odkładam na zapas?? :cry:

#179 alinoe

alinoe
  • Użytkownik
  • 36 posts
  • SkądGliwice

Posted 21 May 2011 - 18:35

Witam.
Wczoraj odbyło się zebranie w wąskim gronie organizatorów. Wśród wielu
omawianych tematów znalazł się również temat który pojawił się na forum -
jazda solo.Pisałem początkowo że dopuszczamy takie rozwiązanie, ale wyskoczyłem przed szereg za co przepraszam.
Ustaliliśmy że nie dopuszczamy takiego rozwiązania. W regulaminie jasno
ujęliśmy: "Maraton nie ma formy wyścigu, kolarze wspólnie pracują na swój
sukces" i zgodnie z tym przygotowaliśmy maraton pod względem technicznym i
organizacyjnym. Wszystkie szczegóły przekażemy podczas odprawy technicznej przed startem.
Rozumiemy że każdemu "noga może nie podać" ludzka rzecz. Taka osoba po
odpoczynku na punkcie żywieniowym mogła by spokojnie wypocząć by później
pociągnąć którąś z grup. My organizatorzy na mecie na pewno o takiej osobie
nie zapomnimy.
Mamy nadzieję że to co napisałem jest dla Wszystkich oczywiste nie wymaga
komentarza i myślimy podobnie.
Do maratonu pozostało coraz mniej czasu. Pozdrawiamy
Ps. W przyszłym roku jeżeli będzie takie zapotrzebowanie ze strony
uczestników możemy zorganizować maraton w formie jazdy solo czyli wyścigu ale żeby wszyscy byli zadowoleni wymaga to zupełnie innej organizacji technicznej i obsługi imprezy.

#180 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 posts
  • SkądKatowice

Posted 21 May 2011 - 20:38

alinoe, nic nie zmieniajcie, robicie coś czego nie ma gdzie indziej. Nigdzie indzie org nie mówi pracujcie razem. Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Radlin już robi 500 "solo" U was człek może się sprawdzić w inny sposób. Jak uda mi się w tym roku pokonać tą 500-tkę to na 99% jestem za rok aby popracować nad np 600-tką. Rany co ja piszę ;-)

Reply to this topic