Skocz do zawartości

Zdjęcie

ROAD Trophy 2-4.09.2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
342 odpowiedzi w tym temacie

#301 acerola

acerola
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądŁask

Napisano 05 wrzesień 2011 - 13:24

Podziękowanie Wiesławie za trud włożony w przygotowanie takiej imprezy i to przygotowanie przy (w moim odczuciu) dużo mniejszej ilości osób "personelu".
Trudność imprezy - bardzo mobilizująca.
Brakowało może trochę Naszych "stranieri" jak w zeszłym roku, ale to taki szczególik, a przez to może niektórzy się niepotrzebnie nie napinali. Może to bardziej kamyczek do ogórka np. Pana Grabka i szumnych zapowiedzi z zeszłego roku, jak to impereza będzie się rozrastała i była coraz lepiej zorganizowana (!).
Jedyny minus (w stosunku do zeszłego roku) - dużo gorzej obstawiona/zabezpieczona trasa (chodzi mi o skrzyżowani). Wiem, Wiesław zapowiadał przed etapami że tylko początek trasa zamknięta (co też nie do końca zgadzało się z rzeczywistości), ale po zeszłym roku spodziewałem się czegoś więcej.
Ogólnie, bardzo duży plus, bo nie ma takiej imprezy w Polsce.

Podziękowania dla pechowca Jacka "tytanowe biodro" Sz. za dwa dni wspólnej jazdy.

#302 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 05 wrzesień 2011 - 13:30

Ja teraz zaluje ze nie pojechalem. Pojawilem sie na chwile, poszedlem ogniem z konca peletonu pod widokową a na szczycie ulicy byłem nie niżej niż w połowie :D pozdrawiam pana na białym specu, który zrobił na tej ulicy z 1,5km mimo, że ma niecały kilometr :D

Cytat

Jak w przyszłym roku będą szybciej konkrety, to myślę że może dwie stówki strzelą wśród uczestników.

mam nadzieję ;)

#303 Leksia

Leksia
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój

Napisano 05 wrzesień 2011 - 13:55

To i ja dodam od siebie kilka słów :-). Impreza super, chociaż przyznam, że nie na moje siły, ale czego się nie robi dla drużyny ;-). Pierwszy etap - wszystko super, miła obsługa na bufecie, arbuzy mniam, jak zawsze ;-) fajnie, że na starcie można było sobie wziąć izotonic, który swoją drogą był bardzo dobry (a to rzadkość, żeby mi smakowało takie coś). Trasa średnio trudna, nawet pod Kamesznicę i Koczy Zamek jechało mi się całkiem dobrze (o dziwo ;-)). Drugi etap niestety nie ukończony przez awarię roweru, a wieeeelka szkoda, bo ominęły mnie wjazdy pod Salmopol od strony Szczyrku i Orle Gniazdo, na które jeszcze nie wjeżdżałam. Cóż, mówi się trudno i żyje się dalej :-). Trzeci etap ukończony na góralu, jako rowerze zastępczym i moim zdaniem był bardzo trudny i strasznie mnie wykończył. Końcówkę narzekałam, jak stara baba :-). No i na trzecim etapie przynajmniej miałam jakieś towarzystwo, bo tak to cały czas na szarym końcu sama jeździłam ;-). Wielkie brawa i podziękowania dla organizatora(ów). Oby więcej takich imprez :-).

#304 Mirek Sólnica

Mirek Sólnica
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądOchojno

Napisano 05 wrzesień 2011 - 15:21

Chwaliłem trasy i całą imprezę jeszcze przed zawodami, teraz po mogę tylko potwierdzić że było super. Jedyne czego żal to tego że takie "święto rowerowe" mamy tylko raz w roku.

Współczuję kilku pechowcom którzy mieli małe kraksy lub defekty na trasie. Poznałem ten ból na własnej skórze w poprzedniej edycji.

#305 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 05 wrzesień 2011 - 15:52

Cieszę się bardzo że wbrew tej całej dyskusji przed imprezą teraz czytam pozytywne opinie :-)

Trochę szkoda że było tak mało osób, ale na szczęście na każdym z etapów jechałem z super ludźmi i świetnie się przy tym bawiłem. Naprawdę dzięki Wam za towarzystwo :-) Będzie co wspominać :-)

Piekiełek, tych tajskich masażystek to aż tak bardzo nie mamy co żałować - słyszałem że można od tego hifa złapać :-D Tak czy inaczej po drugim i trzecim etapie dobry masaż byłby zbawieniem.

Tak jak napisał Mirek, taka impreza powinna być częściej. Trasy chociaż obfitowały w ciężkie podjazdy, to nawet mimo kiepskiego miejsca miałem satysfakcję że przejechałem.

Wiesiek naprawdę odwalił kawał dobrej roboty. Nie to żebym się podlizywał, ale pogodzenie startu w imprezie i do tego jeszcze jej organizowanie to nie lada wyczyn, do tego przy takich środkach - brawo! Niedociągnięć można szukać z lupą więc nie ma co się rozdrabniać. BYŁO SUPER!

#306 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 05 wrzesień 2011 - 16:47

Dla mnie najważniejsza impreza jak do tej pory. Mimo obaw przed startem jestem bardzo zadowolony, ukończyłem trudny wyścig.
Gratulacje dla całej ekipy organizatorów!
Szczególnie dziękuję za modyfikację końcówki ostatniego etapu. To było b. ważne, wjazd na metę bardziej stromym podjazdem był niepotrzebny, popsłułby nastroje i zgaduję, że dziś opinie byłyby gorsze. Popieram głosy, że była to bardzo rozsądna decyzja nie zmieniająca charakteru imprezy.

#307 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 05 wrzesień 2011 - 18:49

Impreza super, kolejny raz organizatorzy spisali się na medal. Trasy były trochę trudne, ale takie miały być. Gratuluje wszystkim ukończenia imprezy, nawet ci którzy z rożnych przyczyn nie ukończyli trzech etapów zasługują na gratulacje. Elektroniczny pomiar czasu zdał egzamin i wyniki były w błyskawicznym tempie. Pozdrawiam wszystkich uczestników.

#308 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 05 wrzesień 2011 - 19:38

Cytat

Ja teraz zaluje ze nie pojechalem. Pojawilem sie na chwile, poszedlem ogniem z konca peletonu pod widokową a na szczycie ulicy byłem nie niżej niż w połowie :D pozdrawiam pana na białym specu, który zrobił na tej ulicy z 1,5km mimo, że ma niecały kilometr :D

Trzeba było od startu z nami a nie tylko Widokową
Klimat był,bo zawsze na etapówkach jest,a byłby jeszcze lepszy,gdyby noclegi wszystkich skupione były w jednym miejscu, dodatkowo jakaś wewnętrzna mini imprezka kolarska w sobote wieczorem np grill i coś wesołego dookoła. Bardzo fajna impreza i miło wrócić do etapówek,jezdziłem Małopolski Górski kiedyś i śmiało powiem że był lżejszy niż RT. Teraz Panowie troche luzu i mamy nogi Sagana na najbliższe weekendy ;) nerka i shimano ;)

#309 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 06 wrzesień 2011 - 08:02

Impreza super!!Podziekowania na Wieśka za kawał dobrej roboty.Miałem troche obaw co do przebiegu tej imprezy jednak nic sie nie sprawdzilo.Trasa nie byla taka trudna:)zwklaszcza 3 etap bardzo mi sie podobał.2 etap mnie mocno wykonczyl ale jakos dałem rade.Bufety idealnie rozmieszczone,troche bylo niebiezpiecznie na trasie ale tak to bywa w ruchu ulicznym.Fajnie by bylo gdyby za rok pojawilo sie wiecej ludzi.

[quote name="GRUNWALD1410"]Ja teraz zaluje ze nie pojechalem. Pojawilem sie na chwile, poszedlem ogniem z konca peletonu pod widokową a na szczycie ulicy byłem nie niżej niż w połowie :D pozdrawiam pana na białym specu, który zrobił na tej ulicy z 1,5km mimo, że ma niecały kilometr :D

Chyba Cie widzialem jechales moze w fioletowej/rożowej ksozulce?zdaje mi sie ze wyprzedzalem Cie na zjezdzie z Kocierzy.Koszulka Bikeholicy:)

#310 dzidziu$

dzidziu$
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 06 wrzesień 2011 - 08:31

[quote name="GRUNWALD1410"]Ja teraz zaluje ze nie pojechalem. Pojawilem sie na chwile, poszedlem ogniem z konca peletonu pod widokową a na szczycie ulicy byłem nie niżej niż w połowie :D pozdrawiam pana na białym specu, który zrobił na tej ulicy z 1,5km mimo, że ma niecały kilometr :D

HA, TROCHĘ ZYGZAKIEM POJECHAŁEM I JUZ WIELKIE HALO :-P
DYSTANSE BYŁY DLA MNIE ZA KRÓTKIE TO MUSIAŁEM TROCHĘ KILOMETRÓW DOKRĘCIĆ.

P.S. JECHAŁEM ROAD TROPHY DRUGI RAZ I TWIERDZĘ PO RAZ DRUGI: ZAJEBIŚCIE BYŁO.
WIELKI SZACUNEK DLA PANA LAGIERSKIEGO.

#311 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 06 wrzesień 2011 - 09:41

Cześć
Ciekawe, za krótkie etapy !!! Jak był dłuższy to cie doganiałem a na trzecim, bo był najkrótszy, to nie dałem rady !!!
Pozdrawiam i do zobaczenia , w Bieszczady jedziesz ?
AP

#312 dzidziu$

dzidziu$
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 06 wrzesień 2011 - 10:55

A DZIEŃ DOBRY!
KOLEGA NIECH NIE CWANIAKUJE, BO OGŁOSZĘ NA FORUM KTO WYMYŚLIŁ PODJAZD DO BUFETU W SZCZYRKU NA DRUGIM ETAPIE :-p

A W BIESZCZADY NIE POJADĘ, TROCHĘ DALEKO Z ZIELONEJ GÓRY :-(

Dop. Dobry
Witam w temacie i poproszę o nie pisanie dużymi literami. Internetowo jest to działanie niepożądane, albowiem tożsame z krzyczeniem w rzeczywistości pozainternetowej.

#313 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 06 wrzesień 2011 - 11:09

Tak pisząc nikomu nie powiedziałeś !!!
Ale ja się nie boję !
Szkoda, że cię nie będzie, 170 km dawało mi szansę by cię znowu dogonić.
Fajnie się jechało te końcówki razem, do zobaczenia w przyszłym roku
Petla Beskidzka 7 lipca, Road Trophy 7-9 wrzesień
AP.

#314 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 06 wrzesień 2011 - 14:05

o już mamy termin, gracias;)

#315 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 06 wrzesień 2011 - 14:06

Cytat

Chyba Cie widzialem jechales moze w fioletowej/rożowej ksozulce?zdaje mi sie ze wyprzedzalem Cie na zjezdzie z Kocierzy.Koszulka Bikeholicy:)

a mozliwe.. wyprzedzales w polowie zjazdu niebieskiego cintka?? ja zjazd kompletnie sobie odpuscilem ;) ja mialem koszulke z napisem trentino bialo-różową

#316 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 06 wrzesień 2011 - 14:28

Cytat

Cytat

a mozliwe.. wyprzedzales w polowie zjazdu niebieskiego cintka?? ja zjazd kompletnie sobie odpuscilem ;) ja mialem koszulke z napisem trentino bialo-różową

dokladnie to Ciebie widzialem:)pozdro

#317 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 06 wrzesień 2011 - 15:00

Kiedy generalka, zdjęcia, cokolwiek :)

#318 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 wrzesień 2011 - 15:12

Już się niecierliwią ;-)

Ślimak już wszystko policzył, wrzucę na stronę najszybciej jak się da... moja galeria (głównie dekoracja) może dziś wieczorekiem :)

EDIT - Wyniki i klasyfikacje już na stronie :-)

#319 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 06 wrzesień 2011 - 15:56

Tylko Karolowi dać odpowiednie miejsce i mnie odpowiednia. No i moja drużyna to Uderz w Puchara :)

#320 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 wrzesień 2011 - 16:15

Fajnie było, ale się skończyło :-(

Cytat

Tylko Karolowi dać odpowiednie miejsce i mnie odpowiednia. No i moja drużyna to Uderz w Puchara :)

Ja w tym widze tajny zamach na mnie w Sanoku ;)

hasło klucz: lysa hora :-)