Skocz do zawartości

Zdjęcie

ROAD Trophy 2-4.09.2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
342 odpowiedzi w tym temacie

#61 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 22 lipiec 2011 - 08:47

Już jest 300 osób zapisanych?

#62 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 lipiec 2011 - 12:02

Plotki :-D

#63 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 lipiec 2011 - 12:10

Na Eurosporcie słyszałem jak Wyrzykowski mówił, że zawodnicy z Pro Touru jako rozgrzewkę jadą TdP, by później mieć nogę na Road Trophy więc automatycznie mamy peleton 200osób. HTC szykuję się szczególnie na tą czasówkę 8-)

#64 Tomek Wójcik

Tomek Wójcik
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 lipiec 2011 - 12:28

Cytat

. HTC szykuję się szczególnie na tą czasówkę 8-)

Taaa, widziałem ich samochód kilka dni temu na krakowskim Kazimierzu :mrgreen:

#65 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 23 lipiec 2011 - 19:39

Informacja dla tych co chcą przejechać przez Przełęcz Kocierską.
Droga rozkopana na odcinku 50 m, można obejść przez łąkę lub objechac ulicą Widokową.(trochę trudna trasa powyżej 20% na 1 km i zrobił sie tam ruch aut bo miejscowi objeżdżają zamknięty odcinek drogi)
Roboty na Kocierzu mają potrwać do końca roku, pytałem budowlańców.

#66 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądSomewhere In Poland

Napisano 25 lipiec 2011 - 21:16

a gdzieś można się zgłosić ?

#67 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 25 lipiec 2011 - 21:50

Nie można.

#68 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów

Napisano 28 lipiec 2011 - 11:07

a kiedy będzie się można zapisać ?!

#69 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 28 lipiec 2011 - 11:48

Napisz do organizatora, wtedy się dowiesz.

#70 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 28 lipiec 2011 - 13:56

rodman, nie pisz, bo jeszcze go wprowadzisz w zakłopotanie. Przemilczmy temat RT, za 5 tygodni będzie po sprawie :)

#71 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 28 lipiec 2011 - 15:37

czonk86 czy to ma znaczyć, że nie ma RT?????

#72 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 28 lipiec 2011 - 16:43

Teraz odbywa się etapówka w Sudetach i dlatego pewnie jeszcze nie ma informacji, spokojnie jeszcze 5 tygodni, było powiedziane że RT się odbędzie i tego się trzymajmy.

#73 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów

Napisano 28 lipiec 2011 - 19:37

wolałbym , żeby się odbyło , wszystko mam już ustawione, ponoć - fajna impreza ;-) , no i 4-rtego mam urodziny :-P , liczę więc na zwycięstwo etapowe ... hehehehehe :lol:

#74 Gosc_dzosef_*

Gosc_dzosef_*
  • Gość

Napisano 29 lipiec 2011 - 09:31

trochę słabo - ja bym powiedział, że impreza JUŻ za 5 tygodni, a nie JESZCZE! Ludzie nie wiedzą czy rezerwować noclegi, urlopy itp a tu jeszcze nic nie wiadomo!

#75 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 29 lipiec 2011 - 11:15

Impreza odbędzie się w terminie 2-4 wrzesień w Istebnej.

#76 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 lipiec 2011 - 12:07

I tak trzymać !

#77 piekielek

piekielek
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 29 lipiec 2011 - 21:28

Ja mam takie pytanie do Wieśka, czy ten etap 150km sobotni nie jest czasami troszkę za długi? Dodaliście czasówkę i to taką na 40-50 min, a nie na 15 min. Teraz etap wydłużony z 130 na 150 km. Hm. Tak zaczynacie koledzy zapominać, że to miał być wyścig dla amatorów, a nie dla zawodowców, którzy mają tu przyjechać sobie treningowo i dla czołówki maratonów Grześka. Jadąc nawet po hopkach (a nie górach) 150 km ze średnią 30km/h mamy 5h, a przy 26km/h dostajemy prawie 6h. A w Istebnej to nie są hopki, skoro w zeszłym roku zwycięzca długiego etapu jechał 4h17min. Panowie GG i WL proszę o lekki umiar w wydłużaniu etapów, gdyż dla amatorów, którzy normalnie pracują nie jest normalne trenowanie dziennie po 4-5h, a sobotnie i niedzielne jazdy po nawet po 4h bez Waszych gór nie pozwolą się wielu osobom przygotować to takiej rzeźni. Poza tym czasówka ma jak to Wiesiek mówił, ustalić klasyfikację przed pierwszym etapem, żeby ludziska, którzy będą walczyli o podium nie zostali gdzieś z tyłu na początku etapu. Tylko pytanie takie się nasuwa, po co 20 km? Przecież jak przyjadą zawodowcy i zawodnicy z czołówki maratonów MTB to na jednym podjeździe o długości 5 km takiemu amatorowi jak ja wsadzą, z 2-3 minuty. Jeżeli to będzie czasówka to oczywistym jest, że każdy jedzie sam, więc różnice na mecie będą tak przy 5 km jak i przy 20 km. Przypominam ciągle o nazewnictwie tego wyścigu jako wyścigu dla amatorów. Nie byłem w zeszłym roku, gdyż ogólnie bym go po prostu nie przejechał nawet w najwolniejszym możliwym mi tempie. W tym roku jest o wiele lepiej, ale przerażenie mnie ogarnia, jak widzę w połowie klasyfikacji generalnej takie nazwiska jak Witecki i Morajko. Fajnie, że Panowie zaszczycili swoją obecnością taki wyścig, ale czy nie wydało Wam się dziwne, że zakończyli wyścig w połowie stawki? Ja jestem zdania, że wydłużanie etapów i utrudnianie ich zniechęca wielu amatorów. Sam jestem z Rzeszowa i u nas kilka osób chciało pojechać na ten wyścig, ale jak usłyszeli o trudności tego wyścigu to niestety się zniechęcili, a nie są to kolarze z pierwszej łapanki, tylko ludzie jeżdżący z powodzeniem w różnych wyścigach od wielu lat. Myślę, że wiele osób, które jechało Pętlę Beskidzką z chęcią wystartowałoby w Road Trophy, ale nie jest to dla nich amatorów wyścig. Ja mimo wszystko spróbuję, choć liczę się z tym, że w połowie soboty zadzwonię po Wieśka żeby mnie zeskrobał z asfaltu, gdzieś na Słowacji. Na zakończenie cytuję "Nasza impreza to pierwsza tego rodzaju w Polsce propozycja nadzwyczajnych doznań dla amatorów szosowego ścigania i prawdziwych koneserów kolarstwa". Nie zapominajcie o amatorach przy ustalaniu trasy. Poza tym Wiesiek Tobie wielkie podziękowania za to, że zacząłeś organizować szosowe wyścigi, bo sam teraz widzisz jak wielkie jest na nie zapotrzebowanie i jak wielką radość dajesz innym (oczywiście nie wszyscy byli zadowoleni na szczycie Koczego Zamku, ale to już tak bywa). Pozdrowienia z Rzeszowa.

#78 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 30 lipiec 2011 - 18:45

piekielek, Ci zawodowcy których wymieniasz na trzecim etapie pojechali właśnie z nami kompletnymi amatorami i tam dostali chyba z 1h do czołówki, no może ciut mniej.

Był to z ich strony fajny gest, mogliśmy na trasie pogadać pożartować i było... fajnie ;-)

#79 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 30 lipiec 2011 - 19:37

Tak mnie olśniło, że czasówkę można zrobić od wisły czarne do stecówki, bo tam mały ruch, jeśli nawet nie zabroniony. Jakby mógł być zameczek, to już ultra dobrze i styknie, zamiast 20km.

#80 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 31 lipiec 2011 - 07:17

Cieszę się że będzie czasówka,robi sie prawdziwy mały Tour de Beskidy,brawo !