Ja zerkałem już dawno i -w mojej opinii- jest bardzo daleko od "dokładnie to samo": inna geometria ramy, w Terrze dużo dłuższy widelec,
różne prześwity na opony, inny wygląd (np. dużo większy slopping w Avancie).
Faktycznie - zupełnie co innego
Napisano 02 lipiec 2020 - 07:36
Napisano 02 lipiec 2020 - 07:45
Jeszcze wracając do rezygnacji Speca z Venge, to chyba jest coś na rzeczy. W ten weekend w Łodzi organizowane jest przez Speca Test The Best. Do tej pory na liście rowerów do przetestowania były 3 sztuki Venge w różnych rozmiarach. Teraz zaktualizowali wydarzenie i wszystkie Venge zniknęły. Więc może być tak, że po co reklamować coś, czego już i tak nie będzie można kupić.
Napisano 02 lipiec 2020 - 08:55
Łukasz Derheld z Dre Rowery w Gdyni wspominał, że wszystkie premiery Trek 2021 mogą być przyspieszone bo 2020 magazyny już puste a produkcja 2021 ruszyła więc z dużym prawdopodobieństwem dostawy nie będą zbyt długo czekać w magazynach.
Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka
Napisano 04 lipiec 2020 - 09:39
Chyba idzie nowe. Trek usunął ze strony prawie wszystkie Madonki. Zostały dwie SL z 2020 i starocie z 2019.
https://www.trekbike.../madone/c/B213/
Napisano 05 lipiec 2020 - 06:28
Napisano 05 lipiec 2020 - 21:51
Byłem wczoraj "pomacać" nową Emondę". Rama ładna, ale jakieś szału nie ma. Zostawili stary maszt, który zawsze uważałem za paskudny, ale przy tej niby aero ramie to prawdziwa porażka. Nie przemawia do mnie również to "aero" prowadzenie pancerzy, może po wywaleniu podkładek spod mostka będzie to lepiej wyglądać, dla mnie wygląda to tak trochę na siłę.
To pseudo szczotkowane alu ma górnej rurze też mi się raczej nie widzi - taka lekka tandeta. Poza tym sam pomysł lekko przewrotny, stylizować karbon na alu . No, ale co kto lubi...
Przy okazji spojrzałem na starsze Emondy 2020 i ja również wiem dlaczego mój rower tyle waży. Przy modelach w rozmiarze 54 na szczękach i oponkach 25, moja Emonda 62 na tarczach i oponach 28 wygląda jak wielki tłusty łoś przy chudych sarenkach Trudno uwierzyć, że to ten sam model.
Napisano 10 lipiec 2020 - 12:04
Napisano 10 lipiec 2020 - 12:10
Właśnie oglądałem nowe Madone. 16 lipca będzie oficjalne info.
SLR 6 cena 32k i waga 8,26 kg.
SLR 7 cena 39 - 42k w zależności od koloru i waga 8 kg.
Bardzo fajne malowanka. Jedyna zmiana to OCLV 800 i suport T47.
No nic, to czekam na Tarmaca SL7, premiera na być za 2 tyg.
Są gdzieś już fotosy?
Powiedzcie mi co z tą wagą? Dlaczego SL6 (2k19) w rozm. 56 waży 7,3 kg XD
Napisano 10 lipiec 2020 - 12:30
Właśnie oglądałem nowe Madone. 16 lipca będzie oficjalne info.
SLR 6 cena 32k i waga 8,26 kg.
SLR 7 cena 39 - 42k w zależności od koloru i waga 8 kg.
Bardzo fajne malowanka. Jedyna zmiana to OCLV 800 i suport T47.
No nic, to czekam na Tarmaca SL7, premiera na być za 2 tyg.
Ceny kosmos. Czy to są ceny już przegadane czy sklepowe?
Napisano 10 lipiec 2020 - 13:01
To już jak się dogadasz hehe. Mi u nas w mieście z ulicy dali ostatnio 15%, ale jakbym miał kupować, to mam inne dojście.
Niemniej i tak chyba Madone mi się odwidziała z tymi cenami. Kupno SLR 6 i przeróbka pod Di2 wyjdzie i tak dość kosztownie. Poczekam na Tarmaca SL7, premiera ma być koło 20 lub 28 lipca. No i zobaczę czy BMC coś odświeży Timemachine. Aczkolwiek dalej najpiękniejszy jest Look 795 Blade RS