Nowości Rowerowe
Napisano 16 listopad 2020 - 20:24
Najbardziej uniwersalny rower to hardtail XC. I zupełnie nie zgodzę się, że do niczego się taki rower nie nadaje. Do śmigania po trasach maratonów i lekkiego XC nic lepszego nie ma.
Szosa + full/hardtail XC lub full trail to jest optymalne kombo. Do nowoczesnych szos wsadzisz oponę 30-32mm, a to już starczy na dobre szutry. W ciężki teren szosa czy gravel się nie nadaje.
- big75 i tomekvolvo240 lubią to
#504 Gosc_Kuba__H_*
Napisano 16 listopad 2020 - 20:29
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Napisano 17 listopad 2020 - 14:24
- Marcin321 lubi to
Napisano 17 listopad 2020 - 14:26
Napisano 17 listopad 2020 - 15:10
Wahoo miało swój moment świetności gdy Garmin miał swoje "problemy" w czasach 520/520Plus, co w sumie już raczej trochę przeminęło, niemniej:
Wahoo Rival:
– No structured workout support
– No courses/routing/navigation/compass support
– No maps or breadcrumb trails
– No music
– No contactless payments
– No 24×7 HR data in the app
– No sleep tracking, stairs, or most other activity tracking metrics
– No watch time alarms
– No sport alerts (e.g. heart rate zones, speed, power, cadence, etc…)
– No 3rd party apps on the watch itself
– No Strava Live Segments on device itself
– No training load, recover, or other physiological type metrics
– No anything else I didn’t explicitly list above.
w tym momencie szczerze nie wiem kto kupi ten zegarek.
- cauchy lubi to
Napisano 17 listopad 2020 - 15:18
Jasne. Szkoda tylko, że kolejny raz użytkownik staje się królikiem doświadczalnym.
Nic osobistego do Ciebie, ale do szału doprowadza mnie tłumaczenie, że słabemu produktowi wolno być słabym, bo ktoś kiedyś może go naprawi. Serio, tylko na tyle stać producenta aspirującego do miana lidera w swojej branży?!
- Prozor lubi to
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 17 listopad 2020 - 15:19
Taak, w zasadzie można, natomiast raczej wielu rzeczy nie będzie. Niektóre przyjdą z kolejnym produktem inne wcale. Mimo wszystko wygląda to trochę tak, jakby się jednak trochę pośpieszyli z premierą, ale może to wynika właśnie z tego, że:
Wahoo miało swój moment świetności
i trochę minął i może w taki właśnie sposób chcą trochę o sobie przypomnieć.
Napisano 17 listopad 2020 - 15:26
Jasne. Szkoda tylko, że kolejny raz użytkownik staje się królikiem doświadczalnym.
Nic osobistego do Ciebie, ale do szału doprowadza mnie tłumaczenie, że słabemu produktowi wolno być słabym, bo ktoś kiedyś może go naprawi. Serio, tylko na tyle stać producenta aspirującego do miana lidera w swojej branży?!
Wiesz, podobnie ma Suunto które kiedyś było konkurencją dla Garmina (od chwili wejścia serii 6, już nie jest w ogóle). Garmin to korpo Suunto jak i Wahoo to małe zespoły deweloperskie. Nie mają za bardzo na kim testować .
Napisano 17 listopad 2020 - 15:31
Suunto zaczęło się staczać w momencie przejęcia przez Amer Sports. Chyba żadna marka nie wyszła dobrze na współpracy z tym inwestorem.
W przypadku Suunto jest to dodatkowo ironiczne, bo jeszcze nieco wcześniej uchodzili za małą, "swojską" firmę, która może i nie była kolosem o finansowych możliwościach Garmina, ale robiła po cichu swoje i robiła to naprawdę dobrze, a jakości i dopracowania inne firmy mogły im tylko pozazdrościć. Potem zachciało im się kopać z koniem i wyszło, jak wyszło - 90 lat doświadczenia rozmienili na drobne w 3 lata.
Napisano 17 listopad 2020 - 15:50
Niestety muszę się zgodzić. Mam Suunto Core który ma 9 lat, jest porysowany, podrapany etc. Nadal działa, zero problemów. Kolejny zegarek potrzebowałem z mapą i dobra baterią. Dobra bateria była w Suunto 9, ale brak mapy. Krótki czas po premierze Suunto 9, Garmin wypuścił serie 6 z niesamowitym czasem pracy baterii oraz z mapą. Nie miałem innego wyboru i zdradziłem suunto .
Napisano 17 listopad 2020 - 17:36
Wypuścili nowego Speedmaxa
https://www.bikerada...anyon-speedmax/
Chore ceny. Skok w porównaniu do poprzedniego modelu niesamowity i raczej niezrozumiały.
Napisano 18 listopad 2020 - 01:35
Straszny żagiel. Beznadziejny bo profile ma do naprawdę wysokich prędkości, a jako że jest to rower triathlonowy to większość jego użytkowników będzie poruszała się wolniej i traciła energię na utrzymaniu go na kursie.
Napisano 18 listopad 2020 - 05:19
Ale wygląda szybko, to wystarczy