Nowości Rowerowe
Napisano 02 grudzień 2020 - 06:53
Absolutna nowość: rower gravelowy z prostą kierownicą.
Zaraz producenci dojdą do wniosku, że rower gravelowy z prostą kierownicą na szerszym kole 26 jest lżejszy i daje większy fan z jazdy.
Za dwa lata stwierdzą, że z amortyzatorem jest wygodniejszy.
Za 4 lata gravel prostą kierownicą z amortyzatorem i kołem 29 co prawda cięższy i mniejszy fan z jazdy ale szybszy bo koło lepiej się toczy po korzeniach.
Za 6 lat ramy karbonowe będą bleee bo nie są ekologiczne. Eko będzie aluminium, stal i tytan w topowych konstrukcjach.
Za 8 lat UCI zniesie limity wagi i okaże się, że szosowe rowery na tarczach są super ale jest absolutna nowość. Rowery Light na nowoczesnych super lekkich hamulcach obręczowych ukrytych w widelcu, które sprawiają, że rowery ważą mniej niż 6 kg i to na aluminiowej eko ramie....
Chciałem swoje pomysły komuś sprzedać ale podobno mają już to dawno rozplanowane
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
- berski, Kekacz, mikroos i 7 innych osób lubią to
Napisano 02 grudzień 2020 - 08:24
@Senninho - zapomniałeś o ramach z bambusa, które od tylu lat czekają w kolejce! Jednak przewiduję tutaj mały zwrot akcji: transport do Europy jest drogi, a poza tym branża transportowa obecnie leży, więc w Polsce ramy będą z płyty paździerzowej
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 02 grudzień 2020 - 11:55
Tak, ale na skalę przemysłową była by to zbyt droga produkcja.Przecież robi się ramy z bambusa. Kiedyś na Discovery w programie "Jak to jest zrobione" pokazywali taką manufakturę. Pokazywali też rowery drewniane.
Napisano 02 grudzień 2020 - 11:55
Dlatego napisałem, że czekają w kolejce. Ale jeżeli mój sarkazm nie był wystarczająco jasny, wyjaśniam: czekają w kolejce na stanie się pożądanym przez wszystkich materiałem do budowy ram.
Napisano 02 grudzień 2020 - 17:40
https://www.cyclingw...ct-sense-476342
Absolutna nowość: rower gravelowy z prostą kierownicą.
Zaraz producenci dojdą do wniosku, że rower gravelowy z prostą kierownicą na szerszym kole 26 jest lżejszy i daje większy fan z jazdy.
Za 4 lata gravel prostą kierownicą z amortyzatorem i kołem 29 co prawda cięższy i mniejszy fan z jazdy ale szybszy bo koło lepiej się toczy po korzeniach.
Za 6 lat ramy karbonowe będą bleee bo nie są ekologiczne. Eko będzie aluminium, stal i tytan w topowych konstrukcjach.
Za 8 lat UCI zniesie limity wagi i okaże się, że szosowe rowery na tarczach są super ale jest absolutna nowość. Rowery Light na nowoczesnych super lekkich hamulcach obręczowych ukrytych w widelcu, które sprawiają, że rowery ważą mniej niż 6 kg i to na aluminiowej eko ramie....
Chciałem swoje pomysły komuś sprzedać ale podobno mają już to dawno rozplanowane
Cóż, historia kołem (rowerowym) się toczy.
Napisano 02 grudzień 2020 - 18:34
...
...
Już są: https://www.cannonda...-carbon-lefty-3
Napisano 05 grudzień 2020 - 16:39
Za jaki wynik zapłacili, taki otrzymali. Serio ktoś wierzy jeszze w "testy" GCN?
- kaloo lubi to
Napisano 05 grudzień 2020 - 16:57
To jest właśnie "fantastyczne" w tego typu materiałach bo nieraz efekt to zwiększanie kontrastu opinii i stanowisk podczas gdy podchodząc niespecjalnie ściśle (bo w sumie tak czy tak ciężko, wszak sami zaznaczają brak jakiejkolwiek ścisłości) i niekoniecznie analizując na części pierwsze w sumie nadal pozostaje wartość rozrywkowa (gdy kompletnie pominiemy samą wartość reklamową).
Niemniej Wilier Filante SLR ładny rower .
Napisano 05 grudzień 2020 - 21:50
https://en.wikipedia...iki/Alpe_d'Huez
Ja na wiki jakieś testy znalazłem. Co prawda nie ma modeli rowerów ale można znaleźć....ciężko się doszukać jakiegoś carbonowego sworksa. Za to samo żelazo prawie .
Napisano 06 grudzień 2020 - 07:44
W tabelce zabrakło kolumny z nazwami firm farmaceutycznych
- artho i lukaszzsch lubią to