Są gdzieś statystyki VAM z kluczowych podjazdów Giro i TdF z tego roku? TdF miał mega mocną obsadę, z kolei Giro wygląda na drugą ligę + kilku młodziaków + post prime Nibali + egzotyka typu Bilbao i Fulgsang. Ciekawy jestem jak to wygląda w porównaniu i jak to się ma do najlepszych wyników Majki. Patrząc tylko po nazwiskach, to top3 było na pewno w zasięgu, a ciekawy jestem jak to wyglądało w cyferkach.
Codzienny Komentarz Wyścigów Uci
Posted 25 October 2020 - 12:20
Prawda jest taka, że Rafał w barwach BH niczego spektakularnego w wielkich tour'ach nie dokonał. Jeżeli dobrze pamiętam, to wszystkie emocje (i "pchanie" na Eurosporcie miały miejsce wcześniej. Szkoda, bo potencjał był, ale... a to nie lubi dynamicznych przyspieszeń na podjeździe, a to nie lubi zimna. No żeż k...a, tak się właśnie wygrywa generalkę.
A wspomniane przeze mnie wyżej "proroctwo" dotyczyło sztabu szkoleniowego BH. Szkoda, ze nie mogę tego artykułu odnaleźć.
Posted 25 October 2020 - 16:59
Nisko oceniłem Harta, dał ponad 2x tyle sekund, niż przewidywałem świetna historia jego jazda. Odrabiał, odrabiał i na sam koniec wskoczył na pierwsze miejsce. Po wypadnięciu Thomasa to super sprawa, gdy z drugiego rzędu udaje się coś takiego osiągnąć kumplowi z drużyny.
Posted 25 October 2020 - 19:05
Posted 25 October 2020 - 19:52
Jeżeli Carapaz faktycznie da radę to największym przegranym będzie Jumbo Visma, które miało rządzić i dzielić w tym roku. Jednak do końca jeszcze długa droga. Bądź co bądź grand toury są niezłe w tym roku.
projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów
Posted 25 October 2020 - 22:05
Roglić może pomału zaczyna odczuwać Tour, bo ile można być w top formie? Żeby jeszcze po TDF jakoś się wyciszył, ale on cały czas jeździł na full w MŚ czy wygrywając LBL. Ciężko w normalnym sezonie połączyć Giro-Tour lub Tour-Vuelta (chodzi mi o przerwę między dwoma trzytygodniówkami), jadąc oba na top miejsce, a co dopiero w takim szalonym i bez odpowiedniego odpoczynku między wyścigami.