Skocz do zawartości

Zdjęcie

Codzienny Komentarz Wyścigów Uci

1981 odpowiedzi w tym temacie

#401 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 październik 2020 - 17:46

Są gdzieś statystyki VAM z kluczowych podjazdów Giro i TdF z tego roku? TdF miał mega mocną obsadę, z kolei Giro wygląda na drugą ligę + kilku młodziaków + post prime Nibali + egzotyka typu Bilbao i Fulgsang. Ciekawy jestem jak to wygląda w porównaniu i jak to się ma do najlepszych wyników Majki. Patrząc tylko po nazwiskach, to top3 było na pewno w zasięgu, a ciekawy jestem jak to wyglądało w cyferkach.

#402 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 24 październik 2020 - 17:57

Probuj na velon.cc

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

#403 YamaY

YamaY
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądPodhale

Napisano 25 październik 2020 - 10:20

Owszem dawniej się zdarzało a teraz mamy już chyba serię ... zobaczymy co vuelta nam przyniesie ...

#404 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 25 październik 2020 - 11:06

Ok, stawiam na Tao, ~15 sekund przed Hindleyem. 

#405 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 25 październik 2020 - 12:20

Prawda jest taka, że Rafał w barwach BH niczego spektakularnego w wielkich tour'ach nie dokonał. Jeżeli dobrze pamiętam, to wszystkie emocje (i "pchanie" na Eurosporcie :) miały miejsce wcześniej. Szkoda, bo potencjał był, ale... a to nie lubi dynamicznych przyspieszeń na podjeździe, a to nie lubi zimna. No żeż k...a, tak się właśnie wygrywa  generalkę.

A wspomniane przeze mnie wyżej "proroctwo" dotyczyło sztabu szkoleniowego BH. Szkoda, ze nie mogę tego artykułu odnaleźć.

#406 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 październik 2020 - 13:22

A w Tinkoffie dokonał? Jako spektakularne osiągnięcie liczysz 3 miejsce na Vuelcie?

#407 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 25 październik 2020 - 13:38

Na Giro dziś startuje sie od ostatniego do pierwszego kolarza? Mam nadzieje że zdążę na końcówkę rywalizacji.

Facebuk i  YT  Strava

#408 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 25 październik 2020 - 14:38

Na Giro dziś startuje sie od ostatniego do pierwszego kolarza? Mam nadzieje że zdążę na końcówkę rywalizacji.

Tak, najważniejsze konie wypuszczają po 16. 

• manfred lubi to

#409 and38L

and38L
  • Użytkownik
  • 259 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 25 październik 2020 - 14:45

Tinkoff chociaż zrobił z niego górala. BH powinni byli stawiać na pojedyńcze wyścigi dla Majki tak jak dla Sagana.  No, ale bez danych to możemy sobie tylko dyskutować...BH tylko się organizuje dla Sagana, inni niech sobie radzą sami.

#410 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 25 październik 2020 - 14:48

14:52 startuje Ganna. Już nie musi dla nikogo pracować, więc pójdzie ogniem. Będę zdziwiony jak nie wygra.

#411 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 25 październik 2020 - 16:59

Nisko oceniłem Harta, dał ponad 2x tyle sekund, niż przewidywałem :) świetna historia jego jazda. Odrabiał, odrabiał i na sam koniec wskoczył na pierwsze miejsce. Po wypadnięciu Thomasa to super sprawa, gdy z drugiego rzędu udaje się coś takiego osiągnąć kumplowi z drużyny. 

#412 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 25 październik 2020 - 17:12

Rohanowi powinien oddać pół koszulki. ;)

#413 YamaY

YamaY
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądPodhale

Napisano 25 październik 2020 - 19:05

Świetny Ineos - zrobili coś zupełnie w nie swoim stylu, od katastrofy, po tryumf. A po drodze wygrane wszystkie 3 czasówki, kilka etapów. Piękna praca Rohana. Bez kontroli, bez blokowania wyścigu, chrzanić marginal gains ... mogło się to podobać. A w czołówce niemal same młodziaki :-) o co wtym chodzi?

#414 YamaY

YamaY
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądPodhale

Napisano 25 październik 2020 - 19:06

... powtórzony post ...
  • YamaY lubi to

#415 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 25 październik 2020 - 19:24

Jeśli Carapaz wygra Vueltę ;) co jest możliwe, bo widać ze ma nogę. To Ineos po katastrofie w TdF i wypadku G, przejdzie drogę z piekła do nieba :) 

• Born Ready lubi to

#416 ibanezz

ibanezz
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 25 październik 2020 - 19:52

Jeżeli Carapaz faktycznie da radę to największym przegranym będzie Jumbo Visma, które miało rządzić i dzielić w tym roku. Jednak do końca jeszcze długa droga. Bądź co bądź grand toury są niezłe w tym roku.

projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów

#417 Tomo

Tomo
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 25 październik 2020 - 21:02

Jumbo dzieliło i rządziło we Francji, ale tak szerokiego składu jak Ineos nie mają. 

#418 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 25 październik 2020 - 21:42

Jumbo dzieliło i rządziło we Francji, ale tak szerokiego składu jak Ineos nie mają.

Przepraszam, co robilo ?

#419 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 25 październik 2020 - 22:05

Roglić może pomału zaczyna odczuwać Tour, bo ile można być w top formie? Żeby jeszcze po TDF jakoś się wyciszył, ale on cały czas jeździł na full w MŚ czy wygrywając LBL. Ciężko w normalnym sezonie połączyć Giro-Tour lub Tour-Vuelta (chodzi mi o przerwę między dwoma trzytygodniówkami), jadąc oba na top miejsce, a co dopiero w takim szalonym i bez odpowiedniego odpoczynku między wyścigami. 

#420 Tomo

Tomo
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 25 październik 2020 - 23:00

Przepraszam, co robilo ?

Jak to co? Cały czas było widać kto rozstawiał rywali po kątach. Pogacara nie dało się, bo sam był najmocniejszy, ale jako drużyna byli zdecydowanie najsilniejsi. 

Dodaj odpowiedź