Bez jaj, jak można nie lubić Roglicia?
Jak widać można, tak samo prawie całego Jumbo (van Aert...).
A i patrząc po komentarzach na fb, to sporo osób życzyło mu porażki.
Posted 08 November 2020 - 17:42
Właściwie z twarzy mu dobrze patrzy... ale... Jak dla mnie to, jak patrzę na niego, to, nie wiem czemu, ale widzę w nim tego "Mariana Bjoergena" Ten, tej byłej narciarki.... To tak na luzie....
Chciałem tylko przypomnieć, że to Justyna Kowalczyk miała dyskwalifikacje za naruszenie protokołu antydopingowego....
Posted 08 November 2020 - 19:01
Chciałem tylko przypomnieć, że to Justyna Kowalczyk miała dyskwalifikacje za naruszenie protokołu antydopingowego....
Napisz komentarz a później sobie go polub, przypominam że Justyna największe sukcesy świętowała " na czysto" i jako jedyna z czołówki światowej nie była astmatyczką xD.
Posted 08 November 2020 - 20:00
Roglic jeździ akurat najciekawiej ze wszystkich grand tour'owców ostatniej dekady. Jedynie Nibali z dobrych lat był podobnie uniwersalny. Fakt, nie atakuje od początku podjazdu, jak Contador, ale to trochę inny typ kolarza jest.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Posted 08 November 2020 - 20:47
Napisz komentarz a później sobie go polub, przypominam że Justyna największe sukcesy świętowała " na czysto" i jako jedyna z czołówki światowej nie była astmatyczką xD.
A Bjoergen coś udowodnili? Od salbutamolu się nie rośnie, więc jeśli była czysta to jej sylwetka wynika z genetyki lub treningu w tym kierunku.
Posted 08 November 2020 - 20:59
Chodzi mi o to, że łatwo rzucać oskarżenia a tymczasem prawie nikt (a już raczej nikt stąd) nie wie kto jest czysty a kto nie.
Może być tak, że za osiem lat idole pospadają z piedestałów niezależnie od narodowości.
I nie bronię tu Roglica (choć akurat go lubię) bo akurat Słowenia jest na cenzurowanym.
Co do astmy, to jest to problem dość złożony. Szczególnie wśród narciarzy biegowych. Nie chcę tu przytaczać badań bo i tak nie przekonam nieprzekonanych, ale jak Cię to interesuje to poszukaj sam dlaczego tak dużo jest tam astmatyków.
A już buły Marit kompletnie niczego nie dowodzą. Choć może poświęcenia tak. Zobacz np. buły u dziewczyn we wspinaczce sportowej. Miała papiery na astmę i papiery na bycie kobietą. Nie przekroczyła (o ile pamiętam) nigdy dozwolonych poziomów.
Posted 08 November 2020 - 21:03
Posted 08 November 2020 - 21:05
Pomimo ze za nin nie przepadam, to mial z kim jechac i mial mu kto pomagac... Mialem nadzieje ze Movistar pociagnie wczoraj dalej, ale tak sie nie stalo i Jumbo uspokoilo tempo, co chyba koncowo dalo wygrana Primozowi. Zal bylo patrEc na Froome'a w tym tourze, mam nadzieje ze za rok pokaze jeszcze pazur.Vuelta dla Roglica na pocieszenie po TdF dla mnie ok
Posted 08 November 2020 - 21:11
Czytales moze o tym jak biegaczke mozna zakwalifikowac jako astmatyczke ? Opowiadala o tym kiedys Justyna ... Jakby chciala to tez takie papiery by dostala. Co do Justyny, kazdy moze doczytac co wziela i dlaczego oraz o ile miala przekroczona norme. Dziwne ze wspominacie poswiecenie do treningu i geny Bjoergen a nikt nie zauwaza jak trenowala Kowqlczyk, tylko wypomina jej se wpadke dopingowa, za ktora odkiblowala swoje.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
O ile pamiętam, to w tamtych czasach nie musiała mieć żadnych papierów bo każdy mógł brać leki antyastmatycznie. I absolutnie nie odbieram poświęcenia Kowalczyk. A Marit to nie ja przywołałem.
Chodzi mi o zjawisko wybielenia "naszych" i rzucania pomyj na "nienaszych". Przy czym mowa o sympatiach a nie narodowości.
Tym bardziej, że lista substancji zabronionych też jest dość dziwna (w sensie, że niektórych tam nie ma z niewiadomych (dla mnie) powodów).
Posted 08 November 2020 - 21:46
Wybacz rozssmieszyles mnie
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Co cię rozbawiło? Rzucać publicznie oskarżeniami może każdy. Masz cokolwiek na poparcie swoich teorii? I przede wszystkim, jaki mają związek leki na astmę z jej wyglądem?
Temat astmy jest wbrew pozorom złożony, i z dużym prawdopodobieństwem wielu sportowców wytrzymałościowych ją nabywa. A szczególnie dotyczy to trenujących w trudnych warunkach jak biegacze narciarscy. Ale po co się tym interesować, jak można wrzucić losowe zdjęcie i potrollować.
Posted 08 November 2020 - 22:35
Hahahaha nie rozśmieszaj mnie ponownie, bo dostanę zmarszczek sugerujesz mi rzeczy, których nigdy nie napisałem ... dalej mnei to rozśmiesza. EoT to temat o czymś zupełnie innym. Kolega and38L pięknie to nazwał Marian Bjoergen ... genetyka powiadasz ... po twarzy widać jaki on piękny. Z mojej strony EoT chyba ze dalej nazwiesz mnei Trollem to Ci odbije piłeczkę.
P.S. napisałeś ze zasugerowałem ze ona brała, że zasugerowałem związek jej wyglądu z Salbutamolem ... masz jeszcze jakies niusy kolego, piszący co mu ślina na język przyniesie ?
Posted 08 November 2020 - 22:39
Sorry sirkozi, ale twoj komentarz adn sylwetki Bjergen przypomina mi jak kiedys gdy bylem gowniarzem i czytalem jeszcze onet, byl raz artykuł o Pudzianie. I w sekcji komentarzy jakas kobita napisała, że natura pięknie go ukształtowała taaa...
oj tam oj tam Justyna nie miała takiej genetyki Jak to sama Bjorgen stwierdziła bez leków na astmę w narciarstwie nei znaczyła by nic ale co tam. Bierze lek zabroniony ( o ile nie jesteś astmatyczką) a czepiajmy sie Kowalczyk że swoje odcierpiała a późneij święciła najwększe sukcesy, takie to polskie, byleby dojebac polakowi, inni maja genetykę.
Posted 09 November 2020 - 06:35
A swoją drogą Giro i Vuelta pokazały w jakim kryzysie jest kolarstwo włoskie i hiszpańskie - kiedyż takie potęgi a jak przychodzi co do czego to zostają od lat Valverde i Nibali. Zwłaszcza biorąc pod uwagę ilu ludzi jeździ amatorsko/wyczynowo we Włoszech a Słowenii (10 razy więcej?) i jaką rolę odgrywa kolarstwo w tych krajach.