znając Ciebie, na pewno masz mnóstwo merytorycznych argumentów
Codzienny Komentarz Wyścigów Uci
#502 Gosc_adazz_*
Napisano 30 listopad 2020 - 07:36
I już za 89 dni start wyścigów, w lutym troszkę przetelepie z zimna kolarzy, ale życzmy sobie aby sezon 2021 był już w miarę "normalnym",
https://www.omloophe...n/ohn/elite-men
Napisano 15 grudzień 2020 - 08:28
Kryzys w kolarstwie - prawdopodobnie zaproponowali mu minimalną stawkę lub coś koło tego (40-50 tys euro) - jak w wielu drużynach i doszedł do wniosku, że jego biznesy (przedszkola, nieruchomości, nowy sklep) przyniosą mu więcej dochodu bez 10 miesięcy poza domem. A na żadne wielkie sukcesy poza ciężką praca na innych nie mógł liczyć.
- sirkozi i lupus lubią to
Napisano 15 grudzień 2020 - 09:26
Z tego co wiem, ale może sie nie znam, to w kolarstwie kobiet takie kwoty to mżonki.
Płaca minimalna miała wynosić 15k euro dla UCI Woman WT w 2020. W roku 21 20k w 22 27,5k a w 23 płaca miała być zrównana z mężczyznami. Nie wiem na ile to wyszło z powodu korona wirusa.
#515 Gosc_Kuba__H_*
Napisano 15 grudzień 2020 - 09:47
doczytałem się ze w 2015 zarabiał około 3,5 tys ojro, to był dla mnie szok nie powiem, chociaż wtedy był jeszcze mało znanym giermkiem Majki. Chociaż pewnie jest tak jak Marb pisze, przekalkulował, że nawet jeśli zarobi mniej na miejscu, to przynajmniej bedzie duzo więcej czasu spędzal z rodziną. Mnie osobiście trochę szkoda, odchodzi polak, któego mogliśmy oglądać w WT, szkoda ze odchodzi bez wygranego etapu
Napisano 15 grudzień 2020 - 20:11
Prawie połowa zawodniczek obecnie tak musi robić. Niestety kolarstwo kobiece to jest amatorka, poziom góra męskiego Continental. Czołowe zawodniczki dobrze zarabiają, a reszta ledwo wiąże koniec z końcem z marnej pensji lub nawet dokłada do możliwości jazdy.