Codzienny Komentarz Wyścigów Uci
Posted 06 February 2021 - 20:50
Pierwszy wyścig sezonu, a już ktoś się przypiździł do krótkiego pytania o naszego zawodnika. Sezon w tym temacie zapowiada się wyśmienicie.
Wyluzuj, co zaraz przypiździł, emotki nie widziałeś??? Jeno o to chodziło, że kiedyś wszyscy traktowali te wyścigi jako bardzo wstępny test a teraz się biją, żeby w nich brać udział. A zresztą, przecież odpowiedziałem, że się zgadzam, że Wellens za daleko im odjechał.
- piotrkol and sirkozi like this
Posted 07 February 2021 - 16:16
Jesteśmy podobnych parametrów. Minutę na 800W to zrobię
Jeśli tak to grubo.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Posted 07 February 2021 - 16:55
Jest typ, który robi ponad 1000 na minutę (startuje w wyścigach pod górę - tych popularnych w UK).
https://www.strava.c...ties/3455026181
FTP 370W (4.6 wkg).
Wątpię, że w peletonie jest wielu takich o ile w ogóle. No ale im to średnio potrzebna umiejętność bo do wykonania tylko na świeżo, a nie po dniówce na siodełku.
Posted 07 February 2021 - 17:56
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
- Marcin321, cauchy and samuraj_84 like this
Posted 08 February 2021 - 11:23
Piszę tylko, że nasze waty mogą być bardzo podobne do watów zawodowców z mała *.jeśli to sprawia że czujesz się lepszym sobą i nie krzywdzisz przy tym innych to tylko pogratulować
Mi wystarczy świadomość, że tam gdzie w WT się rozgrzewają ja mogę co najwyżej powtórzyć wysiłek Dumoulina na Stelvio. Ten obok roweru oczywiście
Posted 08 February 2021 - 20:26
Lecimy dalej. Teraz przedramiona na kierownicy też zakażą.
Lada chwila niebezpieczne zjazdy będą za samochodem bezpieczeństwa, sprint na kreskę tylko na siedząco.
Posted 08 February 2021 - 21:06
A to OC to obowiązkowe jakieś na ustawkach/wyścigach? Jest to miły gest w stronę kolegów ale sam osobiście uważał bym przy kraksie i podawaniu ubezpieczenia obcym bo szkoda na rowerze jest łatwa w określeniu ale szkoda na zdrowiu potrafi pójść w dziesiątki i setki tysięcy a jeśli masz OC i podajesz numer to oznacza też przyznanie się do spowodowania szkody i pełne zadośćuczynienie. Jeśli nie działałem celowo tylko było to zdarzenie przypadkowe to orzecznictwo jest jednoznaczne: biorąc udział w wyścigu/ustawce istnieje ryzyko upadku i jeśli zawodnik bierze udział w rywalizacji ma świadomość możliwości upadku i godzi się na to, nie ma więc podstaw do żądania zadość uczynienia od osoby, która się przyczyniła do upadku ;-)W grupie takie zachowanie to oczywiście głupota, brawura i nonszalancja, zwłaszcza w wykonaniu kolesi, którzy wpadają na ustawki bez wykupionej polisy OC.
Posted 08 February 2021 - 21:19
Ciekawy jestem jak działa takie OC w praktyce. Na drogach obowiązują przepisy o zachowaniu odległości, które łamią wszyscy uczestnicy ustawki/treningu grupowego itd. Z automatu jest winny ten z tyłu? Na wyścigach to inna historia, tam chyba nie obowiązują przepisy ruchu drogowego.