VA sto razy lepszy niż ten cały Julian czy jak go tam pieszczotliwie nazywacie
Codzienny Komentarz Wyścigów Uci
Posted 13 March 2021 - 14:45
jeszcze popatrzyłem na Stravę z tego etapu Aerta - 225km, 3100m up, avg 40km/h
jeśli ktoś nie ma porównania to to jest tak jak klasyczna pętla dookoła Tatr + jeszcze 20km po płaskim. Moja średnia była 23.4 (bez tych płaskich 20km)
https://cyclingtips....in-a-bike-race/
Jak spojrzysz na ich treningi (gdzie jeżdżą w małych grupkach) to rzadko kiedy mają średnie wyższe niż okolice 30.
Posted 13 March 2021 - 19:38
Przez duże "P".
Finisz etapu, chłopak jedzie sam, na życiowy wynik, a on "dociąga" Roglica na swoim kole.
Wiem, że Rogla jest mocny ,ale prawie 10 sekund na kole pokręcił - ledwo się motocyklista w zjazd dla aut i motocykli zmieścił.
Tutaj filmik na potwierdzenie
Primoz Roglic Is An Absolute SAVAGE - YouTube.
Dla mnie - lipa
Posted 13 March 2021 - 20:06
Ja tego nie widzę, może mi ktoś dokładnie palcem pokazać w której minucie sekundzie ewidentnie Roglic jest ciągnięty przez motocykl przez kilkanaście sekund? Długo to jechał na kole innemu zawodnikowi wcześniej i tam może odpoczął by zebrać się na finalny sprint.
Posted 13 March 2021 - 21:13
Nie chcę wszczynać jakiejś kłótni, ale nie wiem gdzie Ty tam widzisz, że na kole motocykla jechał i to jeszcze przez 10 sec?? Na tym filmie to akurat, szczególnie w ujęciu z góry widać, że motocykl był przed nim o dobre pięć długości roweru i to przez chwile. Ma chłop power i tyle.prawie 10 sekund na kole pokręcił - ledwo się motocyklista w zjazd dla aut i motocykli zmieścił.
Tutaj filmik na potwierdzenie
- artho and steve69 like this
Posted 13 March 2021 - 21:33
On jechał za MvdP i WVA, a nie motocyklem, który jechał wolniej poboczem. Nie zdążył odskoczyć, bo schylił się do mikrofonu. Polecam zobaczyć filmik z tej sytuacji.A ty przypadkiem nie jesteś fanbojem Alafilipa, który tak draftował za motocyklem, że się w niego wbił i skończył wyścig?