Skocz do zawartości

Zdjęcie

Codzienny Komentarz Wyścigów Uci

1981 odpowiedzi w tym temacie

#1041 tadzikpl

tadzikpl
  • Użytkownik
  • 861 postów

Napisano 16 maj 2021 - 18:21

To są trzy tygodnie. Sporo emocji jeszcze. Wystrzał dziś ładny, ale zapałka spalona.
  • marcin. lubi to

#1042 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 16 maj 2021 - 19:04

Simon Yates kiedyś też tak na początku Giro szalał, a w trzecim tygodniu inni mu pokazali miejsce w szeregu...

Yates zapłacił frycowe, później wyciągnął wnioski.

Bernal, mimo że młodszy, to ma już ogarnięty trzytygodniowy wyścig i przede wszystkim zaplecze wiedzące co robić.

Jestem o niego spokojny. Byłoby super, gdyby Remco skończył na podium.

#1043 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 maj 2021 - 19:13

A tymczasem szosowcy, przełajowcy pozamiatali w xc :)

Pidcock jeździ w innej lidze. Tydzień temu miał debiut, przebił się z 100 miejsca na 5. Dziś już wygrał z minutą przewagi nad MVP. „Starzy” mistrzowie XC muszą mieć niewesołem miny.

Wawak był 12 - dobry występ. Cink z kross-a 4-ty.

#1044 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 16 maj 2021 - 19:56

To są trzy tygodnie. Sporo emocji jeszcze. Wystrzał dziś ładny, ale zapałka spalona.

Piszesz o zwycięzcy TDF?

• Born Ready lubi to

#1045 tadzikpl

tadzikpl
  • Użytkownik
  • 861 postów

Napisano 16 maj 2021 - 20:12

Tak. Każdy GT to wyścig na wymęczenie, w trakcie etapu i postepujące dzień po dniu. Wszystko idzie w nogi, a królewski etap w trzecim tygodniu. Co ciekawe, dopiero przed nami :)

#1046 tadzikpl

tadzikpl
  • Użytkownik
  • 861 postów

Napisano 17 maj 2021 - 07:38

Jak paczam na filmik z Mohorica stójką, to czy aby on nie zaliczył tej gleby, bo mu się widelec urwał? Potem koło leży obok roweru z widłem bez rury sterowej..

#1047 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 17 maj 2021 - 07:52

Ja myślę, że on ten widelec urwał po uderzeniu w krawężnik, jak już się wyratował z tego, co doprowadziło do utraty stabilności.

• marcin. lubi to

#1048 tadzikpl

tadzikpl
  • Użytkownik
  • 861 postów

Napisano 17 maj 2021 - 07:55

Albo zaczął się urywać wcześniej, przez co utracił stabilność. Co by nie było, dobrze z tymi widłami nie jest.

#1049 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 17 maj 2021 - 09:07

Designed to protect the integrity of carbon frames, the fibres are bonded together with an epoxy resin with added nano particles, which according to Merida increases impact resistance by up to 40%.

“When creating the individual carbon elements, an inflatable bladder is used to ensure there are no wrinkles inside the tube as these can add weight and create weakness,” says Merida. This is said to result in a lighter, stiffer and stronger frame.

https://road.cc/cont...o-team-e-283353

Ani marketingowy bełkot ani kosmiczna technologia nie pomogły.   :P 

#1050 marcin.

marcin.
  • Użytkownik
  • 326 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 17 maj 2021 - 11:45

Z tego co dostrzegłem na powtórkach to Mohoric ostro hamował tylnym kołem, wpadł w poślizg, zniosło go do wnętrza zakrętu, uderzył przednim kołem w krawężnik, co było potem to już dokładnie było widać. Niepoważne w tym zdarzeniu było, że w pierwszym odruchu dawali mu nowy rower i chcieli aby jechał :) ale on po chwili usiadł przy barierkach będąc zapewne w szoku pourazowym.

Finał na szuterku był ciekawy ale Bernal się jednak nieco spalił, ruszył bardzo dynamicznie z dużej tarczy, zyskał naprawdę sporo, ale potem już tylko walczył o to żeby dojechać na tym twardym przełożeniu, które ewidentnie mu nie odpowiadało.

Finał był taki, że zajechał się maksymalnie,. wygrał etap i urwał kilka raptem sekund.

Remco jedzie świetnie, kibicuję mu.

#1051 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2898 postów

Napisano 17 maj 2021 - 15:34

A ma ktoś jakiś komentarz do przepychanek fizycznych w trakcie sprintu oraz słownych kilka godzin później Teunissen-a z Barbierem? :P

https://www.cyclingw...into-departures

#1052 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3220 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 maj 2021 - 16:04

Ja mam: dlaczego dyskutują online, tu już nie umieją tego normalnie załatwić? 

• ibanezz lubi to

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#1053 ibanezz

ibanezz
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 17 maj 2021 - 16:06

Z tego co dostrzegłem na powtórkach to Mohoric ostro hamował tylnym kołem, wpadł w poślizg, zniosło go do wnętrza zakrętu, uderzył przednim kołem w krawężnik, co było potem to już dokładnie było widać...

Też mi się tak wydaje. Koło było w uślizgu, potem jakby odzyskało przyczepność i high side. Dodatkowo krawężnik. Nieciekawie to wyglądało.

projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów

#1054 lupus

lupus
  • Użytkownik
  • 353 postów

Napisano 18 maj 2021 - 09:35

Na czym jezdzi Tomek w mtb?

Rower jest czarny w macie, wyglada na fotkach jak bez naklejek.

Zanim poszedl do Ineos jezdzil na Specu.

#1055 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 18 maj 2021 - 09:45

BMC Fourstroke

• lupus lubi to

#1056 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 maj 2021 - 12:23

BMC Fourstroke

A zawieszenie od Suntour :o Widelec nawet widać na zdjęciu, dumper - trudno powiedzieć.

https://www.pinkbike...om-pidcock.html

Dla niezaznajomionych z tematem, to tak jakby etap giro wygrał ktoś na sprzęcie microshift :)

#1057 ibanezz

ibanezz
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 18 maj 2021 - 15:43

A zawieszenie od Suntour :o Widelec nawet widać na zdjęciu, dumper - trudno powiedzieć.

Dla niezaznajomionych z tematem, to tak jakby etap giro wygrał ktoś na sprzęcie microshift :)

Od razu widać, że chłopak nie ma jeszcze porządnego sponsora  ;)

projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów

#1058 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1986 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 maj 2021 - 16:02

Jeżeli ten Microshift zmienia biegi, to nie widzę powodu, dlaczego nawet całego Giro nie miałoby się dać wygrać na takim sprzęcie. 

A ten Suntour mnie bardzo cieszy i przynajmniej udowadnia, że jest szersze spektrum sprzętu, który daje radę. Nam kolarzom wydaje się, że tylko wysokie i drogie sprzęty się liczą. W mojej ocenie połowa wrażeń ze sprzętu kolarskiego to placebo. 

• alterego lubi to

#1059 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 18 maj 2021 - 16:21

Jak sponsor nie naciska, że trzeba jeździć na "jego" to nagle się okazuje, że można wygrywać na wielu komponentach, które niekoniecznie muszą drenować portfel. ;)

#1060 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 maj 2021 - 16:23

Niby tak, ale nie do końca. Aktualny mistrz świata XC zdobył tytuł na Suntourze. Profesjonale zespoły Downhillowe i Enduro też jeżdżą na tym sprzęcie. Chyba, że miałeś na myśli popularność, a nie jakość?

Dodaj odpowiedź