Codzienny Komentarz Wyścigów Uci
Napisano 18 maj 2021 - 17:42
Pewnie są też wyższe modele SR Suntour, ale jakoś tak się składa że nie miałem okazji ich dotknąć. Pewnie żeby je kupić to trzeba być już bardzo świadomym użytkownikiem, a tak jak masz kasę to kupujesz sid/reba/fox i źle nie będzie, do tego większość serwisów to ogarnie.
Napisano 18 maj 2021 - 17:49
W kwestii Suntoura dodam jeszcze, że dostęp do części zamiennych jest w najlepszym wypadku średni, a w przypadku OEM-ów przeważnie nawet nie idzie dojść, jaki konkretnie model posiada użytkownik. Co oczywiście jeszcze bardziej utrudnia dobór części...
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 18 maj 2021 - 18:24
Napisano 18 maj 2021 - 18:26
Offtop się robi, ale realia są takie że nie kojarzę nowego sprzętu ze średniej/wyższej półki w konfiguracji innej niż Fox/RS, czasem trafi się Manitou, DT lub coś niszowego. Natomiast SR Suntour króluje w tanim sprzęcie, a tam jakość odpowiada cenie co nie buduje marki. Mam taki wynalazek w rowerze żony, guma uszczelek kurzowych jest mniej elastyczna niż chlapacz do malucha
Pewnie są też wyższe modele SR Suntour, ale jakoś tak się składa że nie miałem okazji ich dotknąć. Pewnie żeby je kupić to trzeba być już bardzo świadomym użytkownikiem, a tak jak masz kasę to kupujesz sid/reba/fox i źle nie będzie, do tego większość serwisów to ogarnie.
Suntour ma po prostu bardzo szeroką ofertę, od najtańszego uginacza do porządnych produktów. RS w sumie też się całkiem nisko zaczyna. Te ich podstawowe amory to dużo lepsze od tanich Suntourów nie są. Fox startuje od średniej półki.
#1068 Gosc_HenrykIIIWalezy_*
Napisano 19 maj 2021 - 19:13
Szkoda Remco, bardzo. Aż dziwne, że nie utrzymał się z nim nikt z ekipy.
Jaka szkoda ? Bernal i Ineos sie bawili dzisiaj jak chcieli, nie mozesz wygrać wielkiego wyścigu jeśli boisz się zjeżdżać, póżniej gonisz i przypłacasz to bombą. Pozatym widac było ze nie ma duszy wojownika, gdyby nie Almeida i nawoływanie do dalszej jazdy przyjechałby dzisiaj ze strata 10 minut.
Napisano 20 maj 2021 - 05:28
Ciekawi mnie jak potoczą się losy Remco. Czy będzie taki sam jak przed wypadkiem, czy psychika nie da rady i już tylko mierny - czego mu nie życzę. Teraz nie widać w nim chęci ryzykowania, o ile umieranie pod górkę można zrozumieć - 3/4 roku przerwy, to w dół? Widać, że coś nie tak.
Bernal za to imponuje niesamowicie. Nie ma czarowania i czekania do końca byle trzymać bezpieczną przewagę.
Ma świadomość, że na czasówkę musi przynieść solidną zaliczkę i to realizuje.
Ciekawi mnie bardzo po cichutku jadący Yates. Niby nic, a co by się nie działo to on cały czas gdzieś tam z przodu.
Jak Bernal nie pęknie to nie przegra, ale Yates na podium się chyba znajdzie.
#1071 Gosc_HenrykIIIWalezy_*
Napisano 20 maj 2021 - 07:09
Widziałem w jego startach przed wypadkiem jak najbardziej wolę walki. Myślę, że to raczej psychika nie ta po kraksie. Poza tym nie da się tak szybko odbudować po 9 miesiącach przerwy. pozdr
Jelsi teraz mówi ze przyjeżdża bo wie ze może wygrać a po pierwszym odjeździe grupki liderów odpuszcza ... to gdzie w nim wola walki ? nie rozmawiamy o tym co było przed wypadkiem, bo każdy o tym wie jak jeźdizł, tylko co stało się z psychą po wypadku. Ewidentnie było widac ze odpuszcza na szutrowych zjazdach, taki akurat wczorajszy etap byłm niezbyt przyjemny, ale kto by postawił że na nim Bernal powiększy przewagę o ponad 2 minuty nad Remco ? chyba nikt.
Napisano 20 maj 2021 - 08:02
Yates faktycznie jedzie sobie tak dość niewidocznie. Najcięższe przeprawy przed nimi. Dobrze, że Bernal walczy o sekundy, a nie jedzie kalkulując kogo tylko pilnować.
projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów
#1074 Gosc_HenrykIIIWalezy_*
Napisano 20 maj 2021 - 10:43
Porównujesz przed i po. Rok temu miałem wypadek na rowerze, dwie operacje i sporo tytanu w nodze. I jeśli nawet fizycznie wsiadłbym na rower /ale z ramą bez przekroku/ to na razie nie wsiądę. Mogę więc kapkę powiedzieć na ten temat. pozdr
Spoko jednak ty nie zapowiadasz ze możesz to zrobić ja tutaj mówię ze Remco mówi ze jest gotowy, tymczasem pierwszy trudniejszy etap pokazał że nie jest, chociaż Giro się jeszcze nei skończyło i życze mu jak najlepiej
Napisano 21 maj 2021 - 20:33
dla mnie najlepszym komentatorem do słuchania jest Carlton Kirby, mimo że widziałem jakiś petycje lata temu żeby go odwołać. Komentarze na finiszu MSR 2017, albo powrotu na trasę Keise jak uciekał przed peletonem po kraksie są nie do podrobienia. I też jego Highlightsy z Eurosportu najlepiej się słucha. Niezły jest jeszcze ten gość co komentował Amstel 2019, że nigdy w życiu czegoś takiego nie widział
naszych nie mogę słuchać oooo jadą, jadą, a gdzie Michał, pokażcie Michała, o jest Michał, jedzie... no i kto i kto wygrał oooo Sagan wygrał..
- JHartman lubi to