Zamówienia na rok 2021 są zakończone.
[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Posted 25 October 2020 - 19:53
1x koszulka (krótki rękaw na lato)
1x spodenki (na lato)
1x ocieplana koszulka z długim rękawem (bluza)
1x ocieplane spodenki krótkie
1x koszulka termoaktywna (potówka)
1x rękawki
1x nogawki
może warto by było sprawdzić jak grupowe wypadłoby we współpracy z eroe ?
Posted 25 October 2020 - 20:08
Dla mnie zależnie od wyniku projektu: koszulka +2x spodenki jeśli będą całe czarne
Jeśli chodzi o kolor to w tym roku może warto pójść w cos mocno letniego (błękit ala Astana czy cos w tym stylu).
Producent: generalnie pasuje mi Raso, chociaż w tym roku nabyłem koszulkę od Luxy, jakość dużo lepsza od Raso w moim odczuciu. Może warto ich zapytać gdzie szyją i jeśli sami to porozmawiać o grupowym zamówieniu?
Aha i koniecznie trzeba się pozbyć tego wysokiego kołnierzyka z Raso
Posted 25 October 2020 - 20:10
Co do projektu, to proponuję podobny do tegorocznego (gradient), tylko w kolorze ciemnozielonym.
Gdyby miały pojawić się długie spodnie, to pomyślałbym jeszcze nad kupnem kompletu długie spodnie + bluza.
Posted 25 October 2020 - 20:13
@wierzba eroe nie znam ale widzę że mają "Najlepsze Bibsy Świata" a to już coś
@fan Spodenki Luxa wyglądają jak Raso i mają wkładkę Dr. Pad co również przemawia z tym producentem
@d.m. długie spodnie w sumie można rozważyć jeśli znajdą się chętni
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Posted 25 October 2020 - 20:26
Koszulka + spodenki + kurtka zimowa (widzę, że nie ma na liście zamówień ale jakby co to jestem chętny, może być taka jak na ich stronie bez dodatków).
Co do koszulki to proponowałbym coś z rękawkiem bez taśmy na końcu (tak jak w zamówieniu z Verge rok temu).
Kolor koszulki bez znaczenia, spodenki czarne.
Posted 25 October 2020 - 20:42
Również podbijam prośbę o sprawdzenie Eroe (jak nie to Raso też będzie ok). Mam koszulkę "British Racing Green" od nich i jest super wykonana.
Jeżeli chodzi o propozycję koloru koszulki to coś prostego w stylu granatowego "Pure Navy" od Eroe byłoby super:
1404-eroe-solid-blue-men-f-3118.jpg 32.69KB 55 downloads
Moje zamówienie:
- koszulka
- spodenki
- potówka
- rękawki
- długie spodnie (jeżeli będą)
- uraz and wierzba like this
Posted 25 October 2020 - 21:10
1x koszulka
1x spodenki
być może 1x potówka (o ile będzie. Zastanawiam się jeszcze u kogo wziąć - jak ktoś ma od potencjalnego dostawcy to mile widziane komentarze).
Sprzęt u Raso jest ok, ale tragicznie małe mają kieszenie. Porównanie zwłaszcza z Vitesse wypada blado przy rozmiarach S czy M. Da się coś z tym zrobić?
Posted 25 October 2020 - 21:21
Ja jestem chętny w zależnosci jaki będzie projket na:
koszulka lato - 2 lub 3
spodenki lato - 2 lub 3
ocieplana bluza - 1
spodenki 3/4 jakby dało radę -1
potówka x1
rękawiczki lato x1
spodnie długie ocieplane x1
kolory pastelowe - wszystkie jasne kolory tęczy są ok
a teraz się wypowiem o producentach:
EROE spodenki naprawdę super mam 2 pary ale....... w tych które mam 2 sezony właśnie zaczyna się "sypać" lajkra na zewnętrznej częsci ud (to co się robi w najwyższych modelach Santini po 4-5 sezonach) po prostu się łuszczy i niebawem zostanie tylko taka "pończocha" jest to taki sam objaw jak kiedyś pozmarówałem nogi jakimś rozgrzewającym siuwaksem i założyłem potem nogawki, na kolanach od razu sparcaiały gumki od lajkry.
co do koszulek EROE też są super ale trzeba zamawiać co najmniej 1 rozmiar mniejszy niż powinno się zamówić bo materiął jest bardzo rozciągliwy i jak włożysz pompkę, batona i dętkę do kieszeni z tyłu, to ta kieszeń zjedzie ci z pleców pod siodło ))
Sam Przemek z Eroe określa że ich ciuchy są bardzo "wybaczające nietrzymanie diety" ))
Spodenki też po 1 sezonie są już 1 nr większe niż przed zakupem...w tych starszych mam już luźne szelki....
RASO bardziej trzyma rozmiary nawet po wielu praniach. Taka jest moja opinia, ale jakość wykonania EROE - poziom światowy.
- KLXN likes this