Jump to content

Photo

[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1165 replies to this topic

#321 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2,020 posts
  • SkądBrzesko

Posted 18 December 2020 - 21:00

To rzeczywiście "tak se" ale za to ceny całkiem całkiem.

Edit: zakładając, że linia elite pokrywa się np. z Eroe oczywiście. No i jednak informacji mało - np. co to za kamizelki, jakie materiały dokładnie itp. Mam nadzieję, że jednak ogarną kontakt :)

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#322 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1,224 posts

Posted 19 December 2020 - 06:05

"Prosić się" żeby dać komuś zarobić. Uwielbiam takie firmy.
  • Tomo and wierzba like this

#323 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 456 posts
  • SkądMirków/Wroclaw

Posted 19 December 2020 - 09:08

To co?Zmiana firmy czy czekamy dalej?

#324 fan

fan
  • Użytkownik
  • 91 posts

Posted 19 December 2020 - 09:46

Chyba o zmianie jeszcze nie rozmawiamy, bo Quest nie był wybrany. Kwestia co nam zaproponuje Raso i będziemy się zastanawiać.

Przed rokiem chyba było podobnie. Na początku, że Raso coraz gorsze itd, ale jak inni powiedzieli co proponują to nie było się nad czym zastanawiać i poszło Raso :P 

#325 d8wid

d8wid
  • Użytkownik
  • 347 posts
  • SkądSzczecin

Posted 19 December 2020 - 10:50

Chyba o zmianie jeszcze nie rozmawiamy, bo Quest nie był wybrany.

Bylo głosowanie i Quest minimalnie wygrał. Trochę osób nie głosowało bo głosowania są krótkie i w dużych odstępach czasu no ale taki urok.

Ja liczę że temat się pchnie szybko i albo Quest albo RASO bo później robią się chore terminy realizacji.

@uraz może dyskutujmy już nad ostatecznym projektem...

HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon 

#326 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 posts
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Posted 19 December 2020 - 12:05

Gdyby jednak z jakiegokolwiek powodu odpadły zarówno RASO jak i QUEST to  jestem gotów pomóc w realizacji całości projektu w firmie ATAK SPORT w ciągu 1 miesiąca. Cena kompletu (koszulka + spodenki z włoskiej lycry i dobrą wkładką) nie przekroczy w tym przypadku 300 zł.

• beskidbike, hi_im_krzysiu and bazyl33 like this

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#327 SZYMSZEL

SZYMSZEL
  • Użytkownik
  • 186 posts

Posted 19 December 2020 - 16:35

Mi się nie podoba ten QUEST - podział wkładek na MTB i SZOSA to paranoja

a tak z innej beczki czy RASO ma swoją szwalnię?

I jeszcze na temat RASO - domawiałem sobie u niech 3kpl identyczne jak z tegorocznego zamówienia grupowego.

Zamówienie złożyłem w sierpniu termin realizacji 60dni ....komunikacja mailowa DRAMAT telefoniczna jeszcze ok....jak w połowie listopada zadzwoniłem i zapytałem co z moim zamówieniem bo jak nie mają czasu to kupuje sobie w Santini to w tydzień zrobili mi ciuchy

#328 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 19 December 2020 - 18:30

"Prosić się" żeby dać komuś zarobić. Uwielbiam takie firmy.

Chętnych nie brakuje, roboty mają mnóstwo, więc dyktują warunki. Nie tylko Quest. To samo jest z rowerami. Sprzedawcy to teraz wielkie pany, o rabatach można zapomnieć, a jak nie pasuje to do widzenia.  Mam nadzieję, że w końcu się to ukróci, bo sytuacja jest chora. 

Król rowerów do niedawna też był wielki cwaniak. Przez covid dostał po dupie i trochę spokorniał. I bardzo dobrze.

W Ataksport bardzo dobrze wygląda ten nowy komplet Gold Edition, ale nie znam ceny.

#329 fan

fan
  • Użytkownik
  • 91 posts

Posted 19 December 2020 - 19:24

Jeśli mamy prosić o usługę, za którą płacimy to chyba nie ma co tracić czasu. Tym bardziej, że ciuchy z Questa są mówiąc wprost słabe.

Jeszcze zależy jakie podejście zaprezentuje Raso. Ja osobiście jestem w stanie zaryzykować Atak, jeśli Raso też ma olewcze podejście.

Ale to tylko moje osobiste zdanie, bo mam uczulenie na takie "polaczkowanie"

• beskidbike likes this

#330 wymoczek

wymoczek
  • Użytkownik
  • 69 posts
  • SkądRG

Posted 19 December 2020 - 20:15

Dokładnie. Trzeba dać szanse mniej znanej firmie. Te rekiny typu raso, quest itd.itp nie mają przecież jakiś kosmicznych technologi i materiałów . A nasze ryzyko to tylko koszulka, spodenki itd,

#331 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 19 December 2020 - 20:57

W takim razie po co to głosowanie było? Poczekajmy przynajmniej do poniedziałku.

P.S. A ja mam uczulenie na słowo "polaczkowanie". Ty może z Niemiec czy Ukrainy?

#332 renton

renton
  • Użytkownik
  • 439 posts

Posted 19 December 2020 - 21:45

Spokojnie, dajmy na luz, @Uraz na pewno koresponduje z w/w firmami.

Pokażą swoje cenniki, rabaty , itp, wtedy będziemy "debatować" czy "tu" czy "tam" złożyć zamówienie.

Ile ludzi tyle opinii na temat danej firmy, jedni wolą "marki premium" za milion monet, drudzy wolą kupić taniej i mieć nowy komplet na sezon.

Dajmy koledze jeszcze chwilkę.

#333 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 19 December 2020 - 22:24

Niektórzy chcą mieć "markowy" strój i jest to zrozumiałe. Ataksport też szyje z topowych (tych samych) materiałów i jeśli tylko krój będzie pasował, to nie ma się czego bać. Fakt, nie będzie loga prestiżowego producenta ;)

#334 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 19 December 2020 - 22:46

Szanujmy się, czy Raso albo Quest to jest jakiś prestiż?

• piotrkol, X-RAY, wierzba and 1 other like this

#335 adass

adass
  • Użytkownik
  • 18 posts

Posted 19 December 2020 - 23:33

Mnie najbardziej szkoda ze Lapassione nas olalo .20% to nic przy takim zamowieniu i nie ma co czarowac .A szkoda bo firma bardzo profi .Mam na razie 2szt od nich i sa naprawde super.Teraz zamawialem rekawiczki i zamowienie cos utknelo wiec napisalem maila z pytaniem co i jak.Przeprosili ze szal pal maja tera maja i wyslali paczka lotnicza , na drugi dzien mialem :o

Na Raso nie glosowalem bo niby mam od nich kilka sztuk ale raczej nastepnych nie kupie,Ostania wtopa przy okazji black friday to koszulka niby do -10 stopni ktora dziala ledwo kolo zera :(

#336 admsk

admsk
  • Użytkownik
  • 389 posts

Posted 20 December 2020 - 06:36

Jest jeszcze Daniel Ch. z Danielo. Brałbym ciuchy w ciemno

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

#337 Flop

Flop
  • Użytkownik
  • 24 posts
  • SkądKraków

Posted 20 December 2020 - 09:23

Lapassione nas olalo .20% to nic przy takim zamowieniu

Takim zamówieniu, czyli jakim? Nie przesadzajmy, dostarczenie kompletu dla teamu na jeden dzień world tourowego wyścigu przykrywa skalę naszego zamówienia czapką. Widzę tu głosy oburzenia, że firmy odzieżowe jakoś nie skaczą wokół naszego zamówienia i nie popisują się ofertami, a przecież, o łaskawcy, chcemy dać im zarobić. No dobra, ale ile właściwie chcemy im dać zarobić? Jak oferują zniżkę 20%, to widzę kwękania, że to tyle co nic.
Wychodzi na to, że oczekujemy uszycia ciuchów jak najszybciej, do tego jak najtaniej się da, a najlepiej to w ogóle po kosztach, albo nawet z lekką stratą. Do tego chcielibyśmy, żeby firmy jeszcze nam za to dziękowały i w pas się kłaniały. Jeśli jesteśmy gotowi nazwać brak entuzjazmu odzieżówek na taką sytuację "polaczkowaniem" to jak nazwać nasze stanowisko? Cebulactwem?
  • admsk, B00mer, lupus and 2 others like this

#338 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 posts

Posted 20 December 2020 - 10:05

Wychodzi na to, że oczekujemy uszycia ciuchów jak najszybciej, do tego jak najtaniej się da, a najlepiej to w ogóle po kosztach, albo nawet z lekką stratą. Do tego chcielibyśmy, żeby firmy jeszcze nam za to dziękowały i w pas się kłaniały. 

Jak najszybciej i jak najtaniej, owszem, co w tym złego? Są na szczęście jeszcze firmy które na takich zasadach pracują, oferując jednocześnie ciuchy identycznej jakości jak pozostałe. Jeśli wolisz prosić się u kogoś aby kupić drogo i do tego jeszcze długo poczekać to ja to nazwać? Chyba frajerstwem?

• beskidbike and fan like this

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#339 Czarny8

Czarny8
  • Użytkownik
  • 94 posts

Posted 20 December 2020 - 10:14

Tylko że za dostarczenie kompletów zespołom mają reklamę na WT, a z tego wypłat nie wypłacą. Kasę mają z normalnych ludzi, a nie z marketingu na Tour de france

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
  • X-RAY likes this

#340 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 posts

Posted 20 December 2020 - 10:25

Tylko że za dostarczenie kompletów zespołom mają reklamę na WT, a z tego wypłat nie wypłacą. Kasę mają z normalnych ludzi, a nie z marketingu na Tour de france

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

Powiem więcej, normalni ludzie,czyli my ten marketing właśnie sponsorują a są i tacy jak widać którzy w tym celu gotowi są wręcz ustawiać się w kolejki   :)

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

Reply to this topic