W razie napotkanych problemów, błędów lub niejasności zachęcam do pisania na forum.
Zamówienia zakończę w niedzielę ok godziny 22. We wtorek planuję wysłać listę do RASO. Termin realizacji ok 6 tygodni.
Napisano 10 luty 2021 - 23:34
W razie napotkanych problemów, błędów lub niejasności zachęcam do pisania na forum.
Zamówienia zakończę w niedzielę ok godziny 22. We wtorek planuję wysłać listę do RASO. Termin realizacji ok 6 tygodni.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 11 luty 2021 - 06:15
Napisano 11 luty 2021 - 09:41
Wiadomo coś którym kurierem wysyła Raso?
GLS z tego co pamiętam
Uraz, jest szansa dostać od Raso wymiary poszczególnych rozmiarów?
O ile ja nie mam problemu, bo mam od nich ciuchy, to dla dziewczyny już trochę niewiadoma. Tym bardziej, że na stronie Raso nie ma takich rozmiarów jak 2 i 3XS.
Oraz czy jest możliwość otrzymania FV?
Część wymiarów jest na stronie po resztę trzeba się kontaktować z RASO albo zapytać na forum.
FV pewnie się uda zorganizować jeżeli Ci zależy.
To ja jeszcze mam pytanie do kolegów z doświadczeniem z Raso, spodenki Premium czy Race? Różnica we wkładce, to wyczytałem, jest coś jeszcze? Które polecacie?
Różnią się wkładką, szelkami (chociaż w race można jako opcję kupić szelki premium) i szyciem (co jest podyktowane inną wkładką). Oba rodzaje są wg. mnie na tym samym poziomie więc wszystko się sprowadza do preferencji. Ja osobiście wolę wkładki Dr. Pad.
Ceny są już z VAT czy trzeba dodać?
Nie trzeba niczego doliczać
Napisano 11 luty 2021 - 11:02
Jaki kolor będą miały szelki premium w granatowych spodenkach race ?
[...] czy wyjdę na bardzo nie słownego jak zamiast koszulki wezmę spodnie ocieplane?
Czy szelki premium bardziej się "uciągają" od tych klasycznych z siatki?
Pytam bo wcześniej można było chyba w opcji zaznaczyć przedłużone szelki, a teraz nie ma.
W spodenkach ocieplanych nie będzie opcji z wkładką EI? W tamtym roku była.
[...] Faktycznie w temperaturze 8-18 da radę? Wydaje się trochę cienka.
Napisano 11 luty 2021 - 11:18
Warto kupić bluzę? Waham się. Proszę o opinię osób korzystających. Faktycznie w temperaturze 8-18 da radę? Wydaje się trochę cienka.
Każdy odczuwa temperatury inaczej. Ja w tej bluzie jeżdżę 10-16 stopni, kolega 5-12 - ale on ma niski próg bólu
Napisano 11 luty 2021 - 12:20
Warto kupić bluzę? Waham się. Proszę o opinię osób korzystających. Faktycznie w temperaturze 8-18 da radę? Wydaje się trochę cienka.
Mam bluzę Santini z tego samego materiału, Blizzard i przy 18 chyba bym się ugotował. Dla mnie optymalny zakres, to 5-15 stopni. Orientacyjnie, od ok.17 stopni jeżdżę już na "krótko".
Tu jest opis i recenzja, dość wiarygodna moim zdaniem. Od 5:10 o bluzie
Napisano 11 luty 2021 - 12:25
Mam bluzę Santini z tego samego materiału, Blizzard i przy 18 chyba bym się ugotował. Dla mnie optymalny zakres, to 5-15 stopni. Orientacyjnie, od ok.17 stopni jeżdżę już na "krótko"
Dziękuję za opinie. Wygląda na to, że faktycznie jest ciepła i warto wziąć, tym bardziej, że cena super. Ja i tak nie jeżdżę poniżej 8 stopni. Mieszkam w górach w okolicach Zieleńca i tam zawsze chłodniej
Napisano 11 luty 2021 - 13:12
Dziękuję za opinie. Wygląda na to, że faktycznie jest ciepła i warto wziąć, tym bardziej, że cena super. Ja i tak nie jeżdżę poniżej 8 stopni. Mieszkam w górach w okolicach Zieleńca i tam zawsze chłodniej
To pozdro od sąsiada drugiej strony Kotliny (Lądek-Zdrój) I szkoda, że nas ominęły te Mistrzostwa Polski w Zieleńcu w zeszłym roku.