Ja nie rozumiem tych problemów z wydawaniem cudzych pieniędzy, niestety problem występuje nadal wśród wielu Polaków. Zhoda, są telefony po 100zł i są po 10 000zł, jeżeli ktoś kupuje sobie ten za 10 000zł to może pasowałoby już wyrosnąć i zakopać w przeszłości ten syndrom mruczenia pod nosem "nakradł *** złodziej i jeszcze się *** chce teraz pokazać"
Ja nikomu nie bronie kupować roweru za pół bańki. Tylko od tego marketingu na głowę padło i to nakręca się.
Tobie pewnie się wydaje, że uczciwe nie jest okradanie biednych bo nic nie mają a bogaty może "inwestować" w co mu się podoba.
Nie. Duże firmy okrądają bogatych sprzedając im towar po ekstremalnie zawyżonych cenach (Madone za 70 tysi). E Tap za 6 tysięcy, telefon za 10 tyś czy choćby majtki Lady Gaga, które pewnie by poszły za pół bańki.
Duże firmy pokazują i promują swoich klientów na takim sprzęcie a przeciętny Kowalski podatny na ten przekaz bierze kartę i kupuje taką maszynę. Dostają po dupie dzieci Kowalskiego, bo za 60 tysięcy to można dla dzieci kupić sklep z zabawkami. Dostaje żona Kowalskiego, bo ktoś mu wmówił że będzie PRO więc gna przez pół polski na fitting i do trenera po plan a potem siedzi raz w pracy a raz na wahoo bike żeby w sezonie przyjechać fefdziesiąty piąty na Tatra Road Race. Dostają po dupie pracownicy Kowalskiego bo ktoś na telefon za 10 tysięcy i rower za 70 musi zapracować a przecież bogaty Kowalski jest bogaty bo ciężko pracuje i może sobie pozwolić na rower za 7 dyszek i rate za Audi. Za rok nowy model kupi za 8 dyszek a za dwa za 100 tysi. To jego pieniądze.
No chyba, że pracownicy zaczną myśleć, skoro nasz Pan i władca ma samochód za pół bańki, rower za 60 tysi, dwa miesiące siedzi w Calpe co roku i go na to stać a my pracujemy na to i nas nie stać na nową Dacie z salonu to coś tu jest mocno nie halo i wtedy się zaczną ciekawsze rzeczy niż super specjalne stroje do jazdy na ZWiFT, które dodają 5 watów na godzinę homikowania i 3% mniejszy ból dupy przy wysiłku ZWiFTowym trwającym powyżej 6 godzin
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka