Pomiar mam quarq dzero, sprawdza się świetnie.
Napisano 08 sierpień 2021 - 10:43
Napisano 08 sierpień 2021 - 16:09
Bzyk, dnia 08 Sie 2021 - 07:57, napisał:
Bardziej o nadmiar syfu mi chodziło. Przeżyją?
Wiosną bawiłem się sporo "przełajowo" z Favero, dały radę bez problemu. Oczywiście łatwiej porysować niestety, więc pewnie zwykły InPeak w ramieniu byłby przyjemniejszy, ale do GRX chyba nie montują - ramie 105 chyba pasuje do prawej strony od GRX-a, ktoś na YT tak montował..
Ja z gravela jestem bardzo zadowolony a z wyboru (Cannondale Topstone 3) jestem dość zadowolony. Rama ma praktycznie wszystkie możliwe otwory montażowe poza tymi na widelcu. Nastawiałem się na wymianę osprzętu i jest nadal w planie (problemy z dostępnością, wywindowane ceny mnie spowalniają), więc jeżdżę na Sorze, która w gravelu sprawdza się średnio. Brak hydrauliki oraz latający łańcuch - meh. Natomiast gravel jako pomysł do mnie przemawia bardzo. Nie robię z szosy czegoś uniwersalnego na siłę, gravel obsługuje wszystko to czego szkoda mi robić szosą. W zależności od konfiguracji może być lekki, może być ciężki, sakw i toreb się nie boi, ogólnie - bardzo fajnie.
EDIT: MikroPrzygody ma InPeak-a na korbie sygnowanej logo GRX, chyba z serii 800. Więc chyba jednak się da
Napisano 13 sierpień 2021 - 13:18
Odświeżam, bo właśnie oddzwonił do mnie sprzedawca ze sklepu:
https://sklepy.bikew...2194/city_bikes
, że właśnie pojawiły się u nich Marin Gestalt 2. Nie ma ich dużo, ale się pojawiły i leci z listą zamawiających w Marcu po kolei. Ja już kupiłem co w Marcu było na stanie we Wro/Krk/okolicy, ale może komuś na forum się cynk przyda
Napisano 24 październik 2021 - 09:42
Napisano 24 październik 2021 - 11:07
Napisano 24 październik 2021 - 11:55
Jak może być pseudo gravel z prostą kierownicą to MARIN MUIRWOODS 29er
https://primal.pl/pl...l-pod-sakwy/822
Akurat rozmiar XXL jest dostępny.
Z tym, że od razu wyrzucasz osprzęt i zakładasz 1xX (np. 1x10 z zee ze sprzęgłem).
Zresztą na rok 22 już ma być fabrycznie korba jednorzędowa z przodu.
A zakładając różny osprzęt to obleci i do miasta i na Nordkapp i w góry Atlas.
Wada: no swoje to waży
Napisano 24 październik 2021 - 20:13
alterego, dnia 24 Paź 2021 - 10:07, napisał:
Future shocka maja najwyzsze modele, wiekszosc ma sztywna glowke, moj tez.Sirrus ma widzę jakiś ciekawy patent amortyzujący, który brzmi jak komplikacja, której ktoś, kto sam serwisuje rower chyba nie chce. Prosta kierownica - jakoś nigdy nie byłem fanem. Nie mniej jednak nie głupi.
Napisano 24 październik 2021 - 21:47
alterego, dnia 24 Paź 2021 - 08:42, napisał:
Męczę tego Cuba od miesiąca.Jako, że czas wyjazdu do pracy samochodem zmienia mi się na gorsze, a w tym momencie jestem w stanie dojechać w podobnym czasie na rowerze to zdecydowałem, że czas na coś bardziej w kierunku wszędołaza.
Nadal potrzebuje być w miarę szybki na asfalcie, ale chce móc atakować przy okazji drogi leśne lepszej i gorzej jakości.
Muszą też być błotniki.
W normalnych czasach bym sobie z wielką chęcią sam coś złożył.
Na chwilę obecną najbardziej się skłaniam ku Cube nuroad ex 2022. Chyba oferuje najwięcej?
Napisano 25 październik 2021 - 06:51
To u mnie w Cannondale-u też kiera cieniutka, acz myślę o jakiejś szosowej karbonowej. A przy okazji od pół roku jak nim śmigam mam problem z lewym kolanem (zaczyna się od 40km czasem od 60km), coś nie pomaga ani regulacja wysokości ani przód tył siodełka. A siodełko też paskudne w nim, pewnie spróbuję coś Shimanowskiego. No i nadal jeszcze kompletuję GRX-a.
A poza takimi rzeczami do drobnych poprawek wszystko super, sprawdza się i jako maszyna sprawna (nieraz zabieram go zamiast szosy na luźne szosowe wypady ze znajomymi) i na załadowanie kilku kilogramów na jesienny chill z termosem kawy do lasu .
Napisano 25 październik 2021 - 10:17
Napisano 30 październik 2021 - 16:27
Giełda →
Sprzedam - linki do allegro, olx, itp. →
Shimano Grx 810 Kompletna Grupa 2X11 11-34 172,5 Mm GravelNapisany przez tomekjak , 29 sty 2024 ![]() |
|
||
Sponsorzy serwisu →
4-bike.pl →
Dlaczego Zalecane Jest Oklejanie Roweru Na Mokro?Napisany przez Tomek z 4-bike.pl , 19 mar 2023 ![]() |
|
||
Sponsorzy serwisu →
4-bike.pl →
Czy Grubość Folii Ochronnej Na Rower Ma Znaczenie Dla Ochrony Przed Uszkodzeniami?Napisany przez Tomek z 4-bike.pl , 12 mar 2023 ![]() |
|
||
Sponsorzy serwisu →
4-bike.pl →
Folia Matowa Czy Błyszcząca? - Jak Dobrać Folię Pod Lakier W RowerzeNapisany przez Tomek z 4-bike.pl , 07 mar 2023 ![]() |
|
||
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
(Klamkomanetki) Sram Force Hydro 2X11S + Zaciski ! Nowy KompletNapisany przez adamDi2 , 01 lut 2023 ![]() |
|