Jakie stosujecie owijki ?
Napisano 06 styczeń 2007 - 08:59
WSZYSTKO radykalnie się zmienia gdy założę owijkę KORKOWĄ ,,czuję ,że kierkę trzymam w dłoniach ,mam nad nią kontrolę we wszystkich sytuacjach i niema problemu z wyślizgiwaniem się ,,,POZDR,,JAREK.. :roll: 8-)
#7 Gosc_tozik_*
Napisano 06 styczeń 2007 - 12:08
#12 Gosc_Stas_*
Napisano 06 styczeń 2007 - 16:48
ja mam jakas taka owijke
nie jest to chyba korkowa ale bardziej "myszowata", jest to moja pierwsza owijka i zalozylem ja w kwietniu 2006r., jak na moj gust jest bardzo wygodna, zabardzo sie nie brudzi.
Uwazam ze kazda korkowa i myszowata sie brudzi .. tylko czarna ma te przewage nad innymi ze:
1. jest uniwersalna (pasuje kolorystycznie do wszystkiego)
2. nie widac zabrudzen !!!!
Pzdr
Stas
Napisano 06 styczeń 2007 - 22:23
Nie polecam tych włoskich owijek z taśmą w kolorze flagi Włoch. Owijka jest z klejem, ale zazwyczaj podczas odklejania się rwie. Jest niesamowicie słaba.
Ja mam Velo D2 Gel i jestem z niej bardzo zadowolony. Jest zdecydowanie bardziej miękka, bardzo elastyczna i zamiast kleju ma żelowy pasek antypoślizgowy.
Jeździ się na niej zdecydowanie bardziej komfortowo. To dlatego pozwoliłem sobie na bardzo znikomą ilość tej owijki na kierownicy, bo i tak będzie tak wygodnie jak przy prawie całej, twardej korkowej.
http://karbonkrieg.o...o/tcr/tcr00.jpg
Cała owijka ważyła 52g. Ja wykożystałem tylko 20g z niej.
#18 Gosc_Stas_*
Napisano 07 styczeń 2007 - 10:48
Malik - faktem jest ze ta Meridy była tylko przyczepiana na końcach, ....
Z owijka Meridy mialem do czynienia. Zakladam ja zrywajac pasek razem z czescia kleju tak aby oslabic "zdolnosci klejace" tej owijki. Taki zabieg pozwala na wielokrotne proby wlasciwego zalozenia owijki poprzez jej zawijanie i odwijanie. Kleje na pasku pod owijka bywaja tak mocne, ze w czasie proby poprawiania polozenia owijki owijka sie zrywa.
Owijka bez kleju tez trzyma sie mocno, jesli dobrze sie ja naciagnie w czasie zakladania.
Pzdr
Stas
[ Dodano: 2007-01-07, 10:50 ]
... dlatego pozwoliłem sobie na bardzo znikomą ilość tej owijki na kierownicy, bo i tak będzie tak wygodnie jak przy prawie całej, twardej korkowej.
http://karbonkrieg.o...o/tcr/tcr00.jpg
Cała owijka ważyła 52g. Ja wykożystałem tylko 20g z niej.
A gorny uchwyt taki "lysy". Jak trzyma sie taka kierownice w gornym uchwycie czujac pancerze miedzy palcami ?
Pzdr
Stas
Napisano 07 styczeń 2007 - 18:36
Mam jeszcze pytanie odnośnie tej owijki którą stosujesz (Velo D2 Gell). Widzę że jesteś z niej zadowolony. Noszę się z zamiarem jej kupienia, ale nie wiem czy w komplecie zawiera ona wszystkie "części" do montażu? Ma paski do podklejenia przy klamkach?
pozdrawiam.