Jakie stosujecie owijki ?
#22 Gosc_Stas_*
Napisano 07 styczeń 2007 - 21:05
To fakt, ale jakos nie moge sobie wyobrazic jazdy bez gornego uchwytu. Czesto wlasnie tak wspinam sie na wzniesienia. Co do tematu owijek wogole widac ze temat nie jest niewazny. No tak najwazniejsze w rowerze sa punkty jego styku z cialem kolarza, a wiec pedaly i buty, spodenki z dobra wkladka i dobre siodelko no i kierownica z dobra owijka i rekawiczki :-)... To czy jeździsz trzymajac się na górze za kierownicę zależy od Twoich upodobań.
Pzdr
Stas
- Tom6 lubi to
Napisano 08 styczeń 2007 - 00:01
... a zawijam odwrotnie niż inni, czyli od środka do krawędzi, wkładam końcówki w kierę i przyciskam korkami.
ten sposob moim zdaniem ma maly feler.. jak chcesz wymienic pancerz to musisz odwinac cala owijke.
Jeździ się na niej zdecydowanie bardziej komfortowo. To dlatego pozwoliłem sobie na bardzo znikomą ilość tej owijki na kierownicy,
http://karbonkrieg.o...o/tcr/tcr00.jpg
Cała owijka ważyła 52g. Ja wykożystałem tylko 20g z niej.
no coz.. jak kto lubi.. ja nawet jakbym nie korzystal z gornego chwytu to bym owijke zawina nieco dalej.
gola kiera z pancerzami na wierzchu nie wyglada zbyt ladnie.
Napisano 08 styczeń 2007 - 20:06
Chodziło mu o regenerację po wyścigach. Masaże, maście, itd.
To do mnie było? Chyba wiem lepiej o co mu chodziło, bo to ja z nim gadałem a nie Ty :-) Wiec czemu takiś pewnien
Chodziło mu właśnie np. o plecy (bo to one odpoczywają przy górnym uchwycie), pozatym mówił jeszcze o jeździe "na kole" itp. ale to nie o tym temat
pozdrawiam
Napisano 08 styczeń 2007 - 21:27
pzdr!
#27 Gosc_Klaudiusz_*
Napisano 10 styczeń 2007 - 01:06
Karbon, Taki sposob jest beznadziejny bo zachaczasz o owijke zmieniajac chwyt i owijka sie charakterystycznie "garbi" na koncach. No i warto na podjazdach dac odpoczac przeponie i kregoslupowi i podjezdzac z rekami zupelnie u gory - wtedy sie stosuje chwyt zupelnie u gory.
BTW Czy tylko ja nieznosze grzebac przy pancerzach w szosie :> ? Jak mam zdejmowac owijke to szlag mnie bierze
Napisano 10 styczeń 2007 - 11:07
Owijka się nie zawija na krawędziach bo jest mocno naciągnięta. Nie robie tego pierwszy raz, i dobrze wiem jak trzeba zawinąć.
Owijki zmieniam częściej niż pancerze, więc nie widzę problemu.
#32 Gosc_dablo1_*
Napisano 09 listopad 2007 - 09:34
#33 Gosc_zawodowiec_;)_*
Napisano 09 listopad 2007 - 13:46
a co myślicie o owijkach FIZIK BAR GEL ponoć jedne z lepszych http://www.cyclingne...ws/fizik_bargel nie wiem jak ją zastosować do płaskiej kierownicy czy się da ten wkład żelowy jakoś skrócić żeby nie naszło na płaską część kiery
przejezdziłem na tej owijce cały seon i jest bardzo dobra :mrgreen: owiele lepiej sie trzyma kiere, bo jest "jakby bardziej mieka". Plastry zelu mozna skrócic nozyczkami, na nowy sezon wymieniam tylko owijke tez na fizyka, a zelki zosteje (sadze ze posłuzy dobre pare lat... :-D )
#39 Gosc_dablo1_*
Napisano 11 listopad 2007 - 18:41
#40 Gosc_zawodowiec_;)_*
Napisano 11 listopad 2007 - 19:31
zawodowiec czy ta wkładka żelowa jest w tak wykonana że mogę ją skrócić pod spłaszczaną kierę chodzi mi oto czy nic tam z wkładki nie wyleci bo przypuszczam że owa wkładka jest wypełniona płynnym żelem
sam te wkładki musiałem troche poprzecinać i niec nei wypłyneło :mrgreen: i tym wkładka blizej do miekiej gumy niz do zelu.... 8-)