Jakie stosujecie owijki ?
Napisano 01 sierpień 2021 - 20:35
To chyba Jacek o różnych owijkach piszemy. Bo ta srebrna u Gośki właśnie jest taka jak piszesz. A ta co miałem wcześniej czarna Galaxy jest naprawdę miękka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mowa o tej:
https://www.centrumr...JRoCJQAQAvD_BwE
pod względem grubości i miękkości to zdecydowanie nie jest lider na rynku.
Napisano 01 sierpień 2021 - 20:46
Dosyć szybko zaczęła też się podwijać na krawędziach.
Napisano 02 sierpień 2021 - 09:26
Ta TREKa wyżej jest mega wygodna, ale klej który ma to jakaś padaka.
Jak nie okleisz dodatkowo swoją taśmą to nie ma co nawijać bo odwija się od samego patrzenia.
U mnie się nawet nie odwijała, może kwestia naciągnięcia. Tylko końcówka zabezpieczona normalnie izolacją. Ale wygodą przednia faktycznie.
Napisano 02 sierpień 2021 - 10:25
Napisano 04 sierpień 2021 - 00:54
Lizard nawinięty i kompletnie nie potwierdzam tego, że łatwiej nawinąć niż Supacaz, przynajmniej wersję 3,2mm. O dziwo owijka lżejsza o 20g od Supacaza, który ma 2,5mm. Wyszło mega tłusto. Klej w ogóle nie trzyma, ale to szczegół. Za to te krótkie kawałki taśmy kozackie. Raczej ciężko będzie nawinąć w przyszłości tą samą, bo bardzo szybko się odkształca. Na pudełku napisane, żeby nie naciągać, ale tego nawet się nie da zrobić. Na przykład na zakręcie w dropie przy nawijaniu górna część bardzo odstaje od kierownicy, ale to w sumie żaden problem. Klei podobnie jak Supacaz, jestem zadowolony.
- artho lubi to
Napisano 04 sierpień 2021 - 16:34
Napisano 04 sierpień 2021 - 22:26
- JHartman, lupus i cauchy lubią to
Napisano 05 sierpień 2021 - 08:07
Pytanie za sto punktów - jak się nawija owijkę gdy ma się dynksa od Di2 w kierownicy!? Ja to jakoś zrobiłem chyba podobnie jak u Marcina (zakładam, że masz tam zakładkę owijki) i też mam to zgrubienie na końcach, a nie chciałbym go mieć i co więcej - w nowym rowerze tego zgrubienia nie było.
Napisano 05 sierpień 2021 - 08:22
Na 8 nawinąłem więc dlatego, poza tym ciężko było mi jednocześnie naciągać, nawijać i trzymać ten mały kawałek taśmy. I chciałem całą owijkę wykorzystać, co się udało po 2 stronach.Przy klamkach wyszło spore zamieszanie na moje oko. U mnie tak to się układa:
- Xcoyote lubi to
Napisano 05 sierpień 2021 - 08:50
Owijkę zawsze możesz przyciąć Mało tego, jeżeli ją przytniesz po skosie, wówczas jej koniec ułoży się elegancko prostopadle do kierownicy i uzyskasz równe zakończenie pod taśmą.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 05 sierpień 2021 - 10:45
Ja przyciąłbym po prostu w ten sposób początek owijki.Pytanie za sto punktów - jak się nawija owijkę gdy ma się dynksa od Di2 w kierownicy!? Ja to jakoś zrobiłem chyba podobnie jak u Marcina (zakładam, że masz tam zakładkę owijki) i też mam to zgrubienie na końcach, a nie chciałbym go mieć i co więcej - w nowym rowerze tego zgrubienia nie było.
- bonobo lubi to