alterego, dnia 23 Kwie 2021 - 10:06, napisał: 
Fajnie sie komus doradza zeby czekac, albo minimalnie nagiac budzet. Cos o tym wiem. 
Jednak jak patrze na rower za 18k, ktory nie ma elektryki i kable na wierzchu to az mnie cos skreca w zoladku i osobiscie bym nie kupil. Tylko, ze ja to ja i (nie)stety uwielbiam gadzety (elektryka), a dla niecheci do przewodow na wierzchu jestem gotow pojsc w hamulce tarczowe (jakby jeszcze byl jakis wybor
)
W dodatku patrze teraz i w trzecim kwartale molgbym miec:
https://www.storck-b...-axs-quarq-2x12
W ktorym jest juz wszystko i nic nie trzeba zmieniac bo odstaje od reszty. 
Tak bardzo w punkt =) Tak mnie drażniło niszczenie obręczy hamowaniem, więc kolejny już disc +.+ Pochowane kable to samo, w nowym już kokpit ze wszystkim w środku 
arturooo3, dnia 23 Kwie 2021 - 10:42, napisał: 
W sumie dla mnie też, między innymi dlatego wjechała nowa Emonda a nie stara Emonda (a było kilka opcji na szczękach ważących na start 7 z bardzo małym naddatkiem, karbonowych kołach itd., po prostu leżaki rocznika 2018 w niezłych cenach). Ale jak już wjechała, jak już człowiek trochę kilometrów zrobi to i tak zaraz zaczyna szukać pola do upgrejdu, niekoniecznie zawsze stricte wagowego, czasem to może być uzupełnienie looku i wygody, czy też połączenie wszystkich 3 wartości jak np. karbonowy kokpit 
(w mojej jeszcze nie wjechał bo rozważam jakie są opcje pośród innych firm)

Zamiast tego mono lepiej chyba ten od SLR, a chyba cenowo podobnie (?) Tylko pamiętaj o nakładce na stery i innym zestawie podkładek XD
Maksio2011, dnia 23 Kwie 2021 - 12:02, napisał: 
Najważniejsze, że Ci się podoba. Każdy ma inny gust, ja bym nie dał rady z tymi kablami 
Maksio2011, dnia 23 Kwie 2021 - 13:48, napisał: 
Szkoda że u mnie leje bo już mnie ciągnie wyjść wypróbować. Tak kola to pierwsze w co pójdą zaoszczędzone pieniądze. Coś fajnego polecacie?
Rzuć okiem w ofertę Vinciwheels. Ja teraz w nie zainwestowałem, a skoro zależy Ci na wadze, to mają chyba obecnie najlżejsze w ofercie i jakąś tam wyprzedaż kolekcji. Tytułem przykładu Vici Tore 45 pod oponę Disc ważą 1255g =), a wersja 35 (wyprzedana już) ważyła bodaj 1195g
A i opinie na forum dobre, bo jest wątek.