rama karbonowa do 5000pln
Napisano 11 grudzień 2008 - 18:59
Nie pozostaje mi nic innego jak reklamować ramę lub ewentualnie oddać na warsztat do jarka, ale raczej będę ją odsyłał do chinoli. Wrzuciłbym zdjęcia, ale szkoda gadać
Napisano 11 grudzień 2008 - 20:16
Napisano 11 grudzień 2008 - 20:56
Jaki będzie mój następny wybór? Najpierw muszę odesłać tą ramę, mam nadzieję że kolejna będzie już ok. Jak nie to wyrzucę ją przez okno i będę dalej męczył poisona ;-)
Napisano 11 grudzień 2008 - 22:52
#151 Gosc_Anonymous_*
Napisano 11 grudzień 2008 - 22:56
Napisano 11 grudzień 2008 - 23:43
Na chwilę obecną jestem w czarnej dupie. Po zapłaceniu dodatkowego 90% i zabraniu się do składania wiem: pierwsza przelotka do tylnego hamulca jest zanitowana odwrotnie, otwór na tylny hamulec jest za mały, nakrętka-trzpień się nie mieści... (
Zanitowana odwrotnie ? Ale linka przechodzi bezproblemowo ?
A otwór - nie możesz go poprostu lekko rozwiercić ?
Trzeba sobie radzić ;-)
Napisano 12 grudzień 2008 - 01:19
travisb, owszem trzeba, ale nie przy nowych ramach, które powinny być poprawnie wykonane
Ja to wszystko rozumiem, ale po przeczytaniu tego co napisał Karbon, nie chciało by mi się ryzykować kilkutygodniowej motaniny z pośrednikami, chińczykami czy kij wie kim tam jeszcze, tylko dlatego, że nie mógłbym sobie w ciągu kilku sekund rozwiazać problemu rozwiercając małą dziurkę ...
Napisano 12 grudzień 2008 - 02:23
Przepraszam, że tak dołuję Cię Kr1zje, ale wiem jakie numery Chińczycy robią z ciuchami np. Znajomi zrzucali się/brali kredyty, zamawiali kontener ciuchów. Okazywało się, że ciuchy są zawilgocone, zbutwiałe i kupa kasy szła w las, bo z Chińczykami w takich sytuacjach nie sposób załatwić sprawy. Z nimi sie gorzej robi interesy niż z ruskimi za pośrednictwem grup przestępczych.
Piję do tego, że zostaw tę ramę sobie, złóż na niej rower i jeździj. rozwiercenie poprzeczki pod hamulce to nie problem bo to alu. Przelotkę możesz też rozwiercić i dać długi pancerz do samego hamulca, albo zrobić jakąś tulejkę wkładaną w tą odwróconą przelotkę.
Napisz do eBay'a, niech zamkną konto temu naciągaczowi i zweryfikują wszystkich innych sprzedających identyczne ramy. Nie porywać się na "wiatraki" bo nic nie załatwisz, ani u producenta, ani u sprzedawcy, stracisz nerwy, pieniądze na przesyłki, a jeszcze stracisz ramę, albo zaplacisz cło jeszcze raz.
Napisano 12 grudzień 2008 - 08:22
"Hi, Dear
So sorry for this happening, we never this situation before, we can refudn $70 to you and you can send it back to us, and once we receive it, we will refund you $100 more and send you a new frame, and we will conclude a invoice in the package so you don't need to pay taxes,..."
Doskonale zdaje sobie sprawę ,że to można rozwiercić, dać tulejkę, otwór pod hamulec też powiększyć, ale tu chodzi o zasady, "nasz klient nasz Pan", a nie że ja kupuje coś a potem się jeszcze bujam z doprowadzeniem tego do stanu używalności, zawsze mogę śmigać tylko z przednim hamulcem, będzie jeszcze lżej... oczywiście żartuje.
Napisano 17 grudzień 2008 - 23:06
http://pedalforce.co...oducts_id=11498
Eh, wygląda cudownie :-D
Napisano 18 grudzień 2008 - 00:55
Pedal Force wypuścił nowy model ramy triathlonowej.
http://pedalforce.co...oducts_id=11498
Eh, wygląda cudownie :-D
Wygląda jak rama na koksie. Mutant jakiś wyszedł ...
Pojęcie piękna jest względne - jak wszystko
Napisano 18 grudzień 2008 - 02:38
Tak czy inaczej - naprawdę podoba mi się jej geometria. Nie żeby nie można było znaleźć ciekawszej bo pewnie można bez problemu, ale mimo wszystko... jak dla mnie, ma coś w sobie. Przy tym cena nie najgorsza, choć na pewno kupować jej nie będę.