Batony Corny i inne zbożowe.
Started By
DominikNDominik
, 11 sty 2011 17:38
114 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 marzec 2011 - 21:29
Dzisiaj w żabce kupiłem takie cuś
http://www.lambertz....assic-200g.html
bardzo dobre i ciastko wsam raz na jedną porcje
na 100g:
wartość energetyczna : 534 kcal
białko: 12,7g/r
węglowodany 51,6g/r
tłuszcz: 30g/r
cena tylko taka 6.99 ale to żabka wiec norma
edit: 3 ciasteczka 3x19g
104 kcal
2,5g białko
weglowodany 10,1g
tłuszcz 6g
http://www.lambertz....assic-200g.html
bardzo dobre i ciastko wsam raz na jedną porcje
na 100g:
wartość energetyczna : 534 kcal
białko: 12,7g/r
węglowodany 51,6g/r
tłuszcz: 30g/r
cena tylko taka 6.99 ale to żabka wiec norma
edit: 3 ciasteczka 3x19g
104 kcal
2,5g białko
weglowodany 10,1g
tłuszcz 6g
Napisano 28 marzec 2011 - 21:41
W Biedronce albo Lidlu są podobne ciastka. Smakuśne, ale w trasę ich bym nie rał a tym bardziej na wyścig. Irytuje mnie, kiedy jakieś ziarna (sezamu zwłaszcza) włażą mi między zęby i desperacko próbuję je wydłubać językiem, jednocześnie skupiając się na utrzymaniu komuś koła przy dużej prędkości ;-)
Ale do pochrupania po treningu jak najbardziej. Smakuśne!
Ale do pochrupania po treningu jak najbardziej. Smakuśne!
Napisano 16 kwiecień 2011 - 11:23
Własnie to. Ostatnio "odkryłem" serki Bakoma w opakowaniu żeli energetycznych. Cena 1.6-1.7 zł. Polecam, bo smak bardzo ok i wchłaniają się również bez dodatkowego odrzutu :mrgreen:
http://img829.images...i/img0408w.jpg/
http://img829.images...i/img0408w.jpg/
Napisano 16 kwiecień 2011 - 20:22
cyclist23, aleś złośliwy.. ja bym się pogniewał.
Dbam o zęby, leczę je i też mi czasem siadają między zębami fragmenty jedzenia, a konsystencja tych batonów jest taka, że o siadanie między zębami przy ich przeżuwaniu nie jest rzadkością.. A jeśli chodzi o siadanie między zębami, to są tego różne powody - nie tylko zaniedbanie zębów. Może Maciek też ma krzywe zęby..
Dbam o zęby, leczę je i też mi czasem siadają między zębami fragmenty jedzenia, a konsystencja tych batonów jest taka, że o siadanie między zębami przy ich przeżuwaniu nie jest rzadkością.. A jeśli chodzi o siadanie między zębami, to są tego różne powody - nie tylko zaniedbanie zębów. Może Maciek też ma krzywe zęby..
Napisano 16 kwiecień 2011 - 21:48
cyclist23, nie uogólniaj ..... zaniedbane uzębienie to u nas chyba choroba narodowa
Nie tyle chodzi o 'siadanie między zębami', co o wchodzenie rozdrobnionego pożywienia w zagłębienia zębów trzonowych. Przynajmniej ja mam z tym 'problem' (ale chyba taka jest poprostu budowa tych zębów), a zęby mam zdrowe, nie dziurawe i zadbane :mrgreen:
Napisano 17 kwiecień 2011 - 06:49
nie jestem złośliwy, niestety zaniedbane uzębienie to u nas chyba choroba narodowa
Offtop:
Jeżeli gwarantowana przez państwo opieka medyczna w zakresie stomatologii praktycznie nie istnieje to nie ma się co dziwić. Do tego jeszcze słabe umiejętności i błędy w sztuce stomatologów dopełnią czarę goryczy (prawie każdy z nas chodzi do poleconych przez znajomych dentystów - po nim wypełnienia trzymają najdłużej). Czarę przelewa ogólnie niska świadomość profilaktyki dbania o jamę ustną - mycie zębów po posiłku a nie tylko 2 razy dziennie, wizyty kontrolne, raz na rok usuwanie kamienia. Ok, to jest tylko następstwem dwóch powyższych przyczyn w tym główniej - bardzo, ale to bardzo kiepscy stomatolodzy.
Gosc_cyclist23_*
Napisano 17 kwiecień 2011 - 08:48
nie miałem intencji nikogo urazić
chcę jedynie zwrócić uwagę na problem, jeżeli dla kogoś jeżdżącego koniecznym jest posiadanie bumagi od lekarza to bez zajrzenia w paszczę i stwierdzenia że wszystko jest ok takowej bym nie wydał
ot i tyle na temat
chcę jedynie zwrócić uwagę na problem, jeżeli dla kogoś jeżdżącego koniecznym jest posiadanie bumagi od lekarza to bez zajrzenia w paszczę i stwierdzenia że wszystko jest ok takowej bym nie wydał
ot i tyle na temat
Napisano 26 maj 2011 - 16:51
Apropo tak batonów..
Dwa dni temu poszedłem do Intermarche po corny. Kupiłem 5 wiśniowych z polewą czekoladową. Kupiłem. Dzisiaj zjadłem jednego i zaczął mnie boleć dziwnie brzuch.. A dawno nie bolał [wcześniej nic nie jadłem takiego] i wiedziałem ,że to musi być od cornego.. Wyciągnąłem papierek z kosza ,patrzę.. data ważności 10.03.2011 :roll: Trzy zjadłem przez tamte dwa dni ,ale pewnie też były przeterminowane. Spojrzałem na tego jeszcze nieotwartego i to samo - 10.03.2011. Pojechałem do Intermarche z papierkiem i starym batonikiem. Spojrzałem na wszystkie corny jakie tam mają i wszystkie były z tą datą ważności.. Zawołałem ekspedientke i zawiązała się rozmowa:
- Dzień dobry. Te batony są przeterminowane.
- Dzień dobry. Ojej. Faktycznie. Zaraz je wezmę.
- Ale ja dwa dni temu kupiłem ich 5. Jednego mam ze sobą. I drugi papierek.
- No i ?
- Co z tym zrobimy ?
- Ma pan paragon ? Bez niego nic nie da rady.
- Nie mam. Nie chcę tego ,ale zaraz mogę narobić pani i sklepowi problemów... Jeden telefon i...
- Przepraszam. Niech Pan da tego przeterminowanego i papierek, zaraz wrócę.
2-3 minuty
- Rozmawiałam z kierowniczką i powiedziała ,że mam panu dać 5 nowych. Proszę..
- Dziękuję. Do widzenia..
;-)
Dwa dni temu poszedłem do Intermarche po corny. Kupiłem 5 wiśniowych z polewą czekoladową. Kupiłem. Dzisiaj zjadłem jednego i zaczął mnie boleć dziwnie brzuch.. A dawno nie bolał [wcześniej nic nie jadłem takiego] i wiedziałem ,że to musi być od cornego.. Wyciągnąłem papierek z kosza ,patrzę.. data ważności 10.03.2011 :roll: Trzy zjadłem przez tamte dwa dni ,ale pewnie też były przeterminowane. Spojrzałem na tego jeszcze nieotwartego i to samo - 10.03.2011. Pojechałem do Intermarche z papierkiem i starym batonikiem. Spojrzałem na wszystkie corny jakie tam mają i wszystkie były z tą datą ważności.. Zawołałem ekspedientke i zawiązała się rozmowa:
- Dzień dobry. Te batony są przeterminowane.
- Dzień dobry. Ojej. Faktycznie. Zaraz je wezmę.
- Ale ja dwa dni temu kupiłem ich 5. Jednego mam ze sobą. I drugi papierek.
- No i ?
- Co z tym zrobimy ?
- Ma pan paragon ? Bez niego nic nie da rady.
- Nie mam. Nie chcę tego ,ale zaraz mogę narobić pani i sklepowi problemów... Jeden telefon i...
- Przepraszam. Niech Pan da tego przeterminowanego i papierek, zaraz wrócę.
2-3 minuty
- Rozmawiałam z kierowniczką i powiedziała ,że mam panu dać 5 nowych. Proszę..
- Dziękuję. Do widzenia..
;-)
Napisano 26 maj 2011 - 17:08
Trzeba było poprosić o 10 w zamian za ryzyko utraty zdrowia 
Wiśniowe to moje ulubione
Bananowe też są dobre, jak coś w Makro co jakiś czas robią promocje i są opakowania po 3 sztuki za 3zł.
pZdr
Wiśniowe to moje ulubione
pZdr
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Gosc_wojtek10611_*
Napisano 26 maj 2011 - 17:38
W ogóle to ja nie wiem co z tymi Cornami oni wyprawiają. Aż zaciekawił mnie xubix sprawdziłem u siebie na opakowaniu. I niby jest jeszcze ważny bo do Czerwca ale tylko do 7 a wyprodukowany w Maju 2010
Kupiłem go tydzień temu. Także, rok leżał na półce ? Nie chce mi się wierzyć.