Batony Corny i inne zbożowe.
Started By
DominikNDominik
, 11 Jan 2011 17:38
114 replies to this topic
#82
Posted 26 May 2011 - 20:37
wojtek10611 jest OK. Wychodzi około 1 zł batonik. To też zależy ile ci ich wyjdzie z blachy. Liczę już oczywiście jakiś tam koszt gazu/prądu.
Znajdź temat o samoróbkach. Są dwa przepisy i z obydwu korzystałem. Te i te są bardzo dobre i co ważne dla mnie - nie wchodzi żadne dziadostwo jak w przypadku batonów Corny. Corny to tylko żurawinowe, to tak w temacie. Chociaż, mimo, że są bez czekolady to i tak w kieszonce robią się bardzo miękkie. Ja od następnej dłuższej trasy będę próbował bułeczki z dżemem, zobaczymy.
Znajdź temat o samoróbkach. Są dwa przepisy i z obydwu korzystałem. Te i te są bardzo dobre i co ważne dla mnie - nie wchodzi żadne dziadostwo jak w przypadku batonów Corny. Corny to tylko żurawinowe, to tak w temacie. Chociaż, mimo, że są bez czekolady to i tak w kieszonce robią się bardzo miękkie. Ja od następnej dłuższej trasy będę próbował bułeczki z dżemem, zobaczymy.
#87
Posted 20 June 2011 - 21:03
Z tanich dobrych batonów polecam Batony Musli z Kauflanda orzechowe. 35g - 60groszy czy jakoś tak. Na treningi idealne
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
#92
Gosc_KubaTdP_*
Posted 26 June 2011 - 18:18
Ktoś z Was pytał wcześniej o batony "domowej roboty". A w styczniowym Men's Health jest ciekawy przepis. Jest to fragment artykułu o indeksie glikemicznym. Jeżeli ktoś nie wie o co chodzi z IG, w skrócie wytłumacze. Im wyższy indeks glikemiczny węglowodanów które jemy tym "gorzej", bo wysoki IG ( od 50-100 pkt ) to węglowodany które dają energetycznego kopa ale na krótki czas. A niski IG jak sie idzie domyslec ( do 50 pkt) to węglowodany złożone, które rozkłądają się dłuższy czas dając "słabszego" kopa, ale na długi czas, czyli nie czujemy niepożądanych skoków energetycznych,osłabienia itp..
Troche sie rozpisałem, ale już wracam do meritum, czyli samego przepisu.

Uploaded with ImageShack.us
Przyznam się, że jeszcze nie miałem okazji tego przepisu wypróbować, ale jak ktoś spróbuje, fajnie by było gdyby opisał i ocenił te batony.
Troche sie rozpisałem, ale już wracam do meritum, czyli samego przepisu.

Uploaded with ImageShack.us
Przyznam się, że jeszcze nie miałem okazji tego przepisu wypróbować, ale jak ktoś spróbuje, fajnie by było gdyby opisał i ocenił te batony.
#98
Posted 19 April 2012 - 17:20
Corny widziałem przedwoczarj w INTRMARCHE
#100
Posted 20 April 2012 - 09:50
Ja ostatnio testowałem w trasie batony z Decathlona "aptonia" - masakra jaki beton ale poza tym smak ok ale działanie jakieś takie słabe
No, bo jak wiadomo w batonach corny i innych aptonia pod postacią owsianki znajdują się zwykłe węglowodany dające 4kcal/g, natomiast w batonach "profesjonalnych" jest owsianka superhiperextraenergy dająca 5kcal energii z grama ;-)
Dlatego po zwykłych nie ma kopa... :-D



