a to warto przygarnąć? FRW HUNTERS HILL CARBON - bardzo, bardzo lekki set w rozmiarze 53
ewentualnie już w tych pieniądzach można mieć HONGFU sprzedawane pod marka RDX z tym, że bez widełek :/
Napisano 29 maj 2015 - 08:01
a to warto przygarnąć? FRW HUNTERS HILL CARBON - bardzo, bardzo lekki set w rozmiarze 53
ewentualnie już w tych pieniądzach można mieć HONGFU sprzedawane pod marka RDX z tym, że bez widełek :/
Napisano 29 maj 2015 - 09:26
Ta, ,,prestiżowa'' marka FRW - sam sobie odpowiedz czy warto kupować ramę z włókna w cenie 1500 zł. Lepsze dobre aluminium niż tani karbon.
Napisano 29 maj 2015 - 11:01
Napisano 29 maj 2015 - 11:11
@jadak, jestem właśnie w trakcie zakupu FRW od tego gościa - on ściąga je z Włoch od jakiejś drużyny sponsorowanej przez tego producenta. Cena stąd, że nie są to nowe ramy - natomiast niektóre są używane, a niektóre nie. Musisz napisać i się dokładnie dowiedzieć.
Nie jest to oczywiście "znana" marka, natomiast jest włoska Typowy mały włoski producent - firma założona przez pasjonata jakich wiele w Italii - Claudio Brusi. Swego czasu Miche jeździło na tych rowerach (m.in. Przemek Niemiec).
Napisano 29 maj 2015 - 11:57
Najlepiej napisz e-maila dlaczego cena się zmienia po dodaniu do koszyka. Ja tam kupowałem ramę jakiś czas temu i bez problemu wszystko się odbyło.Ta rama z planet X po dodaniu do koszyka kosztuje 349,99 funciochów - zupełnie nie wiem o co chodzi :\ do tego dochodzi koszt wysyłki do Pl 24,99 + koszt przelewu walutowego i to wszystko wychodzi trochę ponad 2200 zł. Teoretycznie w promocji -50%. To chyba nie jest atrakcyjna oferta...
Napisano 29 maj 2015 - 12:21
Ta rama z planet X po dodaniu do koszyka kosztuje 349,99 funciochów - zupełnie nie wiem o co chodzi :\ do tego dochodzi koszt wysyłki do Pl 24,99 + koszt przelewu walutowego i to wszystko wychodzi trochę ponad 2200 zł. Teoretycznie w promocji -50%. To chyba nie jest atrakcyjna oferta...
Cena jest różna, w zależności od koloru ramy. Po wybraniu odpowiedniego koloru zobaczysz obowiązującą cenę. 249,99 jest na kolor czerwony i biały. Taka promocja w stylu "ceny już od 249,99*"
Napisano 18 sierpień 2015 - 16:43
Witajcie,
nie jeździłem kawał czasu (kontuzje), stęskniłem się za asfaltem jak cholera i powoli zaczynam się rozglądać za rowerem szosowym służącym do jazdy rekreacyjnej. Nie zależy mi na wadze, nowoczesnym wyglądzie, celuję raczej w starsze, używane ramy. Na allegro znalazłem coś takiego. Prezentuje się bardzo ładnie, jest w moim rozmiarze (51-53 cm). Co o niej sądzicie? - pytanie do znawców columbusów. Warta swojej ceny? Oryginalna chociaż?
Napisano 19 sierpień 2015 - 05:30
Weź pod uwagę, że to waga kompletu, czyli ramy ze sztycą (około 300 g), suportem (znów 300 g), sterami (150 g) i regulatorami pancerzy (30 g). Widelec pewnie z 700-800 g, więc wychodzi na to, że sama rama waży około 2000 g (może nawet trochę mniej, jeśli sztyca i suport cięższe niż założyłem).
Cena dość wysoka, ale widać, że stan ładny.
Napisano 01 październik 2015 - 19:11
Napisano 04 październik 2015 - 17:20
Mam zamiar zmienić ramę z widelcem ,do wydania będę miał ok 1500zł.Tu rodzi się pytanie :czy za tą kasę kupić tańszy karbon czy lepsze alu z karbonowym widelcem?Zależy mi na sztywności ramy i na wadze.Proszę o pomoc.
Napisano 04 październik 2015 - 21:50
Za tę kwotę raczej nie kupisz ramy alu lżejszej od ramy karbonowej ( chociaż teraz na allegro są szwajcarskie Koby wyjątkowo lekkie, ale bez widelca ). Z drugiej strony karbonu za te pieniądze ( nowego ) też nie. Jeszcze niedawno w dobrej cenie można było kupić na allegro ramy alu Eddy'ego Merxa z widelcem w pełni karbonowym. Poszukaj w archiwum adresu sprzedawcy ( było chyba nawet dwóch ) set wychodził ok. 1000 zł.
Ja bym wolał dobre alu niż chiński ( kontynentalny ) karbon, ale to moje prywatne zdanie.
Napisano 16 październik 2015 - 15:21
Znalazłem coś u siebie na dysku na temat slopingu: http://www.speedysha...608-sloping.pdf
Napisano 24 październik 2015 - 15:26
Panowie ile będzie ważyć ta rama z widelcem?Sprzedawca nie wie.
http://olx.pl/oferta...html#51ee2114a1
Napisano 12 listopad 2015 - 20:29
Witam, która rama jest lepsza wg. was? Giant Tcr Advanced LE(wersja T-Mobile) czy Kellys URC 9.9(wersja pierwsza)? Wiadomo, Giant to jest lepsza marka, z kolei na korzyść Kellysa przemawia to, że jest to parę lat młodsza konstrukcja. Ogólnie Kellys wygląda nowocześniej, choć w sumie wygląd nie ma dla mnie pierwszorzędnego znaczenia.
Napisano 12 grudzień 2015 - 16:06
Witam, mam na stanie rower Hibike Noon 8.2 rozmiar 60 2016. Mam 187cm wzrostu i 86cm w przekroku. Czy ta rama jest dla mnie odpowiednia? Jeśli jest za duża, to mogę dokonać jakiś modyfikacji, które spowodują, że rower będzie odpowiedniejszy dla mnie?
Pozdrawiam!