Co do zasady się zgodzę, aczkolwiek mam inne zdanie w kwestii map - ja nie widzę problemów w użytkowaniu przyciskami, choć do tego trzeba się przyzwyczaić i nie jest to tak wygodne jak z ekranem dotykowym. No ale dla mnie to ekran mapy służy do sprawdzenia jak wygląda okolica, ewentualnie wskazanie punktu nawigacyjnego i nawigacja po wyliczeniu trasy, do normalnego przeglądania mapy wolę smartfon... Oczywiście ekran z możliwością obsługi dotykiem zdecydowanie ułatwia obsługę - dokładnie tak samo jest w E530 i E830, stąd przy aktywnym wykorzystywaniu map zdecydowanie przydaje się obsługa dotykowa, choć i sama obsługa urządzenia jest łatwiejsza (głównie konfiguracje i obsługa widżetów).
Ja to oceniam z punktu widzenia biegania. Nawet ostatnio w nie tak dalekiej okolicy w której rzadko bywam: bieg bez wgranej trasy, raczej z głowy no i nie byłem pewien czy mam skręcić już teraz czy dopiero na następnej krzyżówce. Mogłem to wygodnie sprawdzić nie przerywając biegu. Na rowerze to nieco inna sprawa jednak
Drobna uwaga do wyłączania WiFi - nie ma absolutnie żadnej potrzeby wyłączania tego w zegarku Fenix, bo... WiFi jest włączane incydentalnie tylko wtedy, gdy jest potrzebne - w praktyce w F6 jeśli WiFi jest włączone to jest używane do autoprzesyłania danych po zakończeniu aktywności, ewentualnie po wywołaniu synchronizacji włącza WiFi, nawiązuje połączenie z siecią, synchronizuje dane (w tym ewentualne aktualizacje oprogramowania) i wyłącza WiFi, w F7 dochodzi jeszcze pobieranie danych mapowych (to WiFi jest wolne, kablem szybciej), materiały dźwiękowe od dostawców zewnętrznych, jak jest nieużywane, to jest wyłączane. Wifi nie pracuje tu cały czas, kwestia energooszczędności.
Dzięki za info! W sumie włączenie wifi nie wpływa na szacunkowe informacje o tym, na ile jeszcze wystarczy baterii, więc nieco mnie to dziwiło. Dobrze wiedzieć, że można śmiało włączyć.