Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy POZNAŃ

3897 odpowiedzi w tym temacie

#2601 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 luty 2013 - 21:50

Chciałem ją oblać napojem z bidonu, ale mi niestety nie wyszło

Oj nieładnie Radku nieładnie :mrgreen:

#2602 Gosc_Rafalek_*

Gosc_Rafalek_*
  • Gość

Napisano 12 luty 2013 - 08:25

Np. fragment od torów w Luboniu aż za Łęczycę jest asfaltowy i nie jest taki znowu zły.

Ta droga to tragedia, pelno szkla, piasek i kamienie a pozniej liscie i bloto...
Niestety debile w samochodach swoje wiedza :/

#2603 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 luty 2013 - 09:04

Chciałem ją oblać napojem z bidonu, ale mi niestety nie wyszło

Oj nieładnie Radku nieładnie :mrgreen:

Nauczyłem się przy okazji, żeby następnym razem rzucać bidonem zamiast psikać, tylko szkoda mi trochę Camelbaków Chill ;-)

Np. fragment od torów w Luboniu aż za Łęczycę jest asfaltowy i nie jest taki znowu zły.

Ta droga to tragedia, pelno szkla, piasek i kamienie a pozniej liscie i bloto...
Niestety debile w samochodach swoje wiedza :/

Chyba mówimy o innej drodze, jak na polskie standardy jest OK. Jak Ci ślsko, to potraktuj odcinek jako trening skupienia i utrzymania równowagi ;-)
Nie jeździsz nigdy samochodem?

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#2604 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 luty 2013 - 14:21

Ja w sezonie do roboty śmigam moją szosówka. Mam jakieś 17-18km ze Swarzędza na ul.Górecką w Poznaniu. Trasa zajmuje mi jakieś 40minut, jeżeli miałbym korzystać z dróg rowerowych to myślę, że czasami w godzinkę bym nie dojechał :D
Generalnie to mam głęboko w du...ie te drogi, śmigam cały czas asfaltem.

Giant TCR Advanced 2016

#2605 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 luty 2013 - 18:26

http://www.tt.home.p.../regmemor13.pdf

#2606 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 luty 2013 - 08:22

Chętnie bym wystartował ale posiadam tylko szosówkę :)

#2607 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 13 luty 2013 - 13:50

charles7310 Wiadomo że to nie kończy sprawy, ale wiele razy wiara wygrywała więc nie ma stresa... :lol: Prawo jest zawsze po stronie tego który je korzystniej zinterpretuje! :mrgreen:

Maciej w kontekście linku - Kto tam kurna wygrywa? 40min+runda o co kaman? :shock:

#2608 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 luty 2013 - 18:36

Tak się rozgrywa niektóre wyścigi, ścigasz się normalnie jak na rundach, tylko zamiast okrążeń odliczany jest czas. Jak minie 40 minut, a czołówka przejedzie start/meta to zostaje ostatnie okrążenie i tyle. Proste jak drut. Le Mans nie oglądałeś;p tam jest podobnie tylko jadą 24h;p

#2609 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 13 luty 2013 - 19:26

Wiadomo że to nie kończy sprawy, ale wiele razy wiara wygrywała więc nie ma stresa... :lol:

Zgadza się. Pozostaje tylko kwestia doprowadzenia sprawy do samego końca. Niejednokrotnie zachodzi potrzeba skorzystać z porady adwokata, załatwić jakąś ekspertyzę itp., a to rodzi dodatkowe koszty. Osobiście jak coś przeskrobię to staram się zawsze dogadać :-)
Oby do wiosny :lol:

#2610 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 14 luty 2013 - 02:11

Czyli mniej/"mniej-cej" ostatni odpada :mrgreen:

Nakaz spłaty kosztów sądowo-procesowych przez przegranego zawsze spoko :mrgreen:
Z prawnikiem idzie się dogadać (płacisz po sprawie) lub jest nadany publicznie na wniosek, biegli mogą być wyznaczeni przez sąd też free (są artykuły które się na ten temat rozwodzą) ;-)

Na pierwszy rzut oka, nie można wygrać takiej sprawy bo, kolejność jest następująca (uproszcz.) Konst., Ustaw., i Rozporządzenia Ministra.
Jeżeli ustawa -Kodeks ruchu drogowego nakazuje jazdy rowerem po drodze rowerowej, nawet jeśli takowa nie spełnia norm (rozp. Ministra)ale jest jako taka przyjęta (paradoks) to poruszanie się (tu:)ulicą, jest łamaniem przepisów.

"Przyjęta"

Pozostawia to spore jak cholera pole do popisu moim ewentualnym obrońcom, :mrgreen: które MI osobiście daje spokój z 100% dróg rowerowych w Poznaniu i każdym świniowozem :mrgreen: :lol:

Charles tu jesteśmy zgodni -Prawda absolutna: Zawsze mów prawdę bo, prawda zawsze się obroni i przede wszystkim szczera, spokojna rozmowa... :-) ;-)

#2611 piotrfala

piotrfala
  • Użytkownik
  • 861 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 luty 2013 - 21:33

Ktoś jeszcze się wybiera na to kryterium przełajowe ?
Ja chyba skorzystam, co prawda od swiąt nie jeździłem ale co tam :D
raz sie żyje :mrgreen:

www.facebook.com/strato.bike

gallery_2798_164_47484.jpg

#2612 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 15 luty 2013 - 23:33

Witam mam pytanie , mianowicie chciał bym wystartować w Ogólnopolskmi Wyściug na Torze Samochodowym w poznaniu , i tu pytanie , mam 19 lat , posiadam badania , ale nie mam licencji masters (mam ale orlika) w jakiej kategori mogł bym tam wystartowac ? I jeszcze jedno pytanie , moj tata nie posiada badan sportowych ani licencji , i tez by sobie chetnie wystartował , będzie jakas kategoria dla amatorów , czy wystarczy ze podpisze jakas kartke i bd mogl wystartowac z masters m40 ?

#2613 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 luty 2013 - 09:53

Bez licencji jest kategoria amator, w 2012 ta kategoria był a połączona chyba z M70 i MTB i startowała na dystansie 5 okrążeń. Startowaliśmy także w wyścigu głównym, nie było w tym problemu, później część z nas wystartowała w drugim wyścigu.

#2614 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 16 luty 2013 - 15:10

Do zobaczyska jutro na Winogradach ! :)

#2615 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 16 luty 2013 - 23:21

maciej1986, w wyscigu głównym ? tzn ? i w jakim drugim ? Nie no z m70 troche lipa .. I TYLKO 5 OKR.

#2616 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 17 luty 2013 - 03:14

Główny to M20-30 a oni startowali w drugim potem w Cyklo.... swoją drogą ładnie lało :mrgreen:

#2617 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 17 luty 2013 - 16:27

łe n to to ładnie jak nie ma problemu startowac z m30 bez licencji tylko z badaniami . A co z moim tatą jak on nie ma badan , tez moze startowac z m40 ? Chyba się przejadę , bo trzeba od czegos zaczac ten sezon . A jest gdzies jakis regulamin czy cos ?

#2618 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 17 luty 2013 - 23:23

Powiem w ten sposób - "Kto to sprawdza?" -Jest oświadczenie, jak okłamałeś nie przysługuje ubezpieczenie, tyle, startować może każdy ;-)

#2619 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3263 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 luty 2013 - 00:25

Powiem w ten sposób - "Kto to sprawdza?" -Jest oświadczenie, jak okłamałeś nie przysługuje ubezpieczenie, tyle, startować może każdy

Co za pierdoły.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#2620 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 luty 2013 - 11:45

E...ROZMIAR, bo sie juz misz masz porobił :-P
erico329, Ojciec zapisuje sie przed startem, płaci startowe, startuje z główną grupą. Jak będzie Miał siły może jeszcze jechać potem kilka kółek z amatorami.
Wyniki to juz inna historia, bo nie zdażyło się chyba nigdy, aby panowie sędziowie czegos nie popierniczyli :-D .

Ps. Rzysko, chodziło o to, że jak będziesz uczestniczył w kraksie to nie masz prawa dochodzić ubezp. bo w wyścigu głównym (bez licencji) jedziesz na własna odpowiedzialność.

Dodaj odpowiedź