Szosowcy POZNAŃ
Gosc_Rzysko_*
Posted 19 February 2013 - 02:29
Różnice między nimi z pewnością łatwo udowodnić :mrgreen:
Jeżeli w zawodach Masters' "wpieprzają" ciebie w kat. "M" i tak najczęściej jest; przy czym albo nie masz badań albo je masz - piszesz oświadczenie -
Jeżeli startujesz w zawodach maksymalnie amatorskich (nawet z wyłączeniem Cyklosportu) również są pobierane oświadczenia - jest to zrozumiałe zrzucenie odpowiedzialności org.; do tego momentu nie ma bulwersu. 8-)
Bulwers pojawia się tu: :mrgreen:
Czy można nie mieć badań i startować: TAK MOŻNA!!!
Dwustronna czynność prawna o charakterze rozporządzającym - Ty jesteś gwarantem swojego stanu zdrowia, bez przedkładania potwierdzającej opinii.
Groźba kary występuje na wniosek organizatora vel. strony i po zaistnieniu negatywnego skutku, wcześniej nie może, w ostateczności też org. może nie dopuścić zawodnika co do którego jest podejrzenie uszczerbku na zdrowiu lub życiu.
Tu pojawia się jakaś tam śmieszna moralność (Rozmiar), ale prawo nie jest moralne, więc temat ucinam.
:mrgreen:TY (MARIOLA KOWALSKA) OŚWIADCZASZ ŻE JESTEŚ ZDOLNA/ALBO GŁUPIA BO KŁAMIESZ
W amatorze korzystniej być głupim - i taka jest moja odpowiedź, to czy się komuś podoba spuentuję dwoma zdankami i twierdzeniem które chyba ten "pod-temat" zamykają definitywnie:
-"Prof. nadzw. dr hab. med. twierdzi że jest zdrowy bo, nic go nie boli"
-"prawo nie może być moralne, prawo musi być rygorystyczne i ślepe"
Maraton poznański - na 8tys. startujących zmarł jeden mężczyzna, który nie był zdolny do wykonywania takiego wysiłku.
Posted 19 February 2013 - 09:00
Kalendarze startów, które mogą się przydać.
http://ttc.jade.pl/w...3-www-v.1.1.pdf
Czegoś takiego szukałem
Posted 19 February 2013 - 11:25
Ja planuję na pewno pojawić się na:
- 14 kwiecień - Tor Poznań
- 27 kwiecień - Żądło Szerszenia
- 18 maj - Poznań (jeszcze nie wiem)
- 25 maj - Suchy Las
- 26 maj - Biedrusko
na razie tyle.... :-)
Giant TCR Advanced 2016
Posted 19 February 2013 - 11:36
Gosc_Cyborg_*
Posted 19 February 2013 - 17:13
Kalendarze startów, które mogą się przydać.
http://ttc.jade.pl/w...3-www-v.1.1.pdf
http://xc-mtb.info/art561.html
Dla chętnych i z dobrą nogą można dodać jeszcze dwie ciekawe pozycje:
http://eng.tatrytour.eu/?id_menu=9002
Jarna Klasika - 25.05
Tatry Tour - 27.07
Posted 19 February 2013 - 20:01
Generalnie warto? A może same badania, one same coś więcej dają?
Swoją drogą jakie to badania? :mrgreen:
Posted 19 February 2013 - 20:36
W związku z tym, że chciałbym wystartować w tym sezonie kilka razy zacząłem się właśnie zastanawiać czy nie wyrobić sobie badań i licencji masters. Jak to wygląda cenowo?
Nie wiem jak bardzo jesteś zaawansowany na szosie ,ale jeżeli chcesz zacząć przygodę z szosą od konfrontacji z mastersami to chylę czoła :shock: musisz mieć mocną nogę , ja bym się jeszcze nie odważył... nie ten poziom...jeśli chodzi o mnie to będę miał teraz 2 -gi sezon PP w maratonach szosowych gdzie jest pełne spektrum zawodników a może kiedyś...się zdobędę na rywalizację z mastersami. Wiem jedno : tam żartów nie ma... :-D
Posted 19 February 2013 - 22:01
Chodziło mi bardziej o to aby nie było problemów ze startami, typu że jade a oni mi mówią nie wystartuje Pan w głównym wyścigu bo nie ma Pan licencji...
I będę się ścigał z dziadkami na jakieś 20km zamiast np na 100km w głównym.
Posted 20 February 2013 - 09:03
Na pewno pojawię się w którąś niedziele z wami na obornickim w tym sezonie!
Posted 20 February 2013 - 11:35
Tylko żebyś się nie zdziwił jak dziadki Cie ujadą :mrgreen:I będę się ścigał z dziadkami na jakieś 20km zamiast np na 100km w głównym.
Start wspólny ma swoje prawa i bardziej liczy się wytrenowanie interwałów, niż jazda jedną prędkością na dłuższym dystansie.
Tak więc na początek proponuję nasze ustawki, z tym że Obornickie zostawił bym na koniec (bo tam już jest przedsmak wyścigu). :-D
Posted 20 February 2013 - 12:32
Tak na poważnie to zdaję sobie z tego sprawę, chce się po prostu dużo pojeździć w tym sezonie i najlepiej w grupie, właśnie ustawi, jakieś wyścigi itp...dawidr tez tak kiedyś myślałem .....
trasa ustawki ma 60 km i srednie do momentów w których odpadałem wachały się 36-38 km/h
Jasne, że pewnie na początku dostane srogie lanie ale i tak coś czuje, że będzie to GRUBY sezon :->
Co do tej ustawki to macie jakąś konkretną trasę? Bo rozumiem, że to coś innego niż trasa z Obornickiej (tą trasę akurat znam, często tam robiłem sobie samemu trening) a widzę, że konkretną odległość podajesz.