Jump to content

Photo

Szosowcy POZNAŃ

3897 replies to this topic

#2901 D3biec

D3biec
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 May 2013 - 10:52

Ekhm... to postaram się grzecznie złapać jakiegoś koła i łapiąc desperacko oddech słuchać o czym gadacie hehe :-P .

Wpadnę na pewno ;-)

#2902 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 18 May 2013 - 14:28

Eeee, spokojnie będzie... ;-)

#2903 BorysCh1

BorysCh1
  • Użytkownik
  • 284 posts
  • SkądLuboń

Posted 18 May 2013 - 17:44

Eeee, spokojnie będzie...

hmm, może uda mi się przyjechać...

#2904 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 18 May 2013 - 18:03

Z Kasią jeździmy naprawdę spokojnie ;-)

#2905 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 May 2013 - 22:15

Wracam jutro rano ze wsi od rodziców rano i nie zdążę na ustawkę na Obornickie więc jakoś po południu w okolicach Obornik, Murowanej i Bierduska będę jeździł.
Dystans 100-120km - jak ktoś chętny to dajcie znać.

#2906 Gosc_dAb_*

Gosc_dAb_*
  • Gość

Posted 19 May 2013 - 07:16

Dawidr
O ktorej chcesz jechac? Mam plan by zrobic petle na ustawce z obornickiego a potem w okolicach biedruska jeszcze gdzies ie przejechac, by calosciowo wyszlo 150/160 km.

Napisz [email protected]
Odbiore nawet na trasie. Pzdr

#2907 D3biec

D3biec
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 May 2013 - 11:42

Dzięki za wspólna jazdę, jest przepaść między jazdą solo a w grupie ;-) . Niestety nie dojechałem z wami do końca ale w Rogalinie Borys za mną poczekał i wspólnie pokręciliśmy przez Puszczykowo w kierunku Poznania. Mam nadzieję, że trasa się wam udała ;-)

#2908 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 19 May 2013 - 12:25

NO KURDE!!!! Podobno się do domu cofnąłeś... Chyba kogoś powiesimy! :-P

PS. BorysCh1 czy ja naprawdę aż tak zaciągałem? -Kasia mnie znienawidziła, a to Ty pierunie kazałeś mi zrobić zmianę. :-P -No kurde, Ja trzymałem tylko 34km/h tak jak na początku zmiany :-D

PS.II. D3biec wpadnij w czwartek o 17 w to samo miejsce, Przed Lesznem wchodzi regeneracja, a Kasia powiedziała że mi przywiążą oponę od stara żebym jechał wolniej :mrgreen:

#2909 D3biec

D3biec
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 May 2013 - 12:46

nie, ja jadę do końca, ino wolniej :-P . W czwartek idę na nockę do roboty ale zobaczymy co się da zrobić ;-)

Tak wyglądała mniej więcej nasza trasa, nie wszystkie ulice zapamiętałem

#2910 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 19 May 2013 - 14:17

No to to widzisz, muszę za kłamanie "Obelixa" powiesić :D

A traska spoko, przez puszczykowo ostatnimi czasy przejeżdżam codziennie na mosinkę nawet dziur jak by mniej :-P

#2911 michal2011

michal2011
  • Użytkownik
  • 124 posts
  • SkądWlkp

Posted 19 May 2013 - 16:45

Witajcie!

Czy ktoś z obecnych na forum jechał w dniu dzisiejszym z Ronda Obornickiego o 10:00?
Miałem okazję jechać tą samą drogą z kolegą, jednak niezależnie od ludzi z ustawki i chciałbym się dowiedzieć czy wszystko się dobrze skończyło z poszkodowanym? Nie mam żadnych informacji co się stało, więc i nie wiem czego się spodziewać.

#2912 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 May 2013 - 17:31

Dawidr
O ktorej chcesz jechac? Mam plan by zrobic petle na ustawce z obornickiego a potem w okolicach biedruska jeszcze gdzies ie przejechac, by calosciowo wyszlo 150/160 km.

Napisz [email protected]
Odbiore nawet na trasie. Pzdr

Kurde, ostatni raz zerknąłem na forum dzisiaj z samego rana, potem byłem autem w trasie i już nie czytałem postów. Wiec wybrałem się sam.
Mijałem kilku kolarzy, najpierw dwóch tuż za Rokietnicą (jeden w niebieskim stroju Discovery) a potem jak przejechałem obornicką w stronię Maniewa to tuż przed Maniewem wyciął mnie jeden koleś w takiej o ile dobrze pamiętam różowej koszulce. To może byłeś Ty? :-) Cisnąłem potem za tym kimś 40km/h prawie aż do samych Obornik. Ale ta osoba tuż przed samymi Obornikami zatrzymała sie w lesie i już potem jej za sobą nie widziałem.
Aaaaa i jeszcze spotkałem dwóch tuż przed rondem na obwodnicy Murowanej, oni lecieli na Poznań a ja jeszcze kawałem pojechałem w stronę Wągrowca.
Wyruszałem z Suchego Lasu jakoś pomiędzy 12.00 a 13.00.

Następnym razem będę jeszcze sprawdzał forum tuż przed samym wyjazdem :-)
Zrobiłem 91km - 32km/h

#2913 michal2011

michal2011
  • Użytkownik
  • 124 posts
  • SkądWlkp

Posted 19 May 2013 - 17:56

Mijałem kilku kolarzy, najpierw dwóch tuż za Rokietnicą (jeden w niebieskim stroju Discovery)

Dwóch i jeden w Discovery - to ja :-)
Dla potwierdzenia - jechał na czerwonej Orbei, a drugi, również w niebieskim stroju, na białym Corratecu?

#2914 Gosc_dAb_*

Gosc_dAb_*
  • Gość

Posted 19 May 2013 - 18:04

Jechałem na samym końcu gdy kolega się wywrócił. Bardzo nieciekawy upadek. Liczę i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i formy.
Jeśli ktoś mógłby napisać jak kolega się czuje, będę
wdzięczny.

Dawidr. Przy rondzie mogłeś nas widzieć z kolegą. Barwy Specialized i SGB.
Całość udało się zamknąć 102 km @ 35,4 km/h

Anyone: W tygodniu tor poznań jakoś?

#2915 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 May 2013 - 18:05

Mijałem kilku kolarzy, najpierw dwóch tuż za Rokietnicą (jeden w niebieskim stroju Discovery)

Dwóch i jeden w Discovery - to ja :-)
Dla potwierdzenia - jechał na czerwonej Orbei, a drugi, również w niebieskim stroju, na białym Corratecu?

Nie rozumiem dokładnie pytania :-)
Ja jechałem na czerwonej Meridzie 904. Dokładnie rowerów nie pamiętam jakie mijałem w pamięć zapadł mi ten niebieski strój discovery :-)

#2916 michal2011

michal2011
  • Użytkownik
  • 124 posts
  • SkądWlkp

Posted 19 May 2013 - 19:24

Dawid, nieważne - pewnie się mijaliśmy, bo w tych okolicach i w tym stroju jechałem. Reszta nieważna, skoro i tak głównie koszulkę zapamiętałeś :-)

Życzę zdrowia i wszystkiego dobrego poszkodowanemu, nieważne czy tu zagląda.

#2917 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 May 2013 - 06:46

Ktoś zna więcej szczegółów z kraksy na obornickim? Podobno potrzebna była karetka?

Giant TCR Advanced 2016

#2918 Gosc_dAb_*

Gosc_dAb_*
  • Gość

Posted 20 May 2013 - 07:52

Tak, kolega podejrzewał uraz obojczyka, przez chwilę też był w dość dużym wstrząsie , dlatego trzeba było zadzwonić po ambulans.

__
Pytanko - Kto jutro (wtorek 21 maja) będzie na Torze Poznan ? Ode mnie będą ok 2-3 osoby, jak ktoś może dołączyć - będzie lepiej. Tempa nie mogę obiecać, ale chętnie 36-40 km/h

__

Nie znalazłem tematu o VIII Leszczyńskim Maratonie Rowerowym Bikefun Leszno, dlatego utworzyłem go.
Zajrzyjcie, piszcie - kto się wybiera?
Jakie dystanse chcecie jechać?
Jaki czas obstawiacie?
Może się uda zgrać na starcie (! wspólnym !) ?

LINK do tematu VIII LMR BikeFun Leszno

#2919 Gosc_lesnik_*

Gosc_lesnik_*
  • Gość

Posted 20 May 2013 - 10:29

O której we wtorek planujecie tor?

#2920 Gosc_dAb_*

Gosc_dAb_*
  • Gość

Posted 20 May 2013 - 19:21

Tor we wtorek umowiony z kolega na godzine 18
Jesli ktos ma ochote pokrecic to fajnie bedzie sie tam spotkac.
Powinni nas wpuscic bez probl.

Reply to this topic