Jump to content

Photo

Szosowcy POZNAŃ

3897 replies to this topic

#3161 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 08:10

Pewnie skrócą do 12-15 rund jak to zawsze bywa.

Zawsze skracali pomimo deklaracji na początku większej ilości?
W regulaminie jest wyraźnie podzielone, nawet godzinowo jest podane kiedy jaka grupa startuje.

#3162 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 08:30

Jak ktoś się nie wybiera na tor, a ma ochotę na dłuższy trening to jadę jakoś o 14:00 rundkę Naramowice-Poligon-Oborniki-Ryczywół-Rogoźno-Murowana Goślina-Biedrusko-Poznań

razem zawsze raźniej ;)

#3163 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 20 July 2013 - 09:08

Co do wyścigu, to oczywiście nie startuję, ale pojawię się popstrykać fotki. Chyba tez skorzystam z okazji, zabiorę rower i przed wyścigiem skorzystam z możliwości pokręcenia się na Torze. Nie powinno być z tym chyba problemu... :roll:
Co do samych zawodów, to po ostatnich jajach jakie były ze startem (startami :mrgreen: ) i w ogóle z sędziowaniem, to od razu bierzcie poprawkę, że i tym razem sędziowie mogą dodać kolorytu do zawodów. :mrgreen:

#3164 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 posts
  • SkądWielkopolska

Posted 20 July 2013 - 10:39

O jakich jajach mówisz ? ;D chyba nie puszczą każdej kategori osobno ? ;pp

#3165 Chreno

Chreno
  • Użytkownik
  • 49 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 10:40

Jeżeli jutro będzie start z ronda proszę o informację - chętnie się przejadę na pierwszą jazdę w grupie.

Tempo może wytrzymam :)

#3166 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 20:11

Ogień od pierwszego okrążenia na torze dzisiaj! Odpadłem na 71 kilometrze (na 18 okrążeniu z 20) od peletonu. Poszedł zaciąg po jednym z zakrętów i brak mocy... :-)
Nie walczę o punkty więc zjechałem bo średnia po odpadnięciu spadła mi z 40km/h na 29 :mrgreen:

Średnia wyszła mi równe 40km/h na tych 18 kółkach które przejechałem.

#3167 vooyas

vooyas
  • Użytkownik
  • 8 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 20:15

Ja odpadłem od peletonu przy drugim okrążeniu. To nie tempo dla mnie. Na trasie trafiłem na Orsona i razem, na zmianę się holowaliśmy (dzięki za wspólną jazdę) ze średnią 35 km/h. Okrążeń nie liczyłem, ale 3 duble dostałem, więc 16 lub 17 okrążeń zrobiłem (69 km przejechałem) :)
Huragan dał radę :) Było fajnie - na następny wyścig też się piszę :) Ma ktoś jakieś fotki?:)

#3168 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 20:39

Dzisiaj było dość mocno, ale na Torze łatwiej przetrzymać zaciągi jak się wyczuje gdzie idzie się osłonić od wiatru, czasami zostawałem na zawietrznej i było naprawdę ciężko. W takich momentach można odpuścić i schować się na samym końcu grupy. Cieszę się, że udało się dojechać do końca w grupie bo były już chwile zwątpienia.

dawidr następnym razem wyrzucaj opakowanie po żelu mniej energicznie lub schowaj je do kieszonki :mrgreen:

#3169 orson

orson
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądPoznań(Przeźmierowo)

Posted 20 July 2013 - 20:57

Mój debiut i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem tego z jaką prędkością jechał peleton, w szczególności szacunek dla "starszych Panów". Jeszcze dużo pracy przede mną.

Również dzięki vooyas za wspólną jazdę.

#3170 D3biec

D3biec
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 21:06

No to ja się nie przyznam po którym kółku odpadłem :mrgreen: . Pierwszy wyścig w życiu za mną i pewnie nie ostatni ;-) . Gratki dla Piotra i Macieja, że dotrwali do końca, było ostro

#3171 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 21:11

Spokojnie chłopaki, wyścigi to nie to samo co trening. Tutaj się liczy także taktyka, opanowanie i doświadczenie. Pościgacie się więcej to będziecie dojeżdżać do mety:) ja aktualnie mam gorszą dyspozycję niż miesiąc temu, sam nie byłbym w stanie utrzymać średniej 30km/h prze dwie godziny, ale za to potrafię przetrzymać skoki i zaciągi, które trwają kilkadziesiąt sekund. Teraz siedzę i czuję, że zaraz mi nogi odpadną :D

#3172 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 21:27

dawidr następnym razem wyrzucaj opakowanie po żelu mniej energicznie lub schowaj je do kieszonki :mrgreen:

Oj tak, pierwszy i ostatni raz tak zrobiłem - majtło mnie konkretnie :-)
Całe szczęście, że tylko majtło...

Po kilku wyścigach już mniej więcej wiem jak się ustawiać, po pierwszym okrążeniu już wiedziałem gdzie wieje i dobrze się ustawiałem. Ale na 17 okrążeniu zostałem zamknięty i ze złej strony brałem dwa zakręty - razem z całym wiatrem na mnie. Straciłem sporo sił co poskutkowało odcięciem na następnym okrążeniu.

Generalnie pomimo tego, że odpadłem na 2 kółka przed końcem to i tak wyścig mega udany dla mnie. W życiu bym nie pomyślał rok temu jak zaczynałem pedałować na szosówce, że będę w stanie przez 70km utrzymać się w grupie która jedzie 40km/h, przetrwać zaciągi i skoki po 50-55km/h :-)

#3173 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,262 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 21:28

Jutro o 9.30 jedziemy ze skrzyżowania ulicy Dojazd i Wojska Polskiego- trasa około 100km.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#3174 piotrfala

piotrfala
  • Użytkownik
  • 861 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 21:30

A ja już doszedłem do siebie bo jak zwykle dobił mnie finish :mrgreen:
Było mocno, miałem kilka kryzysów. Jestem mega zadowolony bo w tym sezonie udaje mi się w końcu wytrzymać do końca :lol:

A dla wytrwałych zapraszam jutro o 9.30 na skrzyżowanie wojska polskiego z dojazdem.
W planie długie powolne kręcenie :) Tempo bardzo spokojne bo sił juz tyle nie bedzie :-|

www.facebook.com/strato.bike

gallery_2798_164_47484.jpg

#3175 play

play
  • Użytkownik
  • 361 posts
  • Skądpzn

Posted 20 July 2013 - 21:49

Jutro o 9.30 jedziemy ze skrzyżowania ulicy Dojazd i Wojska Polskiego- trasa około 100km.

Jak jedziecie wolniej niż obornickie to wpadnę (o ile wstanę bo 9:30 w niedziele to dla mnie noc :P) Trasa na Rokietnicę, Oborniki, Murowana?

#3176 MalarZ

MalarZ
  • Użytkownik
  • 8 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 21:50

Wczoraj zrobiłem 170km i myślałem, że będę trochę zamulony na starcie ale poszło gładko i do 16 okr. byłem na tyle świeży, że nawet sobie pozwoliłem na skokena którego chyba jedynym celem była myśl, że może jakaś fotka z tego będzie, bo jednak tempo peletonu było za dobre żeby to miało jakiś głębszy sens. :mrgreen:

Po tym okrążeniu zostałem później dość ładnie zamknięty i potraciłem szprychy w przednim kole, więc pozostało mi bezpiecznie wytracić prędkość i się wycofać. 8-)

#3177 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,262 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2013 - 21:51

Tak jedziemy wolniej :-) będzie nas mniej. Trasa jakaś taka.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#3178 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 posts
  • SkądWielkopolska

Posted 21 July 2013 - 00:58

Co wy gadacie , nie było tak mocno ! ;D Mi się udało zafiniszować z peletonu na trzecim miejscu i brakło mi dosłownie 10 metrów i naszedł bym pierwszego , ogólnie jestem zadowolony , końcówka była nerwowa ale nie jakaś ciężka , 200metrów przed finiszem byłem na 10 pozycji , po stronie skrajnej (prawej) nagle jeden z zawodników schował siędo lewej odsłaniając mi cały tor do finiszu , rozkręciłęm 54/11 i ostatecznie wystarczyło to na 3 miejsce z grupy ale brakło kilku metrów i tak jak mówiłem naszedł bym pierwszego bo dosłownie przegrałem o pół koła ;( Ale wliczając odjazd to w generalce OPEN 6MSC , a w kategori Cyklosport 5-te , tak że medal JEST ;D

Ja jeszcze dzisiaj impreze obskoczyłem , haha dopiero wracam !

#3179 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 posts
  • Skądwałcz

Posted 21 July 2013 - 03:21

Po kilku wyścigach już mniej więcej wiem jak się ustawiać, po pierwszym okrążeniu już wiedziałem gdzie wieje i dobrze się ustawiałem. Ale na 17 okrążeniu zostałem zamknięty i ze złej strony brałem dwa zakręty - razem z całym wiatrem na mnie. Straciłem sporo sił co poskutkowało odcięciem na następnym okrążeniu.

Generalnie pomimo tego, że odpadłem na 2 kółka przed końcem to i tak wyścig mega udany dla mnie. W życiu bym nie pomyślał rok temu jak zaczynałem pedałować na szosówce, że będę w stanie przez 70km utrzymać się w grupie która jedzie 40km/h, przetrwać zaciągi i skoki po 50-55km/h :-)

Jak nr miales ?

#3180 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 July 2013 - 06:59

Jak nr miales ?

109

Reply to this topic