Jump to content

Photo

Szosowcy POZNAŃ

3897 replies to this topic

#3321 Gosc_Cyborg_*

Gosc_Cyborg_*
  • Gość

Posted 17 August 2013 - 15:04

WITAM

Jestem na radioterapii w  Śremie, w sobotę będę miał  rower i planuję niedzielną przejażdżkę .

Czy obok ustawki Obornickiej jest coś bliżej???

Jeżeli nie - proszę o konkretne namiary dla GPS abym mógł dojechać autem na ustawke.

Czy w Poznaniu są jeszcze jakieś ustawki oprócz tej wspomnianej.???

Chętnych do treningu w niedzielę proszę o wpisy aby się umówić jak również spotkać się abym nie błądził po lokalnych drogach.

Jarek-LT

------------------------

Maciej 1986 - daj znać gdyż widzę , że jesteś zmotywowany na niedzielę - o której wyjazd?

Ja mogę dotrzeć na 9.00

Ktoś chętny w niedzielę na dłuższą trasę? Tak na oko 150 - 170km. Start o godzinie 10.

Tempo w okolicach 35km/h.

#3322 Ataman

Ataman
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 August 2013 - 19:21

pozdrowienia dla Pana w koszulce fioletowej " condor" z drogi do Biedruska. Szkoda, że nie kontrował Pan;) miłego dnia dla wszystkich ;)

Dziękuję za pozdrowienia. "Wywołany do tablicy" postanowiłem się tu zarejestrować...bo zaglądałem tu anonimowo systematycznie już od dawna.

Nie pogoniłem, bo miałem problemy z tylną przerzutką, coś blokowało, przeskakiwała. Ty zapewne jechałeś w czerwonej koszulce na niebieskim rowerze. Jakieś dwa-trzy km dalej mijał mnie ktoś w żółtej koszulce, ale wtedy stałem już na poboczu i po próbach z przerzutką podjąłem smutną decyzję o "spacerowym" powrocie. (po próbach na stojaku, odciąganiu wózka itp przerzutka zadziałała, może jutro uda się sprawdzić na trasie, czy działa OK)

#3323 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 August 2013 - 20:23

Ja jutro będę na Obornickim, w planie krótka pętla. Teoretycznie nie będzie tak szybko bo większość mocnych zawodników jest jutro na wyścigach.

#3324 charlie_tango

charlie_tango
  • Użytkownik
  • 1 posts

Posted 17 August 2013 - 21:04

kto sie jutro pisze na 4-5 h w tlenie na obornickim przed mastersami?

#3325 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 August 2013 - 22:07

Ja jutro będę na Obornickim, w planie krótka pętla. Teoretycznie nie będzie tak szybko bo większość mocnych zawodników jest jutro na wyścigach.

No właśnie, miałem nadzieje na dojazd w grupie do Biedruska w związku z tym, że kilku rzeźników nie będzie. 

Ale niestety rodzinka ważniejsza  :-)

Giant TCR Advanced 2016

#3326 kris78

kris78
  • Użytkownik
  • 109 posts
  • SkądPOZNAŃ

Posted 17 August 2013 - 23:02

też się pojawię na obornickim z kumplem ,jaka trasa będzie ? wie ktoś i ile osób ?

#3327 impa

impa
  • Użytkownik
  • 1,077 posts
  • SkądŚREM

Posted 18 August 2013 - 19:20

pozdrowienia dla pana jadącego za białym samochodem "asekuracyjnym",mijaliśmy się dwa razy na trasie kórnik-mosina i drugi raz środa wielk.-zaniemyśl :-D  Poza tym gratuluję odwagi i zaufania dla kierowcy samochodu,jadąc dosłownie kilkanaście centymetrów za samochodem to chyba 3ba mieć jaja ze stali :-D  :-D ..Nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć,a w tym przypadku jest nie wiele czasu na reakcje :-P

#3328 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 posts
  • Skądwałcz

Posted 19 August 2013 - 11:32

Na stronie kolarstwomasters znowu pojawił sie tor poznan na 22.08.13 w czwartek. Ma ktoś jakies szczegóły?

#3329 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 August 2013 - 19:29

Na stronie prawie wszystko jest:) start 18.30, dystans 60km. Trasa płaska jak stół. Jak coś jeszcze chcecie wiedzieć to pytajcie, potem zadzwonie do p. Szaja i zbiorczo wypytam co i jak:)

A propo ostaniego Obornickiego i nowicjuszy w peletonie, poniżej link ładnego tutorialu wykonanego przez naszego forumowego kolegę.

http://www.agk-prusz...l/strona01.html

#3330 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 posts
  • Skądwałcz

Posted 19 August 2013 - 19:59

Ok

Wpisowe ile i jak z wynikami potem?? Czy to w ogole jest na wyniki czy jak trening na kreskę tylko?

#3331 piotrfala

piotrfala
  • Użytkownik
  • 861 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 August 2013 - 20:10

Wydaje mi się że zanim ktoś nie zadzwoni do Pana Szaja to nic wiecej sie nie dowiesz jak to co jest na stronie. wpisowe pewnie 40 zł dla osób bez licencji i 30 z licencją. Napewno wszystko się wyjaśni na miejscu albo niebawem pojawi się regulamin jak to zwykle bywa kilka dni przed startem.

www.facebook.com/strato.bike

gallery_2798_164_47484.jpg

#3332 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 August 2013 - 20:42

Jest duża szansa, że pojawię się w czwartek na torze:)

Giant TCR Advanced 2016

#3333 kris78

kris78
  • Użytkownik
  • 109 posts
  • SkądPOZNAŃ

Posted 19 August 2013 - 22:53

Na stronie prawie wszystko jest:) start 18.30, dystans 60km. Trasa płaska jak stół. Jak coś jeszcze chcecie wiedzieć to pytajcie, potem zadzwonie do p. Szaja i zbiorczo wypytam co i jak:)

A propo ostaniego Obornickiego i nowicjuszy w peletonie, poniżej link ładnego tutorialu wykonanego przez naszego forumowego kolegę.

http://www.agk-prusz...l/strona01.html

Dziękujemy za radę ,no niestety byłem w niedzielę za słaby na zmiany .

Trochę było zamieszania z jazdą na czerwonym świetle,wolał bym raczej się zatrzymywać ale to kwestia gustu. Jak była trasa do CZARNKOWA to nie było takich akcji jak w tą niedzielę.

Ale dzięki za fajną jazdę i kilka rad .

#3334 piotrfala

piotrfala
  • Użytkownik
  • 861 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 August 2013 - 07:28

przyjedź kiedyś na rondo babka to zobaczysz co to akcja ;-)

#3335 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 August 2013 - 08:48

Trochę było zamieszania z jazdą na czerwonym świetle,wolał bym raczej się zatrzymywać ale to kwestia gustu. Jak była trasa do CZARNKOWA to nie było takich akcji jak w tą niedzielę.

Takich akcji nie było bo do Czarnkowa to była bardzo spokojna jazda cały czas po zmianach - pierdalnięcie było dopiero w drodze powrotnej  :-D

A na ustawce to masz przeważnie wyścig :-D  

Giant TCR Advanced 2016

#3336 piotrfala

piotrfala
  • Użytkownik
  • 861 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 August 2013 - 09:07

Tu masz finisz ostatniego ronda na którym byłem, niestety dopiero teraz sie dokładnie dowiedziałem gdzie jest kreska :)

Przecinam ją razem z autobusem :-D

#3337 play

play
  • Użytkownik
  • 361 posts
  • Skądpzn

Posted 20 August 2013 - 09:31

Oj już bez paniki nic strasznego się nie stało, światło zmieniło się środku peletonu, więc końcówka przejechała na dojrzałej pomarańczy.

#3338 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 August 2013 - 09:35

Tu masz finisz ostatniego ronda na którym byłem, niestety dopiero teraz sie dokładnie dowiedziałem gdzie jest kreska :)

Przecinam ją razem z autobusem :-D

Konkretna ekipa widzę :)

Giant TCR Advanced 2016

#3339 kris78

kris78
  • Użytkownik
  • 109 posts
  • SkądPOZNAŃ

Posted 20 August 2013 - 12:06

Nie chodziło mi o tempo jazdy tylko o zdrowy rozsądek na krzyżówkach ze światłami ,co jak co ale każdego z nas obowiązują jakieś przepisy ale nie będę polemizował na ten temat . Każdy ma inne zdanie w tym temacie. 

• Maks likes this

#3340 Maks

Maks
  • Użytkownik
  • 75 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 August 2013 - 12:58

Pomijając czerwone światła w kilku miejscach był zakaz wjazdu dla rowerów.

Reply to this topic