Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy POZNAŃ

3897 odpowiedzi w tym temacie

#3301 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 sierpień 2013 - 20:17

Jutro jestem trochę ograniczony czasowo, więc nie dam rady. W niedziele planuje Obornickie, a w sobotę jakieś mocne akcenty na poligonie i trening około 2 godzin, czyli np trzy rundy na poligonie lub Radojewo i jedna runda.

#3302 Jarek-LT

Jarek-LT
  • Użytkownik
  • 413 postów
  • SkądKolberg

Napisano 15 sierpień 2013 - 11:37

WITAM

Jestem na radioterapii w  Śremie, w sobotę będę miał  rower i planuję niedzielną przejażdżkę .

Czy obok ustawki Obornickiej jest coś bliżej???

Jeżeli nie - proszę o konkretne namiary dla GPS abym mógł dojechać autem na ustawke.

Czy w Poznaniu są jeszcze jakieś ustawki oprócz tej wspomnianej.???

Chętnych do treningu w niedzielę proszę o wpisy aby się umówić jak również spotkać się abym nie błądził po lokalnych drogach.

Jarek-LT

------------------------

Maciej 1986 - daj znać gdyż widzę , że jesteś zmotywowany na niedzielę - o której wyjazd?

Ja mogę dotrzeć na 9.00

#3303 Maks

Maks
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 sierpień 2013 - 15:39

Jest ktoś chętny jutro rano na dłuższy dystans  ?

#3304 Maks

Maks
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 sierpień 2013 - 16:48

Jutrzejsza trasa:
http://www.gpsies.co...fwsuoxqupgqmnlc
Spotkanie na stacji benzynowej Orlenu o godzinie 9:00 zaraz za wartą z prawej strony przy Bałtyckiej:
http://goo.gl/maps/zzua8.

#3305 vooyas

vooyas
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 sierpień 2013 - 17:33

Nie zdążyłem się tu zagościć, a już dłuższa przerwa od kolarstwa mnie czeka :( Dziś na zjeździe między Maniewem, a Gołaszynem fiknąłem koziołka. Poza oczywistymi otarciami, zwichnięcie trzeciego stopnia obojczyka - w poniedziałek czeka mnie operacja. Kask popękany w kilku miejscach - przydzwoniłem głową w asfalt, ale na szczęście żadnych urazów głowy. Strach pomyśleć, co by było bez kasku.                

Na szosę wsiądę zapewne w przyszłym sezonie:(

Pozdrawiam

#3306 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 sierpień 2013 - 17:37

O której godzinie się to wydarzyło?? Ten zjazd jest dość szybki już raz na Obornickim była tam kraksa. W grupie zawsze wolę tam nieco odpuścić koło. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę!!!!

#3307 vooyas

vooyas
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 sierpień 2013 - 17:41

O której godzinie się to wydarzyło?? Ten zjazd jest dość szybki już raz na Obornickim była tam kraksa. W grupie zawsze wolę tam nieco odpuścić koło. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę!!!!

Przed 13:00, w jakiś sposób najechałem na kamień, który z pobocza dostał się na jezdnie. Odbiło mnie na pobocze, a tam na poboczu więcej kamieni, więc od razu wywinąłem orła. Miałem ponad 60km/h w momencie wywrotki, więc dobrze, że "tylko" tak to się skończyło.

#3308 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 sierpień 2013 - 17:46

To prawda, prędkość spora, tak więc miałeś sporo farta, że tak się wszystko zakończyło.

#3309 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 sierpień 2013 - 17:57

szybkiego powrotu do zdrowia! i graj w totka bo widać że masz szczęście. Kurcze a pomyśleć że jeździłem bez kasku kiedyś na zjeździe z Biedruska przed mostem ponad 60km/h. Trzeba choinka uważać.

p.s. Kto w sobote od rana robi gdzieś kółko w rejonie piątkowa? ( tylko tempo nie na zabicie ) ;)

#3310 kris78

kris78
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądPOZNAŃ

Napisano 15 sierpień 2013 - 18:10

szybkiej rechabilitacji życzę, wiem co to jest tylko że Ja fiknąłem na prostej i bez kasku 5 lat temu ,od tamtego czasu mam nauczkę i bez kasku się nie ruszam .Dzisiaj tam przejeżdzałem z kumplem rano ,trasa do czarnkowa przejechana ,w obie strony 150 km. 

Górka z Czarnkowa konkretna.

#3311 kris78

kris78
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądPOZNAŃ

Napisano 15 sierpień 2013 - 18:19

Mam pytanko ale nie związane z tematem ,będę chciał kupić trenażer na zimę żeby trenować w domu ,może mi ktoś doradzić w  tym temacie,ile trzeba wydać mniej więcej.

Z góry dziękuję za pomoc. 

#3312 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 sierpień 2013 - 20:29

Przed 13:00, w jakiś sposób najechałem na kamień, który z pobocza dostał się na jezdnie. Odbiło mnie na pobocze, a tam na poboczu więcej kamieni, więc od razu wywinąłem orła. Miałem ponad 60km/h w momencie wywrotki, więc dobrze, że "tylko" tak to się skończyło.

O w mordę jego! Ja tam prawie za każdym razem mam po 60km/h, ale od teraz chyba zacznę zwalniać...

Kuruj się szybko!

Giant TCR Advanced 2016

#3313 vooyas

vooyas
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 sierpień 2013 - 07:23

Dzięki za życzenia,  mam nadzieję, że do zdrowia wrócę szybko. 

Tak wygląda kask po tej kraksie, więc niech to będzie przestrogą dla tych, co jeżdżą bez kasku.

big.jpg

#3314 play

play
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądpzn

Napisano 16 sierpień 2013 - 11:22

Nie zdążyłem się tu zagościć, a już dłuższa przerwa od kolarstwa mnie czeka :( Dziś na zjeździe między Maniewem, a Gołaszynem fiknąłem koziołka. Poza oczywistymi otarciami, zwichnięcie trzeciego stopnia obojczyka - w poniedziałek czeka mnie operacja. Kask popękany w kilku miejscach - przydzwoniłem głową w asfalt, ale na szczęście żadnych urazów głowy. Strach pomyśleć, co by było bez kasku.                

Na szosę wsiądę zapewne w przyszłym sezonie:(

Pozdrawiam

Obojczyk zaliczyłem rok temu więc znam ten ból, nie wiem jak ciężki przypadek warto powalczyć żeby Cię w gips nie wsadzili. Ja po konsultacji ze znajomym ortopedą dostałem kamizelkę ortopedyczną dzięki czemu rehabilitacja była o wiele szybsza.

Tak czy tak życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

#3315 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 sierpień 2013 - 15:51

WITAM

Jestem na radioterapii w  Śremie, w sobotę będę miał  rower i planuję niedzielną przejażdżkę .

Czy obok ustawki Obornickiej jest coś bliżej???

Jeżeli nie - proszę o konkretne namiary dla GPS abym mógł dojechać autem na ustawke.

Czy w Poznaniu są jeszcze jakieś ustawki oprócz tej wspomnianej.???

Chętnych do treningu w niedzielę proszę o wpisy aby się umówić jak również spotkać się abym nie błądził po lokalnych drogach.

Jarek-LT

------------------------

Maciej 1986 - daj znać gdyż widzę , że jesteś zmotywowany na niedzielę - o której wyjazd?

Ja mogę dotrzeć na 9.00

Hej, Obornickie to jedyna stała ustawka w niedzielę, czasami chłopaki spotykają się na Starołęce, ale nie zawsze. Co do lokalizacji gps to wystarczy, że wpiszesz rondo Obornickie powinno znaleźć, a jeżeli nie to to jest krzyżówka Obornickiej z Lechicką. Spotykamy się przy stacji BP, start godzina 10, trasa liczy około 75-80km. Pozdrawiam i do zobaczenia w niedzielę!!!

#3316 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 sierpień 2013 - 16:14

Jutro jestem trochę ograniczony czasowo, więc nie dam rady. W niedziele planuje Obornickie, a w sobotę jakieś mocne akcenty na poligonie i trening około 2 godzin, czyli np trzy rundy na poligonie lub Radojewo i jedna runda.

Maciej z jakiego miejsca jutro zaczynasz? Mógłbym się dołączyć? i o której? pozdrawiam
Emil

#3317 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 16 sierpień 2013 - 19:28

Jak tam wybiera się ktoś w niedziele kierunek żyrardów w celu pościgania się na Pucharze Polski ? ;D Wie ktoś jak tam wyglądają asfalty ? czy coś się poprawiło , bo słyszałem że w tamtym roku było trzeba bidony trzymać ;D ale nie wiem jak jest teraz czy ta sama runda czy nie i jak z nawierzchnią . ma ktoś info ? ;)

#3318 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 sierpień 2013 - 19:48

Maciej z jakiego miejsca jutro zaczynasz? Mógłbym się dołączyć? i o której? pozdrawiam
Emil

Startuje rano, ale generalnie nie wiem o której godzinie, pewnie około 10, kierunek poligon i tam trzy pętle. 

#3319 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 sierpień 2013 - 20:14

No i dupa, wyjazd rodzinny - znowu nie pojawię się na ustawce na Obornickim w niedzielę...

Giant TCR Advanced 2016

#3320 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 sierpień 2013 - 13:48

pozdrowienia dla Pana w koszulce fioletowej " condor" z drogi do Biedruska. Szkoda, że nie kontrował Pan;) miłego dnia dla wszystkich ;)

Dodaj odpowiedź